سران انگلیس و آمریکا درباره لایحه امنیت ملی هنگ‌کنگ گفت‌وگو کردند

لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهوری آمریکا عصر جمعه (۹ خرداد) در گفت‌وگوی تلفنی تصریح کردند که مصوبه کنگره خلق چین درباره امنیت ملی هنگ‌کنگ فراتر از اعلامیه مشترک این کشور با انگلیس درباره خودمختاری این منطقه با درجه بالا است.

به گزارش دفتر نخست وزیری انگلیس، بوریس جانسون و دونالد ترامپ همچنین تاکید کردند که تصمیم پکن اصول «یک کشور با دو حکومت» و خودمختاری عالی هنگ‌کنگ را تضعیف می‌کند.

کنگره ملی خلق چین دیروز پنجشنبه (۸ خرداد) با قاطعیت تمام، لایحه امنیت ملی هنگ کنگ را با هدف مقابله با استقلال، براندازی، تروریسم و ‌دخالت های خارجی در این منطقه تصویب کرد.

نام قطعنامه مصوب کنگره ملی خلق چین «تصمیم پیش نویس درخصوص ایجاد و بهبود نظام و ساختار قانونی برای منطقه اداره ویژه هنگ کنگ با هدف حراست از امنیت ملی» است که با رای ۲ هزار و ۸۷۸ رای موافق،  یک رای مخالف و ۶ رای ممتنع به تصویب رسید.

رای گیری به این قطعنامه بدین معنا است که کنگره ملی خلق چین اجازه دارد تا قانونی را پیشنهاد و ارایه کند که بر اساس آن با جدایی طلبان، براندازان، تروریست ها و دسیسه گران همکار با دولت های ذی نفوذ خارجی در هنگ کنگ، مقابله شود.

مقامات چین معتقدند این قانون به منظور جلوگیری، متوقف کردن و مجازات فعالیت هایی که بطور جدی امنیت ملی را به خطر می اندازد از قبیل اقدام برای تجزیه کشور و یا تلاش برای براندازی قدرت حاکم و همچنین فعالیت های نیروهای خارجی که در امور هنگ کنگ دخالت می کنند لازم است.
با این حال وزیران امور خارجه آمریکا، انگلیس، استرالیا و کانادا دیروز با صدور بیانیه‌ای مشترک نسبت به تصویب لایحه یادشده، عمیقا ابراز نگرانی کرده و از پکن خواستند تا به اعلامیه مشترک با انگلیس که طبق آن وعده خودمختاری با درجه بالا به هنگ‌کنگ داده شده، پایبند باشد.

در این بیانیه از دولت چین خواسته شده که ثبات و رونق هنگ‌کنگ را با این مصوبه به خطر نینداخته و در تعامل با دولت محلی و رعایت تعهدات بین‌المللی‌اش، راهکار قابل قبول‌تری برای موضوع وفق بیانیه مشترک با انگلیس پیدا کند.
اتحادیه اروپا نیز امروز (جمعه) با صدور بیانیه‌ای جداگانه مراتب نگرانی خود را از اقدام پکن اعلام کرد. 

در ادامه گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و جانسون، دو طرف درباره واکنش جهانی به شیوع ویروس کرونا و اهمیت تداوم همکاری‌های بین‌المللی برای ساخت واکسن این بیماری گفت وگو کردند.

مذاکرات تجاری دوجانبه برای دوره پسابرگزیت از دیگر مسائلی بود که رهبران انگلیس و آمریکا درباره آن رایزنی کردند.

نمایندگان انگلیس و آمریکا پس از خروج رسمی لندن از اتحادیه اروپا درباره توسعه‌ همکاری‌های تجاری در دوره پسابرگزیت مشغول مذاکره هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha