مجید تاجیک روز یکشنبه با اشاره به تدوین پروتکل بهداشتی باشگاههای ورزشی از سوی وزارت بهداشت افزود: طی این جلسات گزارشی از آخرین شرایط شیوع بیماری در سطح کشور ارائه شده و وضعیت کشور از لحاظ شیوع کرونا به سه بخش قرمز، زرد و سفید تقسیم بندی شده است.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با بیان اینکه فعالیت رشتههای ورزشی پربرخورد و تیمی در شرایط اپیدمی کرونا ممنوع است، توضیح داد: رشتههای ورزشی همانند کشتی، کاراته، تکواندو و یا ورزشهای پربرخورد ممنوع و توصیه نمیشود.
تاجیک تاکید کرد: افراد میتوانند ورزشهای کم خطر تر را با حفظ پروتکل های بهداشتی و رعایت توصیهها انجام دهند.
رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه ادامه داد: مسئولان باشگاههای ورزشی باید حفظ رعایت فاصله یک متری را به پرسنل باشگاه و ورزشکاران گوشزد و از ورود افراد مشکوک به بیماری در ورزشگاهها خودداری شود.
وی با بیان اینکه باشگاههای ورزشی در دوران اپیدمی کرونا موظف هستند با نصف ظرفیت فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: در دوران شیوع کووید ۱۹ برگزاری مسابقات ممنوع و انجام هر گونه مسابقهای بطور قطع با رعایت پروتکل های بهداشتی و با اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار میشود.
تاجیک با اشاره به انجام اقدامات بهداشت محیط دانشگاه خاطرنشان کرد: ورزشکاران از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کنند و تا جاییکه امکان دارد از بوفه باشگاهها غذا تهیه نکرده و از غذاهای بسته بندی که مشخصات بهداشتی دارند استفاده کنند.
رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضرورت ضدعفونی کردن سطوح مختلف در باشگاهها را یادآور شد و خاطرنشان کرد: بعد از استفاده هر فردی از دستگاه باید همه سطوح و تجهیزات ضدعفونی شود و استفاده از دستگاهها حداقل نیم ساعت فاصله باشد تا ضدعفونی کامل انجام شود.
وی با بیان اینکه اطمینان از نظافت باشگاهها خیلی کار ساده ای نیست، تاکید کرد: ارزیابی حداقلی محیطی، نحوه مدیریت و یا تجربههای دوستان و آشنایان نیز میتواند تا حدی این اطمینان را ایجاد کند که وضعیت نظافت باشگاه ورزشی در چه سطحی است.
تاجیک به ورزشکارانی که در روزهای شیوع اپیدمی کرونا قصد استفاده از باشگاههای ورزشی را دارند، توصیه کرد: حتماً محلول ضدعفونی کننده در باشگاهها دسترس داشته باشید تا در صورتی که به آلوده بوده سطحی شک داشتید امکان ضدعفونی فوری وجود داشته باشد.
ضرورت استفاده از وسایل شخصی ضروری، پرهیز از استفاده مواد غذایی از بوفه باشگاهها و مصرف آب در بطریهای یکبار مصرف توصیه دیگر رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه به ورزشکاران بود.
تاجیک گفت: بهتر است ورزشکاران از تی شرت و شلوارهای بلند استفاده کنند و تا جایی که امکان دارد نقاط آزاد بدن کمتر باز و یا در معرض تماس باشد و باید لباسهای ورزشی بعد از هربار استفاده نیز شست و شو و ضدعفونی شوند.
رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: تهویه باشگاه برای پیشگیری از شیوع کرونا باید حتماً مناسب باشد و حتماً دریچه یا پنجرهای برای رد و بدل شدن هوا وجود داشته باشد، ورزشکاران در حداقل زمان ممکن در باشگاههای ورزشی حضور داشته باشند و در حداقل زمان ممکن سعی کنند بیشترین استفاده را از تمرینات ببرند.
تاجیک به مسئولان باشگاههای ورزشی نیز تاکید کرد که از پذیرش افراد دارای علامت بیماری کرونا پرهیز کنند و یا در صورتیکه پرسنل باشگاه بیمار شدند از آنها بخواهند تا زمان بهبودی کامل در محل کار حاضر نشوند.
نظر شما