۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۳۸
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83808988
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بندر تجارت آزاد چین اهرم جدید پکن برای رویارویی با آمریکا

پکن- ایرنا- در حالی که دو کشور چین و آمریکا هر روز بیش از پیش از یکدیگر فاصله می گیرند پکن با هدف کاهش فشارهای اقتصادی آمریکا، از برنامه خود برای ایجاد یک بندر تجارت آزاد خبر داده است.

به گزارش ایرنا این بندر تجارت آزاد بر اساس فرمان "شی جین پینگ" رییس جمهوری خلق چین قرار است در استان هاینان در جنوبی ترین نقطه چین ایجاد شود اگر این بندر احداث شود فاصله اقتصادی چین و آمریکا از یکدیگر بیشتر خواهد شد و همزمان این کشور موفق به ایجاد یک مرکز مالی و تجاری دیگر همانند هنگ کنگ خواهد شد.

ضریب پایین مالیات، آزادی در تجارت، سرمایه گذاری آسانتر و محیط مطلوب برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی از جمله مزایای این بندر تجاری است که در یک منطقه با آب و هوای گرم و معتدل ایجاد می شود.

چین با کاهش تعرفه های وارداتی و حتی لغو این تعرفه ها ظاهرا در تلاش است تا استان جزیره ای هاینان را به بندر تجارت آزاد شبیه سنگاپور و هنگ کنگ تبدیل کند.

این بندر در منطقه ای به وسعت ۳۵ هزار کیلومتر مربع ایجاد می شود و بخشی از آن به افراد و شرکت های داخلی واگذار می شود که ظاهرا سهمی نزدیک به ۱۵ درصد خواهند داشت و روادید برای مسافران خارجی به این بندر تجارت آزاد با تسهیلات فراوانی صورت خواهد گرفت.

هاینان یک منطقه بسیار مطلوب برای مردم چین و گردشگران کشورهای مختلف محسوب می شود و یکی از توریستی ترین مناطق جنوب چین است و ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد این منطقه یکی از بهترین مناطق از لحاظ تسهیلات سرمایه گذاری،  بازرگانی و تجارت در داخل چین محسوب می شود و تا سال ۲۰۳۵ میلادی یکی از مهمترین مناطق تجاری چین خواهد بود.

بر اساس بیانیه دولت چین که پس از فرمان رییس جمهوری چین منتشر شده است، این منطقه فضایی نزدیک به ۳۰ برابر هنگ کنگ را دربر می گیرد و یک منطقه گردشگری، تجاری و مرکز خرید خواهد بود.

هاینان که برای چینی ها هاوایی و مرکز گردشگری و تعطیلات به حساب می آید از مدت ها قبل مورد توجه مقام های ارشد بوده است و حتی آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی رییس جمهوری خلق چین از تبدیل آن به یک منطقه تجارت آزاد سخن گفته بود.

افزون بر این، این بندر از دهانه های ورود به دریای جنوبی نیز محسوب می شود و با این وصف چین با ایجاد آن می تواند تنش های سیاسی و نظامی در این پهنه آبی را نیز تحت کنترل گرفته و آن را به مزایای اقتصادی و تجاری تبدیل کند.

این اتفاقات در حالی است که آمریکا پس از تصویب قانون امنیتی هنگ کنگ در کنگره ملی خلق چین از لغو جایگاه ویژه تجاری هنگ کنگ خبر داد و اعلام کرد این منطقه را دیگر خودمختار از چین نمی داند.

چنین شرایطی می تواند مشکلاتی را برای تجارت دیگر شرکت های خارجی با هنگ کنگ ایجاد کند و شاید تاثیرات آن در زمان حاضر زیاد نباشد اما واکنش برخی از کشورهای غربی در کنار آمریکا به مسایل منطقه نشان می دهد که هنگ کنگ کماکان محور تنش های چین با غرب خواهد بود و پکن باید در اندیشه تبدیل یک منطقه دیگر برای تجارت آزاد باشد که پوششی نیز برای هنگ کنگ به حساب خواهد آمد.

"ویلیم جانگ" تحلیلگر مسایل تجاری و بازرگانی منطقه ای خاطر نشان می کند که فاصله گرفتن آمریکا و چین از یکدیگر پکن را به فکر بازکردن مسیرهای دیگر تجاری انداخته است.

او تاکید می کند که تبدیل هاینان به یک منطقه تجارت آزاد می تواند بسیاری از چالش ها را برطرف کند و چین طبیعتا یک بندر تجارت آزاد دیگر در کنار هنگ کنگ شکل خواهد داد و این مزایای زیادی برای چین دارد.

بنا به گفته این تحلیلگر، چین قصد دارد یک خط گمرکی دوم نیز برای هاینان ایجاد کند که می تواند باعث انتقال کالاهای وارداتی از هاینان به داخل سرزمین چین شود.

همچنین شهروندان کشورهای دیگر می توانند در این منطقه به عنوان نماینده شرکت های دولتی فعالیت کنند این امر الان در چین امکان پذیر نیست افزون بر این مسافرانی که با کشتی های مسافرتی وارد هاینان می شوند تا ۱۵ روز نیازی به روادید نخواهند داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha