سطح مبارزه با ملخ در خراسان رضوی به هزار و ۷۰۰ هکتار رسید

مشهد- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: گستره عملیات مبارزه با آفت ملخ در این استان به هزار و۷۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی تسری یافته است.

فاطمه حلاج‌نیا روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: مبارزه با آفت ملخ بومی تاکنون در مرکز، جنوب، غرب و شرق خراسان رضوی در شهرستانهای گناباد، فریمان، سبزوار، رشتخوار، خوشاب، تایباد و خواف انجام شده است.

وی ادامه داد: پایش مستمر وضعیت نشو نمای ملخ در شهرستانهای جوین، بجستان و تربت‌جام نیز در حال انجام است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بر این اساس عملیات مبارزه با ملخ صحرایی در این استان تداوم داشته و در این چارچوب وضعیت مرزهای خراسان رضوی نیز بطور مداوم رصد و پایش می‌شود.

وی در ادامه به یاری خراسان رضوی برای مبارزه با ملخ در استانهای همسایه نیز اشاره و بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکنون برای کمک به استان خراسان جنوبی سه دستگاه سمپاش ارسال کرده و در صورت نیاز آمادگی افزایش کمکها را نیز دارد.

حلاج‌نیا افزود: هوشیاری کشاورزان و کارشناسان و رصد وضعیت در امر مبارزه با آفت ملخ بسیار موثر است زیرا به این ترتیب به محض ورود احتمالی این آفت به استان با آن مبارزه خواهد شد.

وی ادامه داد: ملخ‌های بومی هر سال در خراسان رضوی مشاهده شده و مبارزه با آن صورت می‌گیرد لذا به محض مشاهده کانون ملخ، با مبارزه فوری اجازه گسترش به آن داده نمی‌شود. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان هیچ مشکلی در مبارزه با آفت ملخ ندارد چنانکه سم مورد نیاز و دستگاههای سم‌پاش به مقدار و تعداد مورد نیاز تامین شده است.

آفت ملخ به وضعیتی گفته می‌شود که رفتار این حشره در پی افزایش بارندگی سالیانه پس از یک دوره خشکسالی و تحریک برای تولید مثل به حالت طغیان درآید.

در صورت وقوع چنین شرایطی جمعیت انبوه ملخ‌ها برای پیدا کردن غذا دست به مهاجرت جمعی می‌زنند و با حمله به مزارع، زیان‌های بسیار وارد می‌کنند.
پیش از این مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی از هجوم ملخ‌های صحرایی در پی بارندگی‌های اخیر به مناطقی از کشور از جمله هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، جنوب استان کرمان و جزیره قشم خبر داده و گفته بود: هجوم ملخ می‌تواند تهدید جدی برای زمین‌های کشاورزی و عرصه‌های طبیعی باشد.
ملخ صحرایی که از شبه جزیره عربستان، امارات متحده عربی و عمان وارد ایران شده است می‌تواند روزانه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر و پوره ملخ (بچه ملخ) می‌تواند روزانه بین چهار تا هشت کیلومتر مسافت را طی کند.

سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha