این کتاب شامل یک مقدمه و ۱۱۴ شعر سپید در حوزههای مختلف از جمله عاطفی، اجتماعی، سیاسی و گاهی فلسفی است.
در مقدمه از قول ناشر آمده است: کارگر نژاد(الف_کندو) شاعری از خطه گیلان، شهرستان فومن است که در حال حاضر در جزیره خوش آب و رنگ «قشم» سکونت دارد....او شاعری واکنشی است. شعرهایش... گاه حس نوستالوژیک دارند، گاه از جنس معصومیت کودکانه هستند و گاه نیز لحنی اجتماعی با چاشنی اعتراض دارند...اغلب اشعارش بندهایی موجز دارد چرا که شاید چون کارل گوستاو یونگ معتقد است: «کلمات بسیار، تباهی معناست». او بی توجه به زبان نیست، زبان در شعرش مقدمهای برای تفکر و تعقل است...گاه معنا در سطح زبانش حضور دارد، گاه نیز باید لایهها را کنار زد و آنها را چون دُر از دل صدف بیرون کشید.
کارگرنژاد به سال ۱۳۳۴ در فومن متولد شد. وی از سال ۱۳۷۷ به جزیره قشم عزیمت کرد و ۲۲ سال است که در این جزیره به سر میبرد.
شاید بتوان گفت بازی با کلمات و همنشینی نامتعارف واژگان برای ایجاد معنای جدید مهم ترین ویژگی آثار کارگر نژاد است. «طشت حادثه»، «غرقآب گمان»، «جِلِزوِلِز کلمات» و غیر آن نشان از استعارات و آرایه های جدید دارد. عنصر بازگشت به کلمات و عبارات قبلی استفاده در شعر نیز از این امر حکایت دارد که یک معنا چندین باز و از جهات مختلف مطرح می شود. گویی در ابتدا اصل سخن بیان میشود و ادامه شعر برای فهم همان یک معنا به استخدام در می آید.
کتاب « عکس برگردان» ۱۶۰ صفحه دارد. این کتاب در سال ۱۳۹۹ توسط انتشارات دوات معاصر در ۲۰۰ شمارگان منتشر و به بهای ۲۵ هزار تومان روانه بازار شد.
برشی از کتاب:
آهوان ِاستعاره
آهوانِ جوان
به بیشه ها اعتماد خواهند کرد
حنجره با پنجره
سکوت کپک زده را
پاک خواهد کرد
شکلی شدن
تک واژهی آسگون
و...
پیراهنی که بوی یوسفش
معطر است
حادثه میخوابد!
آهوان ِاستعاره
آهوانِ جوان
به بیشه ها اعتماد خواهند کرد
***
در آ
حسِ کودکانهام
سوگوارِ حیاطِ
تهی
از توست
***
خستگی
را
خمیازه می کشد
تبر
بر شانهی
درخت.
***
آبهای سیاه
راه نمیدهند
ماهیان سرخ
بی جاده
ماندهاند
نظر شما