بعد از انتشار گزارش ایرنا با عنوان «صدا و سیما از همکاری نکردن با دستگاه نظارتی تا قطع شبکه الکوثر» روابط عمومی این سازمان با ارسال تکذیبیهای اقدام ایرنا را «نشر اکاذیب» دانسته است. متن کامل جوابیه صداوسیما به شرح ذیل است:
پیرو انتشار اکاذیب در خبر «صدا و سیما از همکاری نکردن با دستگاه نظارتی تا قطع شبکه الکوثر» ایرنا، اداره کل روابط عمومی رسانه ملی لازم دید با ارسال این جوابیه به ایرنا، این اکاذیب را بصورت متقن و مستند پاسخ دهد تا ضمن روشن کردن اصل موضوع برای مخاطبان این خبرگزاری، به دیگر رسانههای که این اکاذیب را منتشر کردهاند فرصت دهد پیش از ضرورت پیگیری حقوقی علیه ایشان، با بازتاب این جوابیه، خطای احیانا ناخواسته خود را جبران کنند.
بر خلاف ادعا و اتهامات منتشر شده در مطلب ایرنا باید در نظر داشت؛
حسب اطلاع، براساس اسناد و طبق مصاحبه ریاست اسبق سازمان، گزارش ۹۴۷میلیون دلار دریافتی صدا و سیما در دوره آقای مهندس ضرغامی در همان دوره به بانک مرکزی ارسال شده و پس از تایید پرداخت مالی هر قسط، قسط بعدی پرداخت شده است البته قسط آخر پس از تایید دولت یازدهم صورت گرفته است. علاوه برآن سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات نحوه هزینه کرد این بودجه را بررسی و نتیجه را نیز اعلام کردهاند. این موضوع به همراه اسناد هزینه آن در دوره ریاست آقای دکتر سرافراز و آقای دکتر عسگری به صورت کتبی و شفاهی به دولت اعلام و ارسال شده است و با توجه با اسرار رییس جمهور محترم، دیوان محاسبات در حال تهیه گزارش مجدد در این خصوص است. البته این سوال همیشه برای سازمان مطرح بوده که پیگیری گزارشگیری هزینه صورت گرفته در دو دوره گذشته مدیریتی سازمان و طرح مکرر آن در رسانهها چه ارتباطی به این دوره دارد؟
تامین نیاز ارزی سالانه صدا و سیما در سال ۹۴ و ۹۵ نیز از سازوکار پیشگفته با پیشنهاد دولت انجام شده و با صرفهجوییهای صورت گرفته تا انتهای سال ۹۷ پرداختهای لازم تحقق یافته است. ولی از پایان سال ۹۷ تاکنون علیرغم پیگیریهای فراوان و تاکید براهمیت موضوع و تایید سازمان برنامه و بودجه در این خصوص صورت نگرفته و منجر به ایجاد بدهی خارجی برای رسانه ملی شده است و علاوه بر مورد اخیر قطع پخش شبکه الکوثر از ماهواره یوتلست هر لحظه احتمال قطع برنامههای دیگر سازمان و مشکلات دیگر نیز دور از ذهن نیست و اقدام عاجل در این خصوص مورد تاکید و انتظار است.
در خصوص تخصیص ۱۶۰ درصدی سال ۹۷ و ۱۰۰ درصدی سال ۹۸ هم علیرغم اینکه موضوع هیچ ارتباطی به هزینههای ارزی سازمان ندارد، قابل ذکر است که با کمترین دانش بودجهای واضح است سقف تخصیص بودجه ۱۰۰ درصد مبلغ مصوب است و تخصیص ۱۶۰ درصدی موضوعی خندهدار و نظام بودجهریزی موضوعی غیر ممکن است. قابل ذکر است در سال ۹۷ تخصیص سازمان صدا و سیما از محل بودجه مصوب کل کشور در ردیف اصلی ۸۷ تبصره ۴ بودجه ۱۰۰ و تملک دارایی ۵۲ درصد و سال ۹۸ در ردیف اصلی ۸۶ و تبصره ۴ بودجه ۱۰۰ وتملک دارایی ۲۸ درصد است.
تامین بخشی از نیازهای ارزی صداو سیما از سال ۸۸ تا ۹۵ به پیشنهاد رییس جمهور وقت و فعلی از محل حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی صورت گرفته که دلیل اصلی آن عدم اختصاص اعتبار برای این فعالیتها در قانون بودجه سالانه بوده است. موضوعی که بر صدا و سیما برای بسیاری از دستگاههای زیر مجموعه دولت اتفاق افتاده است و یکی از نمونه های آخر آن هم درخواست بودجه ریاست محترم جمهور در خصوص تامین اعتبار مقابله با کروناست، همچنین پر واضح است تامین نیازهای ارزی صدا و سیما ربطی به اعتبار تبصره ۴ بودجه سالهای اخیر در راستای ارتقای کمی و کیفی تولیدات مستند، نمایشی، انیمیشن و ... به صورت ریالی در اختیار این سازمان قرارگرفته است، ندارد.
عدم پرداخت بودجه ارزی سازمان صدا و سیما در دو سال اخیر اشکالات زیادی را برای این سازمان و نظام رسانهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایجاد کرده است؛ موضوعی که بارها به مسئولان محترم دولت به صورت مکتوب و شفاهی اعلام شده، ولی متاسفانه در این خصوص اقدامی صورت نگرفته است. در دورهای که از سویی تحریمهای ظالمانه آمریکای جنایتکار، صدا و سیما را در انجام ماموریت های خود با سختیهای مواجه کرده، از سوی دیگر عدم تامین منابع ارزی نیز موجب از دست دادن بسیاری از خبرنگاران و مجریان رسانههای بینالمللی نظام اسلامی، احتمال از دست رفتن فضای انتشار بینالمللی و ملی ماهوارهای و توقیف اموال این سازمان در خارج از کشور و تعطیلی چند پروژه ملی مهم حوزه رسانه شده است.
قطع پخش شبکه الکوثر در ماه مبارک رمضان و نزدیک روز قدس نشان از تاثیر گذاری این شبکه در میان جامع هدف آن (مخاطبان عرب زبان منطقه) است، موضوعی که دقت بررسی و مراقبت دشمن از فضای رسانهای جریان مقاومت در منطقه رانشان میدهد.
نظر شما