۱۴ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۰۹
کد خبر: 83809563
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استعفای "اهرم فشار ترامپ" در برلین؛ مقامات آلمان نفس راحت می‌کشند

تهران- ایرنا- با کناره‌گیری «ریچارد گرنل» از سفارت آمریکا در برلین که به عنوان اهرم فشار «دونالد ترامپ» در اروپا عمل می‎‌کرد، اکنون مقامات آلمانی نفس راحتی می‎‌کشند.

به گزارش تارنمای شبکه دویچه وله، «ریچارد گرنل» پس از تقریبا دو سال که به عنوان سفیر آمریکا در برلین فعالیت می‌کرد، از مقام خود استعفا داد. طبق گفته‌های سخنگوی سفیر، معاون گرنل، یعنی «رابین کویین‌ول» به طور موقت مسئولیت وی را به عهده خواهد گرفت.

گرنل دوشنبه گذشته در هنگام دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا استعفای خود را اعلام کرد. این سیاستمدار ۵۳ ساله، هفته‌ گذشته، پس از آنکه سنای آمریکا جان راتکلیف را به عنوان مدیر اطلاعات ملی تأیید کرد، از این مقام کنار گذاشته شد . ترامپ در ماه فوریه سمت مدیر اطلاعات ملی را به طور موقت به گرنل واگذار کرده بود.

خبرگزاری آلمان  پیشتر در چهارم خرداد از تصمیم سفیر برای استعفا خبر داده بود و نوشته بود که ریچارد گرنل، تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) سال جاری برگزار می‌شود، استعفا خواهد داد.

در مورد آینده این سیاستمدار جنجالی گمانه‌زنی‌های زیادی شده است؛ برخی می‌گویند گرنل به عنوان یکی از طرفداران سرسخت ترامپ، به تیم کارزار انتخاباتی او خواهد پیوست، زیرا به وفاداری عمیقش به رئیس جمهور آمریکا شهرت دارد.

ریچارد گرنل از آغاز فعالیت‌ به عنوان سفیر آمریکا در آلمان، چهره‌ای جنجالی بود و واکنش‌های شدیدی را هم با اظهارات خود در این دوره برانگیخت. وی وظیفه خود را به عنوان سفیر آمریکا در آلمان در نمایندگی تهاجمی سیاست دونالد ترامپ در این کشور و در اروپا آن هم به شیوه‌ای غیرمتعارف و بیشتر غیردیپلماتیک می‌دید.
گرنل از سال ۲۰۱۸ که سفیر آمریکا در آلمان شد بارها به خاطر انتقادهای صریح و تند از سیاست‌های دولت آنگلا مرکل، از جمله در مورد بودجه دفاعی، همکاری با روسیه در پروژه خط لوله انتقال گاز و "عدم قاطعیت" در برابر جمهوری اسلامی خبرساز شد. اظهارات انتقادی صریح گرنل درباره سیاست خارجی دولت آلمان، به خصوص در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران بارها با واکنش سیاستمداران آلمانی روبه‌رو شده و برخی آن را فراتر از حیطه مسئولیت‌های او ارزیابی کردند.

شیوه گرنل مورد رضایت وزارت امورخارجه آلمان و دفتر صدراعظم این کشور نبود و در میان اپوزیسیون نیز حتی درخواست اخراج وی از آلمان با عنوان "عنصر نامطلوب" مطرح شده بود. رویکرد سیاسی او در آلمان باعث شد که بندرت در میان سیاستمداران آلمانی طرفداری پیدا کند. از این رو رفتن گرنل مورد استقبال سیاستمداران و مقامات آلمانی قرار گرفته و خیلی ها ابراز امیدواری کرده اند که با انتخاب فرد مناسبی برای این سمت، از میزان اختلافات آلمان و آمریکا کاسته شده و روابط دو کشور بهبود یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha