۲۰ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۳
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83815285
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 قطع ارتباط دو کره نتیجه تحریم و ناامیدی پیونگ یانگ از سئول

پکن- ایرنا- ناامید شدن کره شمالی از کره جنوبی بعد از مدت ها صبر و انتظار و ناکام ماندن طرفین برای پیشرفت در مناسبات دوجانبه شاید یکی از اصلی ترین علت های قطع ارتباطات کره شمالی با همسایه جنوبی خود بود.

به گزارش ایرنا کره شمالی از دو سال قبل گام های بسیار بلند و مهمی برای بهبود روابط با کره جنوبی برداشت اما ظاهرا این اقدامات برایش حاصلی نداشته و زمانی که از کره جنوبی قطع امید کرد ارتباطات با این کشور را متوقف نمود.

کره جنوبی در این مدت نتوانست هیچ قدمی برای پیشبرد روابط با کره شمالی بردارد این کشور نشان داد که راهبرد مشخصی برای این منظور ندارد و از سوی دیگر نفوذ آمریکا در سیاست های کره جنوبی بیشتر از هر اقدامی مانع پیشبرد روابط دو کره شده است.

در واقع کره شمالی قربانی سیاست های آمریکا و کره جنوبی و اتحاد نظامی و سیاسی این دو کشور شده است و تا زمانی که سئول راهبردی مستقل برای همسایه شمالی خود نداشته باشد امکان ندارد شبه جزیره کره شاهد ارامش باشد.

آمریکا همچنان در شبه جزیره کره یکه تازی می کند و بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی مستقر کرده است و همچنان تهدیدی جدی برای حق حاکمیت کره شمالی محسوب می شود و رزمایش های مشترک با کره جنوبی را ادامه می دهد.

همگام شدن کره جنوبی با تحریم های آمریکا و بسته شدن راه های ارتباطی تجاری دو کره به دلیل تحریم ها باعث شد تا مناسبات اقتصادی دو طرف نیز به حداقل برسد و کره جنوبی عملا برای اجرای طرح های تجاری که قول داده بود اقدامی نکرد.

کره جنوبی هر بار که موضوع طرح های ریلی و جاده ای و بسیاری از تاسیسات مشترک مرزی مطرح می شود درگیر موضوع تحریم ها می شود و همین مساله را مانع پیشبرد طرح ها می داند و بانک های این کشور نیز به دلیل مخالفت آمریکا اجازه تامین مالی این طرح ها را ندارند.

در حقیقت کره شمالی شاهد فلج ماندن این طرح ها و بلاتکلیفی کره جنوبی است و اینکه بارها به این کشور اعتراض کرده است که همچنان پیرو سیاست های واشنگتن است در شرایطی که آمریکا برای شبه جزیره کره یک دشمن به حساب می آید.

تلاش کره شمالی برای کاهش تهدیدهای نظامی، متوقف کردن بسیاری از آزمایش های موشکی و هسته ای و دستکم کاهش آزمایش های موشکی و همچنین جمع آوری بسیاری از تسلیحات از مرزهای دو کشور و حتی امضای توافقنامه امنیتی با کره جنوبی برایش فایده ای نداشت.

این کشور حاضر شد دفتر ارتباطی را در مجتمع مرزی اقتصادی دو کشور راه اندازی کند اما در این زمینه هم دستاوردی برای پیونگ یانگ رقم نخورد و امروز وضعیت در روابط دو کره کاملا پرچالش و تنشی است و اگر این شرایط ادامه پیدا کند شبه جزیره کره ممکن است بتدریج در آستانه تنش های فزاینده و بحران قرار گیرد.

"کو بیونگ جونگ" از کارشناسان کره جنوبی بر این باور است که کره شمالی از راهبردهای کره جنوبی ناامید و سرخورده است این کشور شاهد بهبود و پیشرفت در مناسبات نبوده است همین سرخوردگی باعث شد تا تصمیم به قطع کلیه ارتباطات با کره جنوبی بگیرد.

او می افزاید که این تازه آغاز یک راه پرفراز و نشیب است و کره شمالی گام اول را برداشته است و این نگرانی وجود دارد تا این کشور تدابیر دیگری هم در نظر گیرد.

"کیم یونگ هیوک" از دانشگاه دونگ کوک در کره جنوبی بر این باور است که نشانه های خوبی در روابط دو کشور به چشم نمی خورد و کره شمالی نتوانسته است به آنچه تمایل دارد دست یابد.

او با اشاره به اینکه صدای ناخرسندی کره شمالی کاملا به گوش می رسد افزود: این کشور به دنبال «وحدت دیپلماتیک» بود و تلاش زیادی هم برای این منظور صورت گرفت اما وضعیت اقتصادی و همه گیری کرونا شرایط را احتمالا برای پیونگ یانگ غیرقابل تحمل تر کرده است.

وی گفت که کره شمالی مدت هاست برنامه ریزی هایی در قبال روابط با همسایه خود دارد و طرفداری و حمایت ها از رهبر کره شمالی همچنان قوی است اما وقتی مساله تبلیغات ضد کره شمالی در مرزها مطرح شد و بالن های تبلیغاتی ضد رهبر کره شمالی و در انتقاد از حقوق بشر این کشور به هوا رفت، در واقع فرصت برای پیونگ یانگ برای اعلام ناخرسندی بوجود آمد.

کره شمالی و کره جنوبی از زمانی که مذاکرات پیونگ یانگ و واشنگتن در ماه فوریه به بن بست خورد دچار روند نزولی در مناسبات شدند و هرگز نتوانستند از این شرایط خارج شوند و وقتی تحریم ها ادامه پیدا کرد و کرونا اقتصادها را تحت فشار گذاشت شرایط بدتر شد و ناخرسندی های کره شمالی فزونی گرفت.

حالا به نظر می رسد که دو کره شاهد نوعی سردی روابط خواهند بود که می تواند برای شبه جزیره کره که کماکان فاقد رژیم دایمی صلح است خبر بدی باشد و آینده این منطقه در گرو تصمیماتی است که دو همسایه آسیای شمال شرقی می گیرند اگر کره جنوبی نتواند خود را از زیر بار نفوذ آمریکا خارج کند و با تحریم ها همراه باشد و کمک حالی برای همسایه شمالی خود نباشد آن زمان بحران، آبهای شبه جزیره کره را مواج و پرخطر خواهد کرد و این آسیب منطقه ای بازیگران دیگر را نیز به ورطه می کشاند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha