۳۰ دستگاه دمنده اطفا حریق برای مهار آتش در خائیز کهگیلویه مهیا شد

یاسوج- ایرنا- مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد گفت: به منظور جلوگیری از پیشروی دامنه آتش و مهار حریق در جنگل های خائیز کهگیلویه ۳۰ دستگاه دمنده اطفا حریق با رایزنی از استان های همجوار مهیا شد.

غلام‌حسین حکمتیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ا،خواستار همکاری مردم و دوستداران محیط زیست برای عزیمت به محل آتش‌سوزی و کمک برای مهار آتش سوزی شد.

وی افزود: به محض اطلاع از حادثه آتش سوزی و با مشاهده حجم آتش نیروهای منابع طبیعی استان و شهرستان کهگیلویه، مردم و دوستداران محیط زیست به محل آتش‌سوزی اعزام شدند.

مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: از روز پنجشنبه تاکنون علی رغم تلاش نیروهای منابع طبیعی استان و شهرستان برای خاموش کردن آتش، به سبب وزش باد شدید آتش‌سوزی گسترش یافته است.

حکمتیان ابراز داشت: هم اینک بالگرد های آب پاش بر فراز خائیز برای مهار آتش در تلاشند.

وی با اشاره به پراکندگی آتش‌سوزی در کوه خائیز، تصریح کرد: نیروهای انسانی در محاصره ریزش کوه قرار دارند.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد: با توجه به سخت گذر بودن منطقه از مسئولان استانی تقاضای نیرو، تجهیزات و امداد رسانی بیشتر داریم.

به گفته معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بخشی از آتش سوزی منطقه حفاظت شده کوه خاییز کهگیلویه مهار شده است.

بر اساس ارزیابی های اولیه گفته می شود تاکنون افزون بر ۲۵۰ هکتار از جنگل های و مراتع در منطقه حفاظت شده خاییز طعمه حریق شده است.

منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بیش از ۳۳ هزار هکتار در سال ۱۳۷۷ به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شد.

این منطقه در فاصله ۱۵ کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استان های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد.

بر اساس آخرین سرشماری، این منطقه بیش از یک هزار ۵۰۰ راس کل و بز دارد که وجود دریاچه سد مارون و چشمه ها، همچنین وجود چند غار طبیعی، گونه هایی چون پلنگ و کاراکال و پرندگان با ارزشی مانند جغد شاخدار و جغد ماهی خوار به اهمیت این منطقه افزوده است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است.

هم اینک هفت منطقه حفاظت شده با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha