فریدون فعالی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح با هدف بررسی وضعیت فعلی درختان، ساماندهی و حفاظت این درختان در حال انجام است، وی بیان کرد: در شناسنامه هر یک از درختان باغ شاهزاده ماهان، اطلاعاتی همچون سن تقریبی و ضخامت درختان، گونه، مختصات و نشانی محل و همچنین نحوه آبیاری آنها ثبت می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به اهمیت و ارزش درختان تاریخی باغ شاهزاده ماهان تاکید کرد: موضوع حفظ و نگهداری درختان موجود در باغ شاهزاده ماهان با جدیت دنبال می شود و از بازدید کنندگان و گردشگران این باغ تاریخی درخواست می شود نسبت به حفظ و حراست این درختان توجه بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه درختان سرو و چنار و همچنین کاج باغ شاهزاده ماهان دارای قدمت بالایی هستند، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳۲۰ درخت تاریخی در این باغ وجود دارد.
فعالی افزود: ساماندهی فضای سبز و پوشش گیاهی این باغ تاریخی از اولویت های اصلی پایگاه ثبت جهانی باغ شاهزاده ماهان است.
باغ شاهزاده (شازده) در شهر ماهان و ۳۵ کیلومتری جنوب کرمان قرار گرفته و علاوه بر اینکه از مراکز تفریحی و تفرجگاه های با صفا و آثار تاریخی و دیدنی کرمان است، یکی از زیباترین باغ های چشم نواز کشور به شمار می رود.
این باغ یادگار عبدالحمید میرزا فرمانفرما حاکم عصر قاجار در کرمان است که آن را در دامنه کوههای تیگران و در زمینی به مساحت ۵.۵ هکتار و با ۲ مجموعه بنای ارزشمند شرقی و غربی و حمامی خصوصی بنا کرد.
این اثر در ۱۴ آبان ۱۳۵۳ با شماره ثبت ۱۰۱۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در سال ۲۰۱۱ در نشست سی و پنجم میراث جهانی یونسکو به همراه هشت باغ ایرانی دیگر در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
نظر شما