محمود اشرفی گل روز سهشنبه در نشست خبری بررسی وضعیت دام و طیور استان افزود: ۳۲ واحد مرغداری گوشتی استان با ظرفیت ۱۳ هزار و ۳۱۲ تن مرغ از یکم اسفند ۹۸ تا ۲۷ اردیبهشت ماه امسال ۲۶ میلیارد و ۶۲۴ میلیون تومان خسارت دیدند.
وی ادامه داد: همچنین به سه واحد مرغ مادر با تولید بیش از سه میلیون و ۵۵۷ هزار قطعه جوجه یکروزه در این مدت هفت میلیارد و ۲۹۹ میلیون تومان و به یک واحد مرغ مادر گوشتی نیز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خسارت وارد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: برای عید و ماه رمضان امسال سه میلیون و ۲۰۰ هزار جوجهریزی پیشبینی شده بود.
وی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا و لغو تمامی مراسمها و از طرفی تعطیلی مکانهای عمومی حتی جمعهای خانوادگی، تقاضای گوشت مرغ به شدت کاهش یافت.
اشرفی گل تصریح کرد: ضرر و زیان مرغداران تا پایان اردیبهشت ماه ۹۹ ادامه داشت و تولیدکنندگان به ازای هر کیلوگرم مرغ یکهزار و ۵۰۰ هزار تومان ضرر کردند.
وی عنوان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام استان برای حمایت از تولید داخل شروع به خرید مرغ و گوشت تولیدکنندگان کرده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای سهولت و نظارت در انجام تبادلات نهادههای کشاورزی، سامانه بازارگاه محصولات و نهادههای کشاورزی راهاندازی شده است که بر این اساس سهمیه استانها ابلاغ میشود.
اشرفی گل افزود: از ابتدای سال تاکنون ۱۴ هزار تن کنجاله سویا، ۱۳ هزار تن ذرت، هشت هزار و ۲۰۰ تن جو و سه هزار و ۲۰۰ تن سبوس از طریق سامانه بازارگاه نهادههای کشاورزی در بین دامداران و مرغداران استان توزیع شد البته با توجه به سهمیه نهادههای دامی استان، هنوز نیاز مرغداران تامین نشده است.
وی بیان کرد: ماهانه ۲ هزار و ۶۰۰ قطعه جوجه ریزی مرغ گوشتی، یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه مرغ تخمگذار، ۵۰۰ هزارتن پولت تخمگذار و ۳۰۰ هزار تن مرغ گوشتی در خراسان جنوبی تولید میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اضافه کرد: در این خصوص ماهانه به ۱۲ هزار تن ذرت، ۶ هزار و ۵۰۰ تن سویا، چهار هزار و ۵۰۰ تن جو و یک هزار و ۱۰۰ تن سبوس نیاز است.
وی تصریج کرد: شرکت پشتیبانی امور دام خراسان جنوبی بایستی براساس توان خود بخشی از ذخایر نهادههای دامی را در اختیار مرغداریها و ۱۵ کارخانه خوراک دام و طیور استان قرار دهد.
اشرفی گل در ادامه به پلاک گذاری دام در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۶۹ هزار رأس گاو و گوساله، ۳۰ هزار نفر شتر، یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأس گوسفند و بز توسط دامداران و تولیدکنندگان استان پرورش داده میشود.
وی با بیان اینکه پتانسیل دامی خوبی در استان وجود دارد عنوان کرد: طرح هویتگذاری دام استان با هدف انجام ثبت مشخصات در سامانه اصلاح نژاد از سال گذشته آغاز و هنوز در حال اجرا است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: تاکنون ۶۰ درصد جمعیت شتر، گاو و گوساله و حدود ۱۶ درصد دام سبک استان پلاککوبی شده است.
وی افزود: هزینه هویتگذاری برای هر دام سبک ۲ هزار و ۴۰۰ تومان و دام سنگین هفت هزار تومان است که مورد انتقاد برخی دامداران است.
اشرفی گل عنوان کرد: طرح هویتگذاری و پلاککوبی دام سبک و سنگین در استان به زودی به پایان میرسد لذا باید دامداران در اسرع وقت نسبت به پلاککوبی اقدام کنند در غیر اینصورت دام آنها قاچاق محسوب میشود.