رضا روشنضمیر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۶ هزار و ۳۲۵ خانوار از جمعیت عشایری این استان عضو تعاونی ها هستند که از مجموع این تعداد ۲ هزار و ۶۵۰ خانوار تاکنون خود را بیمه کرده اند.
وی افزود: هزار و ۹۶۳ سرپرست خانوار عشایری استان نیز به علت داشتن سن بالای ۵۰، شرایط برخورداری از پوشش بیمه اجتماعی را ندارند.
وی با بیان اینکه ۷۷ درصد جمعیت عشایری مشمول بیمه اجتماعی استان تاکنون خود را بیمه کرده اند، اظهار داشت: این در حالی است که ۲۳ درصد جمعیت عشایر با وجود داشتن شرایط بیمه، از بیمه کردن خود امتناع کرده اند.
وی درآمد پایین خانوارهای عشایری و نیز فقر فرهنگی را از علل بی توجهی برخی از خانوارهای عشایر به بیمه دانست و افزود: جمعیت مشمول بیمه در سال گذشته ۴۴ درصد بود که با گذاشتن کلاس های آموزشی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی توانسته ایم این رقم را به ۷۷ درصد برسانیم.
روشن ضمیر، نهادینه نشدن فرهنگ بیمه اجتماعی در جامعه را قابل انتقاد خواند و گفت: متاسفانه برخی از بیمه ها از جمله بیمه دام، در دادن خسارت دامداران تعلل می کنند که این امر موجب شده تا این قشر به بیمه نظر مثبتی نداشته و از آن استقبال چندانی نکنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل امور عشایر خراسان شمالی اظهار داشت: تلاش می شود تا ردیف اعتباری برای بیمه اجتماعی عشایر در نظر گرفته شود که تاکنون هیچ اعتباری اختصاص نیافته است.
روشن ضمیر افزود: در حال رایزنی هستیم تا از محل درآمد تعاونی های عشایری، خانوارهای جا مانده از این خدمات حمایتی بیمه را زیر پوشش ببریم.
وی با بیان اینکه تمامی عشایر استان زیر پوشش شرکت های تعاونی هستند، اظهار داشت: این شرکت ها سودآور هستند و برنامه ریزی خواهیم کرد تا از محل سود آن برای بیمه عشایر هزینه کنیم که البته این امر مستلزم مشارکت خانوارهای عشایری نیز هست.
تاکنون، ۳۱ درصد از جمعیت روستایی، عشایری و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر استان هزار نفری خراسان شمالی که ۱۷۹ هزار نفر از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان را شامل می شود، زیر پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتهاند.
از این جمعیت حدود ۱۴۰ هزار نفر روستانشین هستند و مابقی را عشایر و ساکنان شهرهای کوچک تشکیل می دهند.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوههای سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی میکنند.
نظر شما