«عباس قبادی» در نامهای نسبت به ضرورت تامین مستمر کالاهای اساسی و ضروری تاکید کرده و نوشته است: برای جلوگیری از افزایش غیر متعارف قیمت این کالاها ناشی از تغییر سیاست ارزی، ضروری است اقداماتی در خصوص کالای برنج انجام شود.
بر اساس این ابلاغیه، کمیته ارزی مکلف شده که نسبت به برقراری امکان ثبت سفارش برنج با ارز نیما و ویرایش ثبت سفارشهای برنج قبلی ثبت شده با ارز ۴۲۰۰ به نیما بدون هرگونه فرایند غیر ضرور و همانند سایر کالاهای گروه ۲ اقدام کند.
همچنین دفتر مقررات صادرات و واردات مکلف است ظرف یک روز کاری، پیش نویس دست گردان کاهش تعرفه واردات انواع برنج به ۴ درصد را تهیه و نسبت به اخذ مصوبه دست گردان دولت اقدام کند. تا اخذ مصوبه فوق ترخیص برنج توسط گمرک ۱۰ درصد خواهد بود.
از سوی دیگر، کلیه محمولههای برنج که با نرخ ارز نیمایی تامین ارز و اظهار شده است، از پرداخت مابه التفاوت ریالی معاف و گمرک مکلف است همانند رویههای پیشین، با حداقل تشریفات نسبت به ترخیص برنج اقدام کند. همچنین ترخیص برنج تامین ارز شده با نرخ نیما نیازمند مجوز دفتر تنظیم بازار یا شرکت بازرگانی دولتی ایران نیست.
بر اساس این ابلاغیه، آن دسته از محمولههایی که قبل از این تاربخ با نرخ ارز ۴۲۰۰ تامین ارز شدهاند، منوط به ترخیص کالا به مقصد انبارهای تحت کلید شرکت بازرگانی دولتی ایران و در شبکه توزیع تحت نظارت با مجوز دبیرخانه ستاد تنظیم بازار از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز معاف هستند.
در تبصره این ابلاغیه آمده است: در صورت عدم تمایل واردکننده به تحویل کالا با نرخ ارز ۴۲۰۰ به دولت (شرکت بازرگانی دولتی ایران) بانک مرکزی باید نسبت به اخذ ما به التفاوت نرخ ارز رسمی تا نرخ ارز نیمای روز ترخیص، در چارچوب ضوابط بند ۱۲ هشتاد و یکمین جلسه کارگروه تنظیم بازار اقدام کند. همچنین واردکننده مجاز به عرضه مستقیم برنج وارداتی با ارز نیما در چارچوب ضوابط قیمت گذاری کالاهای وارداتی هیات تعیین و تثبیت قیمتها و درج آن در سامانه جامع تجارت داخلی خواهد بود.
نظر شما