غیبت حوزه های نظارتی کرمان در کانونی از سوخت‌گیری کرونا

کرمان - ایرنا - به گفته کارشناسان رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برای مقابله با ویروس کرونا در اماکن عمومی ضرورت دارد و این درحالی است که همچنان نیمی از جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی در استان کرمان به اجرای این امور اعتنایی ندارند و مسئولان مربوطه نیز نظارت بر این حوزه را وظیفه خود نمی‌دانند.

بیش از سه ماه است که مردم دیار کریمان با پدیده بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند و شمار رو به افزایش بیماران و تلفات ناشی از این بیماری گویای ضرورت حساسیت و توجه به کانون‌های انتشار این بیماری است که باید توسط تمامی اقشار جامعه به‌ویژه در اماکن عمومی لحاظ شود اما بر اساس گزارشات میدانی خبرنگار ایرنا، همچنان ابتدایی‌ترین نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده در برخی از این مناطق حساس و استراتژیک در شیوع ویروس کرونا رعایت نمی‌شود.

جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی به عنوان یکی از این مناطقی که عده‌ای بسیار از مردم روزانه با آن سروکار دارند و در صورت فقدان حساسیت و جدی نگرفتن آن می‌تواند به کانون انتشار بیماری در هر شهری بدل شود.

 گفته وزیر بهداشت در خصوص اینکه هر جایگاه پمپ بنزین به تنهایی می‌تواند هشت هزار نفر را به ویروس کرونا مبتلا کند نیز بر خطرساز بودن جایگاه‌های سوخت در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی، صحه می‌گذارد و باعث شده است که سوخت‌گیری برعهده متصدیان جایگاه گذاشته شود اما متاسفانه این مساله نیز تا حد زیادی رعایت نمی‌شود.

گرچه بارها تاکید کارشناسان و مسئولان ستاد مقابله با کرونا بر طرح فاصله گذاری هوشمند و رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع این ویروس و قطع زنجیره انتقال معطوف شده اما در حالی که ویروس دست به دست از این مکان عمومی به گردش درآمده، حدود ۵۰ درصد از جایگاه های سوخت کرمان به صورت مناسب این پروتکل ها را رعایت نمی‌کنند و مسئولان در یک سردرگمی میان مشغله کاری خود، وظیفه نظارت بر این جایگاه‌ها را به یکدیگر محول می‌کنند.

تغییر قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی مشکلات نظارتی در کرمان ایجاد کرد

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری کرمان گفت: نظارت بر فعالیت جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی منطقه کرمان بر اساس ستاد عالی کرونا بر عهده دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار داده شده است.

رضا اشک افزود: بخش بازرسی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در حوزه نظارت بر جایگاه‌های عرضه با قدرت وارد شده و بر اساس گزارشات دستاوردهای مطلوبی در این حوزه برجای گذاشته است.

وی تصریح کرد: ستاد عالی مقابله باکرونا تغییراتی را در طرح رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی اعمال کرده و این طرح هوشمند شده لذا به‌ صورت طبیعی اجرای آن در آغاز با مشکلاتی همراه است.

کمبود تجهیزات مانع نظارت بر جایگاه‌ها در کرمان

رییس بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) شرکت پخش فراورده نفتی منطقه کرمان نیز گفت: بلافاصله با کارشناسان مربوطه شرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقه کرمان برای بازدید از مجاری عرضه هماهنگ کردیم و در این زمینه کمبود تجهیزات  از  جمله دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده مشکلاتی برای اینگونه فعالیت‌ها به‌وجود می‌آورد.

امیرحسین عبدالله‌زاده افزود: بیمارستان‌ها، سازمان‌ها و جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی استان کرمان در این زمینه دچار مشکل بودند اما به صورت همزمان موضوع را در نشست امنیتی استانداری کرمان مطرح کردیم و مقرر شد عملیات سوخت‌گیری در این جایگاه‌ها به صورت تلفیقی توسط مجاری عرضه و مشتریان انجام شود.

اجرای پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا در جایگاه‌ها

وی اضافه کرد: نشست کمیته سلامت را اوایل اسفندماه سال گذشته همزمان با اعلام شیوع ویروس کرونا در کشور و پیش از درگیری استان کرمان با این معضل برگزار کردیم و در این خصوص اطلاعیه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از طریق استانداری کرمان و شرکت پخش فراورده‌های نفتی دریافت و پس از دسته‌بندی هر هفته به جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی ابلاغ کردیم.

رییس بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) شرکت پخش فراورده نفتی منطقه کرمان ادامه داد: همچنین بنر آموزشی را دریافت کردیم که در ورودی جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی استان نصب شد و در آن نحوه سوخت‌گیری به نحو حداقل تماس با جایگاه‌ها آموزش داده می‌شد.

وی گفت: محلول ضدعفونی برای جایگاه‌ها عرضه فراورده نفتی و دستکش در اختیار مشتریان قرار دادیم و مردم نیز باید از ماسک و تجهیزات بهداشت فردی در این جایگاه ها استفاده کنند.

عبدالله‌زاده افزود: یکسری منابع را نیز برای تهیه محلول ضدعفونی، ماسک و دستکش به جایگاه‌داران معرفی کردیم و با توجه به مصوبه نشست امنیتی استانداری کرمان در خصوص عملیات سوخت‌گیری به‌صورت مشترک و تلفیقی، بسیاری از جایگاه‌های عرضه، دستکش را تهیه کردند و در اختیار مشتریان قرار دادند.

وی عنوان کرد: با اعلام بازرسان، کارشناسان وزارت بهداشت و مردم به برخی از جایگاه‌ها که ماسک و دستکش تهیه نکردند، تذکر داده شد.

شرایط رو به بهبود جایگاه‌های سوخت در مقابل کرونا

رییس بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) شرکت پخش فراورده نفتی منطقه کرمان گفت: مصوبات ستاد مقابله با کرونا در خصوص رعایت نکات بهداشتی در سطح جایگاه‌های عرضه استان کرمان به‌صورت ۱۰۰ درصد اجرا نشد اما از شرایط اوایل اسفندماه بهتر شده و رو به بهبود بوده است.

وی بیان داشت: تلاش ما داشتن سهمی در کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا بود و جایگاه‌داران نیز کم و بیش در این خصوص با ما همکاری داشتند و با این حال شماره ۰۹۶۲۷ برای تخلف جایگاه‌های عرضه در همان محل نصب شد و مردم می‌توانند از طریق این سامانه مشکلات رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و تخلفات را به ما اعلام کنند که پیگیری و تذکر داده می‌شود.

عبدالله‌زاده افزود: تذکرات و معرفی منابع تامین لوازم بهداشت فردی به جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی تا حدی توانسته در حفظ سلامت جامعه موثر واقع شود.

وی عنوان کرد: تجهیزات جایگاه‌ها از جمله دستگاه‌های پوز و پنل‌های سوخت به‌عنوان تجهیزات حساس محسوب می‌شوند که محلول ضدعفونی‌کننده مخصوص می‌خواهد و اغلب جایگاه‌ها این تجهیزات را با استفاده از محلول‌ها خریداری و استفاده می‌کنند و ضدعفونی‌ها از محل پنل‌ها به صورت چندین مرحله در روز آغاز شده است.

رییس بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) شرکت پخش فراورده نفتی منطقه کرمان گفت: وضعیت رعایت نکات بهداشتی در جایگاه‌ها بسیار مطلوب‌تر از گذشته شده و تلاش ما در خصوص بهتر شدن وضعیت همچنان ادامه دارد.

وی تاکید کرد: تلاش ما برای بهبود وضعیت مقابله با کرونا است و در این خصوص از اداره بهداشت و اداره بازرسی کار خواستیم موارد تخلف را به ما معرفی کنند که در کمیسیون تخلفات با آنان برخورد ‌شود.

عبدالله زاده افزود: موردی از تخلفات گسترده رعایت نکردن موارد بهداشتی در زمان تعطیلات نوروزی (همزمان با اوج مصرف فراورده نفتی) به ما اعلام نشده و همچنین امسال برخی جایگاه‌ها به علت کاهش مصرف سوخت مراجعه کننده،‌ چندانی نداشتند.

وی بیان داشت: انجمن های صنفی با همکاری شهرداری به‌دنبال ضدعفونی کردن جایگاه‌ها هستند و خودشان به صورت مرتب این کار را انجام می‌دهند و تصاویر و گزارشات آن را برای ما ارسال می‌کنند.

فقط ۵۰ درصد جایگاه های سوخت کرمان پروتکل های بهداشتی را رعایت می‌کنند

مدیرگروه بهداشت و محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: حدود ۵۰ درصد جایگاه‌های عرضه حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان حداقل موارد بهداشت، سلامت و فاصله‌گذاری اجتماعی را در مقابل با کرونا به صورت کامل انجام می‌دهند و پروتکل‌های بهداشتی در ۲۰ درصد جایگاه‌ها به صورت ناقص و در ۳۰ درصد جایگاه‌ها اصلا رعایت نمی‌شود که این مشکل به تهران نیز اعلام شده است.

حمید گلزاری افزود: نشست‌های متعددی با جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی برای رعایت بهداشت و سلامت داشتیم و بسیج برای همکاری در این حوزه و انجام سوخت‌گیری اعلام آمادگی کرد.

وی اظهار داشت: برخی جایگاه‌ها انجام سوخت‌گیری را توسط پرسنل خود جایگاه‌ها نپذیرفته اند لذا مقرر شد که در محل سوخت‌گیری دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده دست قرار دهند و خود اپراتورها نیز موظف شدند که از ماسک و دستکش استفاده کنند که متاسفانه این قوانین را برخی جایگاه‌ها رعایت نمی‌کنند.

مدیرگروه بهداشت و محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بحث نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی را حوزه دفتر اداره‌کل بازرسی استانداری کرمان برعهده گرفته است.

وی بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی در خصوص رعایت نشدن موارد بهداشتی با دعوت از رییس شرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقی کرمان به معاونت عمرانی استانداری به او تذکرات لازم را داد و اکنون اجرای مصوبات ستاد مقابله با کرونا و اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند در این جایگاه‌ها شدت و ضعف دارد.

گلزاری افزود: برخی جایگاه‌ها امور نکات بهداشت و سلامت را در مقابله با کرونا رعایت می‌کنند، برخی هم تجهیزات لازم برای اجرای آن را ندارند و بعضی جایگاه‌های عرضه استان به صورت واقعی نقص دارند.

وی تصریح کرد: بسیاری از جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی استان برای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی مشکل دارند و در این زمینه نشستی برای همه جایگاه‌داران تدارک دیده شده است.

مسئول نظارت بر جایگاه‌های سوخت کرمان کیست؟

مدیرگروه بهداشت و محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به مدیرکل بازرسی استانداری کرمان که وظیفه نظارت بر جایگاه های سوخت را برعهده دانشگاه علوم پزشکی کرمان می دانست، گفت: بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا، طرح فاصله‌گذاری هوشمند برعهده استانداری قرار گرفته و دانشگاه علوم پزشکی کرمان نمی‌تواند جایگاه‌های عرضه را کنترل کند.
وی ادامه داد: نشستی در این خصوص برگزار کردیم و بر این اساس دستگاه‌هایی که مجوز فعالیت می‌دهند خودشان باید وظیفه کنترل را برعهده بگیرند و طبق مصوبه ستاد عالی مقابله با کرونا شرکت پخش فراورده‌های نفتی، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای  باید در امر نظارت همکاری کنند.

گلزاری افزود: مشکل دیگر اینکه نظارت سپاه و بسیج بر جایگاه‌های عرضه استان به علت نداشتن اهرم قانونی توسط دستگاه‌های متولی پذیرفته نشد و این در حالی بود که ارگان‌های ذکر شده برای قرار دادن نیرو در جایگاه‌ها و انجام عملیات گندزدایی و ضدعفونی اعلام آمادگی کرده بودند.

وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی در امر نظارت برای اجرای مصوبات مقابله با کرونا فقط مشارکت دارد و دستگاه قضا و اماکن عمومی باید با جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی متخلف در استان کرمان برخورد کنند.

۳۲ تیم بازرسی در کرمان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را پایش می‌کنند

گلزاری گفت: هم اکنون ۳۲ تیم امر بازرسی بر موارد بهداشتی و فاصله‌گذاری هوشمند را در مقابله با کرونا نظارت و پایش می‌کنند و در این زمینه با مراکز مواد غذایی و اماکن عمومی زیر نظر خودمان اقدام و برخورد قانونی می‌شود و امر نظارت و پلمب جایگاه‌های عرضه و پیشخوان‌های دولت را نمی‌توانیم انجام دهیم لذا باید آنان را به دستگاه قضا معرفی کنیم که به علت بوروکراسی اداری امری زمان بر است.

وی عنوان کرد: اکنون به نقطه‌ای از شیوع ویروس کرونا رسیدیم که مردم و تمامی ادارات باید به کمک ما بیایند زیرا مردم نباید در فروشگاه‌ها، دفاتر پیشخوان و پمپ بنزین‌های شلوغ تجمع کنند.

مدیرگروه بهداشت و محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این امر نشان می‌دهد که همکاری بین بخشی که در استان کرمان مطلوب بوده در خصوص مقابله با ویروس کرونا نیز افزایش یابد.

وی تصریح کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا ۹۰ دستورالعمل برای ۱۲ هزار شغل صادر کرده و در این رابطه دستورالعملی ویژه برای جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی و اماکن عمومی تدارک دیده شده است.

گلزاری ادامه داد: در این خصوص جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی و اماکن عمومی و فروشگاه‌ها باید در سامانه ثبت‌نام کنند و تعهد الکترونیک بدهند و یک هولوگرام در محل نصب کنند که بر اساس این تعهد بتوانیم اقدام قانونی انجام دهیم.

رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی جرم است

همچنین دادستان کرمان با بیان اینکه رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در واحدهای تولیدی و صنفی تهدید علیه بهداشت عمومی است، گفت: عدم اجرای مصوبات ستاد کرونا پیگرد قانونی دارد.

دادخدا سالاری  بر رعایت  پروتکل‌های بهداشتی در شهر کرمان تاکید کرد و افزود: در یک بازدید چهار ساعته سه واحد صنفی تذکر دریافت کردند و مقرر شد ظرف ۴۸ساعت نسبت به رفع نقص های موجود اقدام کنند و در غیر اینصورت پلمب می‌شوند.

وی تصریح کرد: بررسی های ابعاد رعایت فاصله گذاری اجتماعی در راستای مقابله با بیماری کرونا به صورت مستمرو سرزده و در قالب بازدیدهای محسوس و غیرمحسوس انجام می‌شود.

نظارت ضعیف بر برخی از اماکن عمومی از جمله جایگاه‌های عرضه فراورده نفتی ایران و منطقه کرمان و ضرورت حفظ سلامت عمومی جامعه کشور سبب شد که ریاست جمهوری به صورت مستقیم به این ماجرا وارد شوند و دستور اکید بر نظارت جدی برای اجرای نکات بهداشتی و ضروری برای سلامت جامعه را به هیات دولت و به خصوص وزرای نفت و بهداشت صادر کنند.

 براساس آخرین اطلاعات، تاکنون ۱۷۷ هزار و ۹۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و جان‌باختگان کرونا به هشت هزارو ۵۰۶ نفر رسیده‌اند و همچنین مناطق جنوبی استان کرمان نیز در مرحله هشدار قرار گرفته است .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha