«عباس ارشدی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: بارندگی مطلوب بهاره و وجود منابع آبی ذخیره شده در قناتها، چشمهها، رودها و چاههای آب کشاورزی خمین عامل اصلی ترغیب کشاورزان برای افزایش سطح زیرکشت بهاره بوده است.
وی بیان کرد: انواع لوبیا با چهار هزار و ۱۵۸ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را در خمین به خود اختصاص داده است.
مدیر جهادکشاورزی خمین اظهار داشت: برداشت لوبیا در خمین از اواخر شهریورماه شروع میشود و انتظار می رود ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن محصول از مزارع لوبیای شهرستان برداشت شود که این مقدار نسبت به پارسال پنج درصد رشد دارد.
ارشدی ادامه داد: میانگین تولید محصول لوبیای خمین در هر هکتار ۲ تن و ۷۰۰ کیلوگرم است و لوبیای این شهرستان از نظر کیفیت و میزان تولید این محصول در کشور مطرح است.
وی گفت: کشت لوبیا بهعنوان یکی از مهمترین محصولات بهاره خمین محسوب میشود و این شهرستان قطب تولید این بنشن در کشور است.
مدیرجهاد کشاورزی خمین ذرت علوفه ای، پیاز ، سیب زمینی، و انواع صیفی را از دیگر محصولات بهاره این شهرستان بیان کرد و ادامه داد: پیشبینی میشود امسال از مجموع سطح زیرکشت بهاره این شهرستان ۶۵ هزار تن انواع محصول تولید و به بازارهای داخلی و خارجی صادر شود.
وسعت اراضی قابل کشت در شهرستان خمین ۷۲ هزار هکتار است که هر سال یک سوم آن در چرخه تولید محصولات بهاره و پاییزه قرار میگیرد.
شهرستان خمین دارای ۱۴ هزار خانوار کشاورز است که مهمترین محصولات آن گندم، جو، سیب زمینی، پیاز و لوبیا است.
نظر شما