به گزارش رسانههای هند، وزارت بهداشت هند اعلام کرد که تاکنون ۱۸۲ هزار و ۱۴۳ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدهاند و پنج هزار و ۱۶۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
براساس گزارس سازمان بهداشت جهانی، هند اکنون در رده هفتم جهان از نظر تعداد ابتلا به کرونا قرار گرفته است.
در همین حال، هند بسیاری از محدودیتهای قرنطینه سراسری را لغو کرده و به ایالات اجازه داده است تا با توجه به شرایط خود قرنطینه را لغو یا در مناطق پر خطر تمدید کنند.
ایالتهای ماهاراشترا و تامیل نادو که دارای بیشترین تعداد ابتلا به کرونا در هند هستند تصمیم گرفتهاند تا قرنطینه را تا پایان ماه جاری (ژوئن) ادامه دهند.
سایر ایالتهای هند مانند اوتارپرادش، تلانگانا و راجستان محدودیتهای رفت و آمد داخلی را لغو کرده و اعلام کردهاند از هفته آینده مراکز تجاری و همچنین اماکن مذهبی و مقدس باز خواهند شد.
اخطار مودی در مورد بیتوجهی به نکات بهداشتی پس از لغو قرنطینه
همانطور که موارد ابتلا به کرونا در هند رو به افزایش است، نارندرا مودی نخست وزیر هند در پیامی خطاب به مردم این کشور نسبت به بیتوجهی به نکات بهداشتی اخطار داد.
نخست وزیر هند ضمن اعتراف به اینکه بحران کرونا به فقرا و کارگران در هند بیشترین صدمه را زده است اعلام کرد که مردم هند نباید فکر کنند مقابله با کرونا به پایان رسیده است و آنها باید در همه حال نکات بهداشتی را رعایت کنند.
مودی در پیام رادیویی خود به مردم هند گفت: ما راه طولانی در پیش داریم و مشغول مقابله به بیماری هستیم که در گذشته اطلاعات کمی درباره آن در اختیار بود.
قرنطینه سراسری هند که از جمله طولانیترین قرنطینه جهان محسوب میشود، چندین میلیون هند فقیر و کارگر را با گرسنگی مواجه ساخته و آنها را وادار به مهاجرت گسترده از شهرهای بزرگ این کشور کرده است.
پزشکان هندی: دولت در اعلام آمار کرونا صادق نبوده است
دولت هند اعلام کرده است که نرخ بهبودی بیماران کرونایی در این کشور ۴۷.۴ درصد است که در میان بالاترین نرخ بهبودی کرونا در جهان است. به گفته وزارت بهداشت هند از میان ۱۸۲ هزار نفر مبتلا به کرونا در این کشور، حدود ۹۱ هزار نفر درمان شدهاند.
مقامات هندی همچنین اعلام کردهاند که اجرای به موقع قرنطینه سراسری و شناسایی سریع موارد ابتلا به این بیماری دلیل نرخ بالای بهبودی در هند است اما پزشکان هندی معتقدند که دولت هند به طور مکرر سیاست مرخص شدن از بیمارستانها را تغییر داده است و این امر به دولت برای مخفی کردن حقایق کمک کرده است.
دولت هند در آخرین سیاست خود اعلام کرده است که بیماران کرونایی با نشانههای خفیف نیازی به آزمایش دوباره پیش از مرخص شدن از بیمارستان ندارند.
شورای تحقیقات پزشکی هند که مسوولیت مقابله با کرونا را در این کشور دارد نیز اعلام کرده است که احتیاجی به انجام آزمایش از افرادی که دارای نشانههای خفیف هستند نیست و آنها میتوانند در خانههای خود قرنطینه شوند.
یک پزشک در یک بیمارستان دهلی نو گفت: با توجه به افزایش آمار کرونا در بسیاری از ایالتهای هند، مرخص کردن بیماران بدون آزمایش دوباره کاری نسنجیده است. این اقدام با هدف صرفه جویی در کیتهای آزمایش و همچنین مخفی کردن کمبود تخت بیمارستان انجام میشود.
وی افزود: سیاستهای جدید نرخ بهبودی را افزایش میدهد اما خطر ابتلای افراد جدید نیز افزایش مییابد زیرا افراد دارای کرونا حتی پس از بهبودی میتوانند این بیماری را به دیگران منتقل کنند.
دکتر بهرام پاردیوالا در بیمارستان «ووکاردت» در مومبای گفت: هیچ امر مثبتی در خصوص نرخ بهبودی هند وجود ندارد. با توجه به جمعیت زیاد این کشور، این نرخ بسیار پایین است.
هند با جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر و با منابع و زیرساختهای بهداشتی محدود مشغول مقابله با کرونا است.
نظر شما