به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علامه طباطبایی، مهدی طاهری افزود: مجموعه کتابخانهای این دانشگاه، یک کتابخانه دانشگاهی دیجیتالی دو وجهی است که بالغ بر یک میلیون ابزار محتوایی (۳۴۵ هزار ابزار دیجیتالی و ۶۵۰ هزار ابزار فیزیکی) دارد.
وی به شیوع ویروس کرونا (کووید ۱۹) و تاثیری که بر ارایه خدمات کتابخانه ای داشت، اشاره کرد و یاداور شد: در این دوران به دلیل محدودیتهای که در تعاملات انسانی پدید آمد و استفاده از راهکاری چون قرنطینه شدن و نظیر آن برای مصون ماندن از ابتلا به ویروس، موجب برجسته شدن و باز شکوفایی خدمات مجازی در کتابخانهها شد.
وی ادامه داد: به دلیل تعطیلی کتابخانهها، به عنوان یکی از مکانهای پر خطر که امکان انتقال ویروس را از طریق تعامل کاربران (واسط و نهایی) با یکدیگر و تماس با منابع اطلاعاتی فیزیکی و ابزارهای مطالعه مانند میز مطالعه و جز آن فراهم میکرد، تنها شیوه ارایه خدمات، مجازی شد.
رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر، این گونه از خدمات کتابخانهای، پیش از دوران کرونا نیز ارایه میشد و متداول بود اما در این دوران، استقبال ویژه ای از آن شد.
طاهری اظهار داشت: دسترسی به محتوای کامل تمامی بروندادهای علمی دانشگاه علامه (پایاننامهها و رسالهها، طرحهای پژوهشی، کتابها، کارگاههای آموزشی و جز آن)، ارایه درختوارههای گوناگون موضوعی، خدمات به گروههای ویژه کاربری مانند نابینایان و کمبینایان، خدمات مرجع الکترونیکی، خدمات تامین منابع و تحویل مدرک جامع و سریع، و نظیر آنها از مهمترین خدمات این کتابخانه دیجیتالی دو وجهی محسوب میشوند.
وی خاطرنشان کرد: کتابخانههای دانشگاه علامه طباطبایی، یک کتابخانه دیجیتالی دو وجهی هستند و شامل منابع یا مجموعههای دیجیتالی است خود این ویژگی، یعنی تمرکز بر کتابخانه دیجیتالی، بیانگر سطوح و تنوع خدمات این کتابخانه در دوران کرونا است.
رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: کتابخانهای که محوریت آن بر پایه منابع دیجیتالی و خدمات الکترونیکی است، بدون تردید در دورانی شبیه کرونا که دسترسی فیزیکی به کتابخانهها محدود میشود، این کتابخانه عملکرد بسیار مثبتی دارد.
نظر شما