افزایش تاب آوری بخش کشاورزی کردستان در مواقع بحران ضروری است

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به ضرورت تاب آوری بخش کشاورزی در مواقع بحرانی گفت: با انجام آموزش و اطلاع رسانی به بهره‌برداران قدرت مقابله با آسیب‌های این بخش در بحران‌ها را افزایش داد. 

محمد فرید سپری روز سه‌شنبه در جلسه مدیریت بحران بخش کشاورزی اظهار داشت: یکی از مهمترین مواردی که در زمان بحران نسبت به مدیریت مناسب بحران تاثیرگذار است بررسی موانع و مشکلات و تسهیل در رفع این موانع در زمان بحران  است.

وی با اشاره به حفظ و نگهداری مراتع و جنگل ها و کاهش خطرات آتش سوزی اضافه کرد: یک میلیون و ۴۴۰ هزار هکتار اراضی کردستان به مرتع و ۳۷۵ هزار هکتار ان نیز به  جنگل اختصاص دارد که لازم است با همکاری دستاه‌های متولی از جمله منابع طبیعی این منابع باید از گزند آسیب‌های مختلفی مانند آتش سوزی در امان باشد. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: آموزش، مبنا و پایه موفقیت درانجام اقدامات پیشگیرانه و مقابله با خطرات و بحران است و امروز انجام برنامه‌های آموزش محور برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به بهره‌برداران بخش کشاورزی استان می تواند از بروز خسارات ناشی از بحران های پیش آمده جلوگیری و یا به میزان قابل توجهی تاثیرات آن را کاهش دهد.

 وی اضافه کرد: برای  دست یابی به پایداری تولید در بخش کشاورزی مخاطرات بخش کشاورزی شناسایی تا به منظور افزایش تاب آوری بخش کشاورزی برنامه ریزی شود.

سپری با اشاره به  ۱۲خرداد (اول ژوئن) گرامیداشت روز جهانی شیر یادآور شد: کردستان با بهرمندی از یک هزار و ۴۴۱ واحد گاو شیری با تولید ۲۴۰ هزار تن شیر در هر سال ظرفیت بسیار مناسبی برای ارتقای امنیت غذایی استان ایجاد کرده و باتوجه به برنامه‌های در دست اجرا برای افزایش تولید و مصرف شیر به منظور بالا آسنده روشنی پیش پای صنعت دامداریی آن متصور است.

وی یادآور شد: به دلیل بهره مندی بسیاری از روستاهای استان کردستان از دامداری های کوچک و بزرگ  تامین اعتباربرای تهیه واکسن به موقع برای مبارزه با بیماری دام را از اولویت ها است که انتظار می‌رود مدیریت بحران استانداری کردستان نسبت به این مهم همکاری های لازم را داشته باشند. 

استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان‌های موفق در حوزه کشاورزی باشد.

این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.

جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می‌کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha