نقی کریمیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این ۲ جوان از ساحل پلاژ خصوصی و در خارج از طرح ساماندهی دریا وارد آب شدند و به دلیل عدم تسط به شنا در دریا جان خود را از دست دادند.
وی محل غرق شدگان این ۲ قربانی را سواحل شهرهای نوشهر و عباس آباد در غرب استان مازندران اعلام کرد.
کریمیان با اعلام این که یکی از غرق شدگان از اتباع افغانستان ساکن تهران بود ، گفت که جسد هر ۲ نفر از سوی نجاتگران و گروه امداد و نجات جمعیت هلال احمر از آب بیرون کشیده شد.
وی افزود : اگرچه طرح ساماندهی دریای خزر به طور رسمی از امروز شروع شد، ولی از ابتدای خرداد ماه جاری حدود ۵۰۰ نجاتگر در نقاط حادثه خیز دریای خزر مستقر شدند که با اجرای طرح سالمسازی آمار نجاتگران به حدود ۹۰۰ نفر رسید.
وی یکی از دلایل مرگ شناگران در خزر را وجود امواج شکافنده و یکسان پنداری شنا بین دریا و استخر از سوی شناگران دانست و از مسافران و مجاورانی قصد شنا در دریا را دارند خواست تا در محدوده طرح ها ساماندهی وارد آب شوند و از شنا در نقاط حادثه خیزی که با پرچم قرمز نشانه گذاری شده خودداری کنند.
طرح ساماندهی دریای خزر از سال ۹۱ به صورت آزمایشی برای کاهش مرگ و میر ناشی از غرق شدن در دریا در مازندران اجرایی شد و از سال ۹۲ هم شکل رسمی به خود گرفت.
بر اساس آمارهای رسمی استانداری مازندران ، اجرای این طرح آمار مرگ ناشی از غرق شدن در دریای مازندران را از بیش از ۲۰۰ نفر در سال ۹۲ به ۳۰ نفر در تابستان ۹۸ کاهش داد.
براساس آمار سنوات گذشته بومیان مازندرانی، تهرانی ها و مشهدی ها به ترتیب بیشترین جان باختگان دریای خزر را به خود اختصاص دادند.
نظر شما