دومین روز از هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی با تمرکز بر موضوع تبادل تجربیات کشورها در زمینه کرونا امروز پنجشنبه به صورت مجازی آغاز شد.
در ابتدای این نشست رسول دیناروند عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص)، با ارائه تاریخچهای از نشست های استپ و تشکر از پروفسور جکی یینگ، مکس پائولی از آکادمی علوم جهانی (TWAS)، منظور حسین سومرو رئیس بنیاد علمی اکو، جورج چدیک نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر همکاریهای جنوب سازمان ملل متحد قدردانی کرد.
همچنین پروفسور جکی یینگ برنده جایزه مصطفی (ص) و رییس آزمایشگاه نانوزیستی سنگاپور با اشاره به زمان مناسب برگزاری استپ هفتم در ارتباط تصویری افزود: کشورهای زیادی با تبعات این همه گیری روبرو هستند و کسی نمی تواند تا ابد خود را ایزوله کند.، کشورهای مختلف روش های مختلف برای مبارزه با این بیماری دارند.
وی بیان کرد: وقتی یک کشور با همهگیری روبرو می شود، مرزهای خود را می بندد و بر این اساس تامین مایحتاج با مشکل روبرو می شود. برای رفع این مشکل باید راه های جدید برای تشخیص پیدا کرد.
یینگ افزود: وضعیت دشوار کنونی از جهات مختلف همه ما را وادار می کند برای مبارزه با کرونا همکاری کنیم و فقط وقتی با هم باشیم می توانیم بر این بحران غلبه کنیم، تنها راه مقابله با این بیماری این است که خواهران و برادران مسلمان در کنار هم باشند و تحقیقات خود را به اشتراک بگذارند.
همچنین در پیام تصویری جرج چدیک؛ نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد با تاکید بر ضرورت همکاری های کشورهای مختلف برای مقابله با چالش کرونا گفت: دفتر همکاریهای جنوب سازمان ملل متحد خواستار همکاری و تبادل تجربیات علمی بیشتر با کشورهای اسلامی است.
وی ادامه داد: ما خواستار همکاری های بیشتر در زمینه های علمی به خصوص زنان در این کشورها هستیم و می خواهیم بیشتر از شما یاد بگیریم. همه کشورها باید با هم برای مبارزه با این بیماری تلاش کنند، امیدورایم با تبادل تجربیات بتوانیم در کمک به همه کشورهای جهان موفق شویم و به این همه گیری فائق آییم.
در این دوره از نشست استپ با توجه به شیوع بیماری کرونا از ماه دسامبر (آذر ۱۳۹۸) در چین و ابتلای نزدیک به شش میلیون نفر در جهان و مرگ بیش از سیصدو پنجاه هزار نفر به دلیل ابتلا به آن با نام همکاریهای علمی و فناورانه در مقابله با چالش ویروس کرونا و با هدف تاکید بر اهمیت تبادل تجربیات و دانش ارزشمند و دستاوردها و ارائه بهترین زمینه از طریق نشست مجازی موضوعی در مورد کرونا، همچنین همافزایی توانایی ها و ظرفیتهای دانشمندان و متخصصان کشورهای اسلامی برای حل بحران کنونی جهانی برگزار میشود.
نشست اول در روز ۲۹ اردیبهشت میزبان حضور کارشناسانی از جهان و متخصصان علوم پزشکی و داروسازی بود و نشست دوم امروز هشتم خرداد با حضور رسول دیناروند، رئیس هفتمین نشست استپ و عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی(ص)، پروفسور جکی یینگ، برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۵ و رئیس آزمایشگاه نانوزیستی سنگاپور و مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی هفتمین نشست استپ برگزار شد.
همچنین هفتمین دوره نشست استپ شامل سخنرانی کلیدی برگزیدگان دورههای پیشین جایزه مصطفی(ص)، شامل پروفسور جکی یینگ، دکتر اوگور شاهین، استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینز آلمان، حسین بهاروند، استاد زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی در پژوهشگاه رویان و محمد عبدالاحد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران و پنلهای تخصصی با مشارکت کارشناسانی از کشورهای مختلف و ارائه مقاله متخصصان در زمینههای مرتبط نیز هست.
پیام تصویری جرج چدیک نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد با تاکید بر ضرورت همکاری های کشورهای مختلف برای مقابله با چالش کرونا بخش بعدی افتتاحیه استپ بود.
چدیک در این پیام تصویری گفت: دفتر همکاریهای جنوب جنوب سازمان ملل متحد خواستار همکاری و تبادل تجربیات علمی بیشتر با کشورهای اسلامی است و ما خواستار همکاری های بیشتر در زمینه های علمی به خصوص زنان در این کشورها هستیم و می خواهیم بیشتر از شما یاد بگیریم. همه کشورها باید با هم برای مبارزه با این بیماری تلاش کنند.
در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماریهای عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای هند، ترکیه، ژاپن، چین، اندونزی، مالزی، ایران و آذربایجان تجربیات خود را در درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر میرسانند.
تاکنون مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاه های ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشستهای استپ بودهاند.
نظر شما