۱۹ خرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۵۵
کد خبر: 83814391
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

 گزارش نیویورک تایمز از بحران دموکراسی و حقوق بشر درآمریکا

تهران –ایرنا- نیویورک تایمز در گزارشی وضعیت کنونی دیپلمات‌های آمریکایی را که از یک سو در کشورهای دیگر مزورانه مدعی تلاش برای حقوق بشر هستند، اما بحران دموکراسی و حقوق بشر کشور خودشان را فراگرفته، دشوار توصیف کرد.

روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه در گزارشی با عنوان «دیپلمات‌های آمریکایی در میانه بحران داخلی، در خارج از مرزها به دفاع از دموکراسی می‌پردازند» افزود:  
خشونت پلیس و تهدیدهای «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا مبنی بر استفاده از ارتش علیه معترضان، انتقادات این کشور از دولت های خودکامه، اقتدار اخلاقی این کشور را زیر سوال برده است.   به عبارتی دیپلمات‌های آمریکایی که چهره جهانی ایالات متحده را شکل می‌دهند در حالی برای حقوق بشر جهانی تلاش می‌کنند که بحران کشور خودشان را فراگرفته است.  

دیپلمات‌های آمریکایی می‌گویند که خشونت‌های داخلی ناشی از قتل جورج فلوید به دست افسر پلیس سفیدپوست مینیاپولیس، انتقادات آن‌ها را نسبت به دولت های مستبد خارجی کمرنگ کرده و اقتدار اخلاقی که ایالات متحده قصد دارد از آن برای برقراری دموکراسی و آزادی‌های مدنی استفاده کند را زیر سوال برده است. این کشور همچنین به دولت‌های مخالف خود از جمله چین، روسیه، ایران و کره شمالی ابزار تبلیغاتی قدرتمندی برای ترسیم یک تصویر تاریک از ایالات متحده داده است.  

«اریک روبین» دیپلمات آمریکایی و سفیر پیشین این کشور در بلغارستان، روز چهارشنبه در نامه‌ای به اتحادیه افسران خدمات خارجه آمریکا نوشت: وظیفه ما شناساندن آمریکا به جهانیان است. اما امروز در سراسر جهان دیپلمات‌های آمریکایی شاهد اعتراضاتی تازه در مورد حقوق بشر هستند که نه در مخالفت با رهبران خود که در برابر ایالات متحده است.  

صدها نفر در مقابل سفارت آمریکا در لندن و دفتر «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس تجمع کرده و خواستار برابری نژادی در ایالات متحده شدند. تظاهرات مشابه در خارج از سفارتخانه‌های آمریکا هم در پاریس، برلین و کپنهاگ هم برگزار شد. همزمان بیش از ۱۶۰ قانونگذار انگلیسی خواستار خاتمه صادرات تجهیزات ضد شورش، گاز اشک آور و گلوله‌های لاستیکی به ایالات متحده شده‌اند؛ مشابه ممنوعیتی که ترامپ و کنگره سال گذشته برای تولیدات این چنینی خود به هنگ کنگ وضع کردند.  

نویسنده گزارش تاکید می‌کند که باید اذعان داشت در سال جاری، دیپلمات‌های آمریکایی با چالشی تازه روبرو شده‌اند و آن نمایندگی رییس جمهوری و دولتی است که به دلیل ناکامی‌ها در واکنش درست به کرونا، مورد انتقاد گسترده‌ای قرار گرفته است.   از سوی دیگر، مقاماتی که از نا امیدی و نگرانی گروه‌های دیپلمات صحبت می‌کنند، تنها به شرط ناشناس بودن حرف می‌زنند، زیرا بیم آن دارند که توسط شخص اول این وزارتخانه یعنی «مایک پمپئو» هدف اقدامات تلافی جویانه قرار گیرند.

از جمله اقدامات اخیر این وزیر امور خارجه ایالات متحده می‌توان به اخراج بازرس کل وزارت امور خارجه اشاره کرد با فشار ترامپ صورت گرفت و همچنین از حمایت افسران سرویس‌های خارجی که به دلیل مساله اوکراین آماج حملات رییس جمهوری قرار گرفته بودند، سرباز زد.  

«دانا شل اسمیت» دیپلمات پیشین و سفیر آمریکا در قطر می‌گوید: بدون شک تمام جهان شاهد هستند که بسیاری از آمریکایی‌ها محروم از برقراری عدالت هستند. از این رو دیپلماسی عمومی ما باید نسبت به گذشته فروتنی بیشتری نشان دهد.  

«تام مالینوفسکی» نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی که پیش از این به عنوان دستیار وزیر امور خارجه برای دموکراسی، حقوق بشر و کار در دولت باراک اوباما خدمت کرده بود، گفت: "استفاده از ارتش برای پراکنده کردن معترضان در مقابل کاخ سفید بزرگترین هدیه‌ای بود که ما می‌توانستیم به ولادیمیر پوتین یا شی جینپینگ و هر دیکتاتور دیگری در سراسر جهان بدهیم تا بدین ترتیب نشان دهیم دولت آمریکا هیچ فرقی با آن‌ها ندارد.  

وی افزود: پیشرفته‌ترین دیکتاتورها ادعای فرشته بودن ندارند، اما معتقد هستند که آمریکا با تقدس نمایی همان کاری را می‌کند که سایر حکومت‌های خودکامه انجام می‌دهند.  

صندوق صلح (یک سازمان غیرانتفاعی مردم‌نهاد که در سال ۱۹۷۵ با هدف پیشگیری از نزاع‌های خشونت بار و ترویج امنیت در واشنگتن پایه‌گذاری شد) در نظام رتبه‌بندی سالانه خود دریافت که ۲۹ کشور دیگر از نظر نیروهای امنیتی، حقوق بشر، ثبات دولت، شکایات اجتماعی و سایر اقدامات از ایالات متحده با ثبات‌تر هستند. در واقع نتیجه این گزارش نشان می‌دهد که ایالات متحده از سال ۲۰۱۷ (یک سال پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ) به طور فزاینده‌ای بی‌ثبات‌تر شده است.  

اما در پی اعتراضات به مرگ جورج فلوید، پمپئو در مصاحبه با فاکس نیوز روز یکشنبه هفته گذشته، ضمن ابراز همدردی با خانواده این مرد سیاهپوست مقتول، اقدامات افسران پلیس مینیاپولیس را که متهم به قتل وی شده‌اند، منزجز کننده خواند.  

او همچنین واکنش دولت ترامپ را چه در خصوص بررسی علل مرگ فلوید و چه در مورد اعزام ارتش برای مقابله با معترضان تحسین کرد.  
اظهارات پومپئو یک روز پیش از آن صورت گرفت که پلیس فدرال با استفاده از زور اعتراضات مسالمت آمیز مردم را در مقابل کاخ سفید پراکنده کرده بود تا بتواند مسیر ترامپ را برای رسیدن به کلیسا و گرفتن عکس تبلیغاتی با انجیل فراهم کند. اقدامی که سبب خشم بسیاری از مقامات ارشد روحانی کلیساها شد.  

الکس ال وانگ استاد حقوق دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس بر این باور است: بحران در ایالات متحده بدان معناست که اعتراض مقامات آمریکایی به خشونت در سایر نقاط جهان قابل قبول نیست. وی افزود: این ریاکارانه است که آن‌ها از یک سو اعمال خشونت علیه معترضان هنگ کنگی را مورد انتقاد قرار می‌دهند و همزمان اعتراضات مسالمت آمیز داخلی خود را با خشونت پاسخ می‌دهند.  

وانگ خاطرنشان کرد: ایالات متحده که در مورد نقض حقوق در خارج از کشور موضع گیری می‌کند، باید به همان‌اندازه در داخل نیز برای این مساله اهمیت قائل شود.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha