۱۲ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۰۵
کد خبرنگار: 2110
کد خبر: 83806618
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مدیریت محدوده گردشگری زریبار به محیط زیست واگذار شد

سنندج - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست مریوان گفت: با پایان یافتن قرارداد رسمی اجاره محدوده گردشگری دریاچه زریبار که در اختیار شهرداری بود، اکنون مدیریت این محدوده به حفاظت محیط زیست واگذار شد.

ابراهیم بلندهمت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برابر قراردادی رسمی مدیریت محدوده گردشگری به شهرداری مریوان به عنوان موجر سپرده شده بود که با منقضی شدن قرارداد برابر توافق طرفین، این قرارداد خاتمه یافت.

وی افزود: بر این اساس تا برون سپاری مجدد،  محدوده گردشگری در اختیار اداره حفاظت محیط زیست است که پایان خرداد امسال مزایده مربوطه آن برگزار می‌شود وحفاظت محیط زیست از نزدیک روند اجرای برون سپاری را رصد خواهد کرد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مریوان یادآور شد: محدوده گردشگری دریاچه زیبای زریبار به مساحت ۱۵ هکتار در مجموعه پناهگاه حیات وحش این تالاب بین المللی واقع شده است.

وی اضافه کرد: فعالیت های گردشگری و ورود گردشگر به مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست برابر قوانین و دستورالعمل‌های سازمان حفاظت محیط زیست فقط در قالب اقامتگاه‌های بومگردی ممکن است و باید تحت شرایطی باشد که ضمن بهره‌برداری خردمندانه و پایدار، زیانی به توان زیستی و اکوسیستمی زیستگاه وارد نشود.

بلندهمت تاکید کرد: منظور از مدیریت زیست بومی، اجرای طرح جامع حفاظت از تالاب زریبار با همدلی و همکاری تمامی ذینفعان و ادارات عضو طرح جامع خواهد بود.

وی گفت:‌ اداره حفاظت محیط زیست در نظر دارد با طراحی طرح جامع و تدوین و طراحی جزئیات اجرای طرح در قالب یک مجموعه بومگردی با فعالیت های توریستی متناسب اقدام کرده و از بارهای آلایندگی فعالیت‌های انسانی بکاهد تا از این بیشتر شاهد آلودگی و تغیرات بدون بازگشت این نگین بی بدیل غرب کشور نباشیم.

تالاب زریبار هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بین المللی رامسر است که فرآیند ثبت آن از یک دهه پیش آغاز شده بود، پناهگاه حیات وحش و تالاب زریبار دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می‌شود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.

زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha