فاطمه غفوری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس مطالعاتی که از سوی دفتر پژوهشهای مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است، اقتصاد کشور تا پایان امسال به علت تداوم شیوع بیماری کرونا با رکود و فقدان اطمینان رو به رو خواهد بود.
وی به کاهش صادرات و درآمدزایی کشور اشاره کرد و گفت: در شرایطی که واردات و صادرات ایران و کشورهای همسایه به خاطر شیوع بیماری کرونا کاهش داشته است، متاسفانه عرضه و تقاضای داخلی نیز در همین مدت به دلیل کاهش درآمد خانوادهها و همچنین نبود مواد اولیه برای تولید پایین آمده و فرآیندهای اقتصادی را با رکود طولانی همراه ساخته است.
به گفته غفوری، کاهش فعالیت کسب و کارها به کاهش درآمد مالیاتی کشور منجر شده و در کنار افزایش هزینه در بخش بهداشت و سلامت، دولت با کسری بودجه مواجه میشود که در چنین شرایطی امکان حمایتهای بیشتر از کسب و کارها با هدف رفع موانع تولید بسیار دور از ذهن است.
این تحلیلگر حوزه کسب و کار به مشکلات حوزه صنعت اشاره کرد و گفت: کارخانجات و بنگاههای اقتصادی در زنجیره تامین مواد اولیه، هزینه لجستیک و فروش محصولات با مشکل مواجه هستند که همین موضوع در دراز مدت به کاهش بهرهوری تولید منجر میشود.
غفوری با بیان اینکه انتظار مشتریان در حال تغییر بوده و باید متناسب آن شکل کسب و کار نیز تغییر کند، اظهار داشت: شرکتهایی که امکان دورکاری داشته و برخط هستند با کمترین خطر تا پایان سال جاری روبه رو خواهند بود، اما کسب وکارهای سنتی که امکان برآورده ساختن نیاز مشتری را ندارند در معرض ورشکستگی قرار میگیرند.
نایب رییس کانون زنان بازرگان کشور به اوضاع منطقهای ایران نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در شرایطی که کشورهای تولید کننده مواد اولیه مانند چین با کرونا درگیر شدهاند، امکان اینکه کشورهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند بسیار است، بنابراین برای کشورهای نظیر ایران، آینده چین و اقتصاد این کشور نقش تعین کننده دارد.
غفوری بیان داشت: ۸۱ درصد شاغلان جهانی بر اساس اعلام سازمان جهانی کار، تحت تاثیرات منفی شیوع بیماری کرونا قرار گرفتهاند و در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰، ساعات کاری به حدی کاهش یافت که برآورده شده ۳۲۰ میلیون کارگر در این ایام بیکار شدند.
این تحلیلگر حوزه کسب و کار تصریح کرد: ۲۰ درصد شاغلان کشور ما نیز طبق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صنایعی مانند پوشاک، حمل و نقل، گردشگری، تفریحی و فرهنگی آسیب جدی دیدند.
وی یادآور شد: اگر واحدهای تولیدی، کسب و کارها و خلاصه تمام فعالان اقتصادی نتوانند تابآوری داشته باشند و استراتژی مشخصی تا پایان سال ارایه کنند، قطعا با رکود و شکستهای مکرری مواجه خواهند بود.
نظر شما