پیام استاندار تهران به مناسبت ۱۴ و ۱۵ خردادماه

تهران - ایرنا - استاندار تهران در پیام‌های جداگانه ای رحلت معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام (ره) را تسلیت گفت و یاد شهدای قیام خونین ۱۵ خرداد را گرامی داشت.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، «انوشیروان محسنی بندپی» با اشاره به اثرگذاری امام خمینی (ره) بر جهان اسلامی، ۱۴ خردادماه سالگرد رحلت بزرگمرد تاریخ انقلاب اسلامی را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است: انقلاب اسلامی‌ ایران به رهبری بی‌نظیر امام خمینی (ره) یک انقلاب واقعی و تمام عیار به شمار می‌رود، در واکاوی شخصیتی حضرت امام(ره) ویژگی‌های تدبر، شجاعت، تفکر، آگاهی به زمان و مسائل جهانی به عینه تجلی یافته که ایشان با بهره مندی از شیوه‌های نوین و بدیع، بزرگ‌ترین انقلاب معاصر را هدایت کرد.

امام خمینی (ره) در کوران انقلاب به عنوان چهره‌ای تاریخ ساز و پدیده‌ای استثنایی و کاریزماتیک جلوه کرد و تجلی ساحت سیاسی اسلام بود که اغلب مسلمانان در جهان نیز با امام خمینی همذات‌پنداری کرده و ایشان را رهبر خویش می دانستند.

همه ساله نیمه خرداد ماه، برای ملت بزرگ ایران اسلامی، سالروز بزرگداشت یاد و نام این متفکر بزرگ عصر حاضر و احیاگر اسلام ناب محمدی است. بزرگ‌مردی که کشورمان را با اندیشه فرهیخته خود از فرو رفتن در اندیشه‌های مادی گرایانه نجات داد و مستضعفین جهان را برای مبارزه، مقاومت و پیروزی در برابر مستکبران امیدوار ساخت و همچنان انقلاب اسلامی با اتکا و پیروی از این اندیشه های ناب به رهبری خلف ایشان مقام معظم رهبری در راستای ارزش های ناب محمدی در حال حرکت می باشد.

اینجانب سالگرد ارتحال ملکوتی معمار انقلاب و احیاگر اسلام ناب محمدی، قافله سالار پانزده خرداد خونین؛ حضرت امام خمینی (ره) را به مردم شریف، ولایتمدار و قدرشناس استان تهران تسلیت می‌گویم؛ هر چند به سبب شیوع کرونا توفیق برگزاری باشکوه این مراسم را نداریم اما بار دیگر ضمن تجدید میثاق با معمار کبیر انقلاب و تجدید بیعت با خلف صالح آن پیر وارسته یعنی مقام معظم رهبری، موفقیت و سربلندی جمهوری اسلامی ایران را خواهانم.

سی و یکمین مراسم سالگرد ارتحال معمار کبیر انقلاب اسلامی (ره) امسال با حضور میلیونی مردم بدلیل شیوع ویروس کرونا در حرم مطهر برگزار نخواهد شد.

پیام استاندار به مناسبت قیام ۱۵ خرداد

همچنین استاندار تهران در پیامی به مناسبت قیام ۱۵ خرداد بر ضرورت مقاومت در جبهه اقتصادی و فرهنگی به تأسی از قیام ۱۵ خرداد تاکید کرد.

«انوشیروان محسنی بندپی» با اشاره به اینکه قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به پیشتازی مردم دشت ورامین آغازی بر پیروزی انقلاب اسلامی و مقابله با ظلم و جور بود بر استمرار مقاومت و ایستادگی انقلاب اسلامی تاکید کرد، متن پیام به این شرح است:

آرمان مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و جور وسعتی به بلندای تاریخ دارد و جای جای تاریخ انقلاب اسلامی روایت این مقابله است، هر چند این ایستادگی در هر نقطه و مکانی شکل و رنگی به خود می‌گیرد اما فارغ از ظواهر متفاوت آنچه در بطن مبارزات رقم خورده و اکنون درس عبرت آن به یادگار مانده آزادیخواهی مردم است.

در تاریخ ایران اسلامی این مبارزات رنگ و بوی خاصی دارد چرا که ملت ایران به واسطه ایستادگی و مقاومت به صلابت کنونی رسیده‌ است؛ در کند و کاو رسیدن به مبدأ ایستادگی حوادث مختلفی خودنمایی می‌کند اما آنچه بیشتر نمود بیرونی پیدا کرده و زمینه‌ساز اتفاقات دیگر بوده قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ می باشد.

قیام حق‌طلبانه ۱۵ خرداد، مطلع حرکتی در تاریخ این مرز و بوم شد که وجدان‌های آحاد ملت را بیش از پیش بیدار ساخته و بساط ظلم و جور طاغوت را با فریاد آزادیخواهی ملت بزرگ ایران در انقلاب اسلامی در هم پیچید و درس‌های زیادی از آن یادآوری می شود.

در این قیام که به پیشتازی مردم دشت ورامین صورت گرفت، ۷ نفر از بهترین جوانان این منطقه تنها به جرم حمایت از مرجعیت به خاک و خون کشیده شدند ولی با خون خود درخت نوپای انقلاب را آبیاری کردند. این حادثه دل‌ها را غمگین کرد و حضرت امام خمینی(ره) آن را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرد این قیام خونین زمینه‌ساز قیام و نهضت گسترده‌تری را فراهم کرد که به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید.

 امروز بعد از گذشت ۵۷ سال از قیام ۱۵ خرداد ۴۲ دشت ورامین که زمینه‌ساز پیروزی انقلاب اسلامی شد این تاریخ شکوهمند نشانه‌هایی همچون مقاومت و ایستادگی برای این روزهای ما دارد تا در جبهه اقتصادی و فرهنگی کفن‌پوش حمایت از انقلاب شویم تا دشمنان بدانند که این ایستادگی در خون ایرانی جریان دارد و نقشه‌های شوم دشمنان راه به جایی ندارد و محکوم به شکست خواهد بود.

تظاهرات ۱۵ خرداد مجموعه وقایعی بود که در خرداد ۱۳۴۲ خورشیدی به دنبال بازداشت روح‌الله خمینی در انتقاد به لایحهٔ انجمن‌های ایالتی و ولایتی و انقلاب سفید رخ داد.

تظاهرات در شهرهای تهران و قم علیه دولت اسدالله علم برگزار شد، این تظاهرات به زد و خورد بین مأموران شهربانی و تظاهرکنندگان انجامید، برخی تحلیل‌گران و نیز روح‌الله خمینی و هوادارانش معتقدند: قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ نقطه عطفی در آغاز انقلاب اسلامی به‌شمار می‌آید.

روز ۱۵ خرداد در جمهوری اسلامی ایران یکی از تعطیلات رسمی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha