حسن مونسان روز سهشنبه در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد افزود: کل منابع شبکه بانکی خراسان رضوی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که از این میزان ۷۰ هزار میلیارد تومان مصرف شده و ۳۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده و آزاد است.
وی اظهار امیدواری کرد صندوق توسعه ملی در تامین این منابع مالی به خراسان رضوی کمک کند و افزود: حجم سرمایهگذاریها در قالب طرحهای مصوب مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی بسیار بالاست که درخواست میشود از آنجا که بیشتر بانکها تفاهم نامههای ارزی با صندوق توسعه ملی منعقد کرده و کمتر تفاهم نامه های ریالی دارند از منابع ریالی بانکهایی که حداقل یک برابر منابع خود را تامین میکنند بتوان تسهیلات دهی آنها را افزایش داد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی گفت: در سال ۱۳۹۸، تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه مصوب شد ولی واقعیت این است که این بودجه به استان اختصاص پیدا نکرد و خیلی از پروندههای مربوط به طرحهای متقاضی تسهیلات در صف انتظار برای دریافت تسهیلات باقی ماندند.
مونسان کاهش ۱۰ درصدی نسبت مالکانه برای استفاده طرحها از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی، در نظر گرفتن اولویتهای استان در تخصیص منابع، تسهیل در صدور مجوزهای قانونی از سوی صندوق توسعه ملی، شناور شدن بودجه برای مناطق کم برخوردار، حل معضل تخصیص منابع به اصناف و ثبت آنها در سامانه مربوطه، کاهش بوروکراسی اداری برای دریافت تسهیلات، جایگزین کردن تسهیلات ریالی به جای تسهیلات ارزی به طرحهای خراسان رضوی را خواستار شد.
بالا بودن شمار تحقق جوازهای تاسیس در خراسان رضوی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر طرحهای صنعتی و معدنی که در استان بین پنج تا ۹۵ درصد پیشرفت اجرایی دارند، چهار هزار طرح هستند که در مقایسه با طرحهای در دست اجرای سال ۱۳۹۷ در تعداد ۴۷ درصد، در سرمایهگذاری ۸۵ درصد و در اشتغالزایی ۴۵ درصد رشد دارند.
محمدرضا مس فروش افزود: نرم ملی تحقق جوازهای تاسیس به پروانه بهره برداری صنعتی ۱۱ درصد است که این نسبت در خراسان رضوی به ۱۹.۵ درصد میرسد و نشان دهنده قابلیتهای زیاد استان در این بخش است.
وی اضافه کرد: از بین ۱۵۱ طرح پیشنهادی خراسان رضوی برای تامین مالی از محل صندوق توسعه ملی، ۳۳ طرح صنعتی و معدنی با حجم سرمایهگذاری ۲۴۰ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی برای هشت هزار نفر هستند که یا صادرات محورند یا تولیدات آنها جایگزین واردات تولیدات مشابه میشود، یا برای نخستین بار در کشور یا خراسان رضوی اجرا شدهاند.
نظر شما