نشریه فرانسوی لوموند (lemonde) عبور نفتکش های ایرانی از دریای کارائیب در رساندن سوخت به ونزوئلا و پهلو گرفتن آنها در بندر ونزوئلا را که با اسکورت ناوها و هواپیماهای نظامی این کشور همراه شد، عملیات دو کشور در به نمایش در آوردن «محدودیت سیاست فشار و تحریم واشنگتن علیه ایران و ونزوئلا» توصیف کرد.
اقدام دو کشور در تجارت آزاد در حالی ادامه دارد که پیش از این دولت آمریکا برای از بین بردن اتحاد جدید اقتصادی میان تهران و کاراکاس تهدید به اقدام برای ممانعت از رسیدن این نفتکشها به سواحل ونزوئلا کرده بود؛ ایران نیز به آمریکا نسبت به عواقب ممانعت احتمالی این کشور در ارسال محموله سوخت به ونزوئلا هشدار داده بود.
خبرگزاری فرانس ۲۴ (france۲۴) به نقل از دریادار "کرگ فالر" فرمانده ارشد ارتش آمریکا که هدایت فرماندهی جنوب این کشور در آب های کارائیب را بر عهده دارد؛ گزارش داد واشنگتن نسبت به اقدامات ایران درباره ونزوئلا «نگران» است.
روزنامه فرانسوی لوریان لوژور (lorientlejour) به نقل از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نوشت: رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ۱۷ مه در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد «آنتونیو گوترش» هرگونه اقدام آمریکا در دریای کارائیب در ایجاد اختلال در سوخت رسانی را «غیرقانونی» توصیف و آن را به «دزدی دریایی» تشبیه کرد.
این تارنمای خبری همچنین با اشاره به تاریخچه روابط دوستانه دو کشور به عنوان دو کشور زوج ضد امپریالیستی افزود: آمریکا بیهوده عملیات ایران و ونزوئلا را تهدید کرده و دقیقاً مشخص نیست پایه و اساس این تهدیدات بر چه چیزی استوار است؟ تحریم های یکجانبه آمریکا با هدف به انزوا کشاندن ایران و ونزوئلا ثمره ای نداشته و دو کشور توانستند با تداوم مذاکرات مستقیم، خارج از شبکه مالی بین المللی، به تجارت بپردازند.
روزنامه فرانسوی لاکروا (lacroix) نیز تعامل محور تهران-کاراکاس را عملیات چالش برانگیزی برای واشنگتن توصیف کرد که سلاح مورد علاقه دونالد ترامپ و کاخ سفید در تحریم را بی اثر ساخته است.
تارنمای فرانس تی وی انفو (francetvinfo.fr ) در گزارشی اقدام ایران در تحویل سوخت به ونزوئلا را در هم شکستن محاصره آمریکا قلمداد کرد. اگرچه تحریم های یکجانبه آمریکا با هدف خارج کردن ایران و ونزوئلا از سیستم مالی جهانی اعمال شده است اما ابتکار عمل دو کشور ایران و ونزوئلا در تداوم مذاکرات مستقیم و خارج از شبکه های مالی بین المللی، ایالات متحده آمریکا را به چالش کشیده است.
پایگاه خبری اوبسرواتور کنتیناتال (observateurcontinental.fr) در گزارشی تحلیلی نوشت: دست رد تهران و کاراکاس به سیاست های آمریکا و کشورهای غربی موید آن است که چندقطبی شدن جهان واقعیتی است که دیگر کاملاً تحقق یافته و چالش جدید ایران و ونزوئلا که دولت آمریکا با آن روبروست، مهر تائیدی بر این واقعیت است.
تارنمای خبری ایریس فرانس (iris-france) به نقل از اسپوتنیک، واکنش صریح و آشکار دو کشور ایران و ونزوئلا در برابر تحریم های کاخ سفید و سیاست تهاجمی آمریکا را در راستای پیام ایران و ونزوئلا مبنی بر اینکه «ما از ترامپ نمیترسیم» توصیف کرد.
این پایگاه خبری همچنین افزود: ایرانی ها در صورت لزوم از ابزار مقابله به مثل قدرتمندی در آب های خلیج فارس، در واکنش به هرگونه اختلال احتمالی آمریکا در تجارت آزادانه دو کشور برخوردارند.
نیکولاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا نیز پیشتر با ورود نخستین نفتکش ایرانی به بندر ونزوئلا، دو کشور ایران و ونزوئلا را دارای «مردمانی انقلابی» نامید که «هرگز در برابر امپراتوری آمریکای شمالی به زانو در نخواهند آمد.»
به رغم تهدیدات آمریکا بر ایجاد جدایی میان تجارت نفتی میان تهران و کاراکاس، تا کنون چهار نفتکش از ۵ نفتکش حامل سوخت ایران با همراهی اسکورت ویژه نیروهای مسلح ونزوئلا در بنادر این کشور پهلو گرفتهاند. نفتکش پنجم هم قرار است تا روز ۱۲ خرداد وارد آبهای ونزوئلا شود.
نظر شما