علی دیانتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت کشت گیاهان دارویی اظهار داشت: توسعه کشت گلمحمدی در ۲ سال اخیر در راستای اجرای برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان به دلیل نیاز آبی کم و قابل کشت بودن این محصول در خاکهایی با حاصلخیزی پایین، ترویج شده است.
وی با بیان اینکه امسال پیشبینی میشود حدود ۱۷ تن گلمحمدی از گلستانهای این شهرستان برداشت شود، افزود: بیشتر گلستانهای میاندوآب در روستاهای «باروق»، «وکیلکندی» و «تپهرش» قرار دارند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اضافه کرد: برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک شروع و باید تا قبل از گرم شدن هوا انجام شده و بی درنگ به بیرون از مزرعه منتقل شود.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود در سالهای آتی سطح زیر کشت این نوع از گیاهان در حد قابل توجهی افزایش یابد به طوری که متقاضیان جدیدی برای کشت گل محمدی در سطح ۱۲ هکتار از سال آینده اعلام آمادگی کردهاند.
«دیانتی» گفت: گلمحمدی علاوه بر خواص درمانی، دارای مزیتهای اقتصادی نظیر ارزش صادراتی، جذب گردشگر و اشتغالزایی است که توسعه کشت آن در این منطقه می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان داشته باشد.
کاشت گل محمدی در مناطق خشک و کمآب با توجه به وضعیت بحرانی منابع آبی و نیازی که به کاشت محصولات کشاورزی کمآب احساس میشود، سبب شده تا کاشت گیاهان دارویی بهویژه گل محمدی بهترین جایگزین برای محصولات پرمصرف آبی شود.
میاندوآب با دارا بودن ۸۲ هزار هکتار زمین کشاورزی شامل ۵۲ هزار هکتار آبی و ۳۰ هزار هکتار دیم یکی از قطبهای مهم کشاورزی در آذربایجانغربی محسوب میشود و گردش مالی و اقتصاد این شهرستان به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم وابسته به بخش کشاورزی است.
نظر شما