کیانوش کیامرز روز سهشنبه در جریان بازدید از پروژه خط سوم قطار شهری مشهد در جمع خبرنگاران افزود: خط سوم قطارشهری مشهد به طول ۳۰ کیلومتر از مسیر شهرک ابوذر تا قاسم آباد را پوشش میدهد و در شرایط سخت اعتباری و اقتصادی، شورای شهر مشهد به خوبی پای کار ایستاد و عملیات اجرایی این پروژه آغاز شد.
وی اضافه کرد: پیشبینی شده مسیر پنج کیلومتری این خط از میدان شهدا تا بابالجواد (ع) و پایانه مسافربری امام رضا (ع) تا سال ۱۴۰۰ آماده مسافرگیری شود.
مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد گفت: امسال نیز دولت مجوز انتشار ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای خط سوم قطار شهری را صادر کرده است.
کیامرز با بیان این که ایستگاه بابالجواد (ع) خط سوم از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است افزود: این ایستگاه در سه و نیم طبقه در دست ساخت است.
وی ادامه داد: ایستگاه میدان شهدا در خط سوم نیز پیچیده ترین کارگاه کشور است و مشابه این کارگاه در کشور وجود ندارد و در این کارگاه دو ایستگاه در خطوط سوم و چهارم در یک تراز به هم میرسند و این ایستگاه با عرض ۵۰ متر، عریضترین ایستگاه قطارشهری در کشور است که در دو طبقه ساخته میشود.
مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد ر خصوص خط چهارم قطار شهری این شهر نیز گفت: پیشبینی میشود تا سال ۱۴۰۰ حفاری تونل خط چهارم نیز آغاز شود.
کیامرز با اشاره به نیاز خط یکم به ۶۰ دستگاه واگن افزود: واگنهای مورد نیاز خط یکم باید از کشور چین وارد شود که مجوز خرید این تعداد واگن از وزارت کشور اخذ شده اما وزارت صنعت، معدن و تجارت هنوز مجوز خرید را صادر نکرده است.
خط یکم قطار شهری مشهد به طول ۱۹ کیلومتر از پایانه غدیر نخریسی تا وکیل آباد اسفند ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید و هم اکنون روزانه به طور میانگین ۱۳۰ هزار نفر در این مسیر جا بهجا میشوند. مسیر توسعه ۴.۵ کیلومتری این خط نیز از ایستگاه غدیر تا فرودگاه مشهد در دهه فجر سال ۱۳۹۴ به بهره برداری رسید.
عملیات حفاری ۱۴.۵ کیلومتری خط دوم قطار شهری مشهد نیز از منطقه رضاشهر به سوی منطقه طبرسی شمالی پانزدهم بهمن ۱۳۹۴ به پایان رسید و اسفند سال ۱۳۹۵ مرحله نخست این خط به طول هشت کیلومتر بهره برداری شد. اواخر اسفند ۱۳۹۶ نیز با بهره برداری از دو کیلومتر دیگر از مسیر این خط، ایستگاههای سعدی و شریعتی به صورت آزمایشی به بهره برداری رسیدند و در سفر اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ رییس جمهوری به مشهد این خط با خط یکم در ایستگاه شریعتی اتصال یافت و ادامه این خط در ایستگاه میدان شهید کاوه نیز ۱۸ مرداد همان سال بهره برداری شد.
عملیات حفاری خط سوم قطار شهری مشهد نیز به طول ۳۰ کیلومتر که مسیر شهرک ابوذر تا قاسم آباد را پوشش میدهد از نیمه دوم فروردین سال ۱۳۹۵ آغاز شده است.
عملیات اجرایی خط چهارم نیز به طول ۱۴.۵ کیلومتر از انتهای خواجه ربیع تا شهرک شهید رجایی با ۱۵ ایستگاه ۱۸ مرداد ماه ۱۳۹۸ آغاز شد
نظر شما