درحالی که به روزهای گرم و طاقتفرسای تابستان و اوقات فراغت نوجوانان و جوانان نزدیک میشویم باز هم اخبار متعدد با موضوع غرقشدگی در تیتر اخبار روز رسانهها به ویژه رسانههای استان اصفهان جای خود را باز کرده است.
غرقشدگی در رودخانه، استخر کشاورزی، کانالهای آب، استخر شنا، دریاچههای مصنوعی و سد، چاه و حوض یا حوضچه از این دست حوادث هستند.
روز گذشته بود که جسد نوجوان ۱۷ ساله غرق شده در رودخانه زایندهرود، منطقه باغبهاداران در حوالی "پل کله" از آب بیرون آورده شد.
این نوجوان که اوایل خرداد جاری همراه خانواده خود از اصفهان برای تفریح به اطراف زایندهرود در منطقه باغبادران رفته بود، در این رودخانه غرق شد اما با وجود تلاش غواصان هلال احمر و نیروهای امدادی آتشنشانی باغبهادران جسد جوان غرق شده در ۱۰ روز گذشته پیدا نشد و عملیات جستجو ادامه یافت تا اینکه سرانجام جسد او با همکاری نیروهای امدادی، ظهر روز گذشته از آب بیرون کشیده و به خانوادهاش تحویل شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این باره گفت: بیشتر موارد غرقشدگی در رودخانه در محدوده باغبهادران و بالادست زاینده رود مانند چادگان اتفاق میافتد.
شیشهفروش با بیان اینکه شهرداریهای شهرهای اطراف زایندهرود برای پیشگیری از حوادث احتمالی دارای گشت بازرسی بویژه در روزهای تعطیل هستند، عنوان کرد: شنا کردن در این محدودهها ممنوع است و از مردم میخواهیم که به این هشدارها توجه کنند.
به گفته مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان بیشترین میزان حوادث غرقشدگی با ۷۲ درصد مربوط به رودخانه زایندهرود است.
غفور راستین گفت: در ۲ ماه نخست امسال ۲۶ نفر در استان اصفهان دچار حادثه غرقشدگی شدند که از این تعداد ۱۶ نفر جان خود را از دست دادند.
وی افزود: در این مدت بیشترین موارد غرقشدگی به ترتیب با ۹ و ۶ نفر مربوط به شهرهای اصفهان و خمینیشهر و سایر حوادث غرقشدگی در شهرهای اردستان، چادگان، فریدن، فلاورجان و لنجان بوده است.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان تصریح کرد: از مجموع موارد غرق شدگی در دو ماهه امسال ۸۱ درصد مرد و ۱۹ درصد زن بودند.
وی خاطرنشان کرد: ۳۲ درصد از این افراد زیر ۱۰ سال، ۱۰ درصد ۱۱ تا ۲۰ سال، ۱۸ درصد ۲۱ تا ۳۰ سال، ۱۷ درصد ۳۱ تا ۴۰ سال، ۹ درصد ۴۱ تا ۵۰، هفت درصد ۵۱ تا ۶۰ سال، ۵ درصد ۶۱ تا ۷۰ سال و ۲ درصد بالای ۷۰ سال داشتند.
راستین ادامه داد: ۷۲ درصد موارد غرقشدگی در این مدت در رودخانه، ۱۸ درصد در استخر و ۱۰ درصد در کانال آب رخ داده است.
وی بیان کرد: در سال گذشته تعداد موارد غرق شدگی در استان ۱۲۵ مورد بود که از این تعداد، ۵۹ نفر جان باختند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان نیز گفت: در دو ماه نخست امسال جسد ۱۰ نفر که براثر غرقشدگی جان باخته بودند به پزشکی قانونی ارجاع شد که از این تعداد سه نفر زن و هفت نفر مرد بودند.
علی سلیمانیپور با اشاره به اینکه هفت نفر از این افراد در اردیبهشت ماه غرق شدند افزود: سال گذشته ۹۳ نفر شامل ۸۰ مرد و ۱۳ زن بهدلیل غرق شدگی به مراکز پزشکی قانونی استان ارجاع شدند که نسبت به سال ۹۷ که ۵۲ نفر شامل دو زن و ۵۰ مرد بود افزایش داشت.
بر اساس گزارش پزشکی قانونی اصفهان، آمار تلفات غرقشدگی در سال ۱۳۹۸ شامل ۲۰ نفر در رودخانه، ۲۴ نفر در استخر کشاورزی، ۲۳ نفر در کانال های آب، ۱۱ نفر در استخر شنا، چهار نفر در دریاچه مصنوعی و سد، سه نفر در چاه، ۲ نفر در حوض یا حوضچه و ۶ نفر در سایر مکانهاست.
نظر شما