توسعه گلخانه و ایجاد صنایع تبدیلی از برنامه‌های جهاد کشاورزی قم است

قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: توسعه گلخانه و ایجاد صنایع تبدیلی از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی قم می باشد که با همکاری بخش دولتی و خصوصی در سطح مناطق مختلف استان درحال اجراست.

عباس پورمیدانی روز  پنجشنبه  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: توسعه هرچه بیشتر کشت‌های گلخانه ای و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار مزارع، علاوه بر ارتقا سطح تولید محصولات، ارزش افزوده اقتصادی فعالیت در بخش کشاورزی استان را افزایش می‌دهد و بهره برداران از کسب و کار خود سود بیشتری دریافت خواهند کرد.

وی افزود: با فراهم شدن بسترهای لازم برای جذب بیشتر فعالان بخش خصوصی در حوزه ایجاد گلخانه و صنایع تبدیلی و تکمیلی، کشاورزی قم شاهد استقبال خوب سرمایه گذاران برای فعالیت در این حوزه مهم اقتصادی است و به طور حتم با افزایش سطح سرمایه گذاری،‌ شرایط برای ارتقا هرچه بیشتر کشاورزی قم مهیا می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی قم با استفاده از بسته‌های حمایتی متنوع همچون تسهیلات بانکی، در حد توان از سرمایه گذاران علاقه مند به فعالیت در بخش‌های مختلف کشاورزی استان به خصوص در حوزه ایجاد گلخانه و صنایع تبدیل و تکمیلی، حمایت خواهد کرد و در زمینه صدور مجوزهای لازم، شرایط را تا جایی که قانون اجازه دهد تسهیل می‌کند.

پورمیدانی گفت: توسعه کشت‌های گلخانه در قم یک ضرورت است چرا که در این نوع کشت، گیاه از تنش‌های سخت محیطی در امان می‌ماند و با استفاده از آب کمتر به رشد خود ادامه خواهد داد و این موضوع در شرایط آب و هوایی استان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی بیان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز از خام فروشی محصولات کشاورزی استان جلوگیری می‌کند و موجب افزایش ظرفیت تولید و ماندگاری این محصولات می‌شود،‌ ضمن آنکه درآمدزایی بیشتر و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید را در این بخش به دنبال دارد.

وی ادامه داد: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم در مناطق مختلف استان تلاش می‌کنند تا کشاورزان را با روش‌های نوین کشت و مزایای کشت‌های گلخانه‌ای آشنا کنند و از این طریق به اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت و جهش تولید در بخش‌ کشاورزی استان،‌ سرعت بخشند.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌ نحوی‌ که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha