هر چند اعضای این ائتلاف جدید ترجیح دادهاند، فعلا اطلاعات کاملی از آنها را منتشر نشود، اما مجموعه اظهارنظرهایی که تاکنون عنوان شده، به نظر میرسد این ائتلاف به دور از برخی ائتلافهای شیعی بزرگ، به ویژه سه ائتلاف «الفتح» (هادی العامری)، «سائرون» (مقتدا صدر) و «دولت قانون» (نوری المالکی) خواهد بود.
برخی بر این ائتلاف یا «جبهه سیاسی» و یا «فراکسیون پارلمانی» به عنوان گروه سیاسی جدید برای حمایت از اقدامات دولت «مصطفی الکاظمی» نام بردهاند.
بر پایه گزارشها، قرار است این فراکسیون جدید در پارلمان، در حمایت از اقدامات دولت برای خروج از بحرانهایی که اکنون عراق را درگیر کرده، در تصویب قوانین مهم تلاش کند.
جریان حکمت ملی هماکنون یکی از مهمترین جریانهای نزدیک و حامی دولت الکاظمی نخستوزیر عراق است، زیرا نخستین بار این جریان سیاسی نام وی را به عنوان نامزد نخستوزیری مطرح کرد و پس از بحث و جدل زیاد، جریانهای دیگر سیاسی با الکاظمی به عنوان نخستوزیر موافقت کردند.
نخستین تمهیدات برای شکلگیری این ائتلاف جدید سیاسی سه شنبه هفته گذشته (دوم ژوئن /۱۳ خردادماه ۹۹) در دفتر حکیم با حضور اعضایی از جریان حکمت، ائتلاف النصر (حیدر العبادی)، کنگره ملی (آراس حبیب) و برخی از اعضای ائتلاف دولت قانون (نوری المالکی) و گروه «نخبگان» (هیثم الجبوری) به علاوه «جنبش اراده» (حنان الفتلاوی) برگزار شد.
«جاسم البخاتی» نماینده پارلمان عراق از جریان حکمت ملی در پارلمان متعاقب این نشست گفت که این ائتلاف جدید با هدف تصویب قوانین مهم شکل گرفته است.
وی خاطر نشان کرد که احتمالا فراکسیون «السند» (احمد الاسدی) نیز به این ائتلاف بپیوندد.
آنچه مسلم است، اکثر اعضای ائتلاف جدید، جزو گروههای همراه دولت مصطفی الکاظمی هستند.
عضو جریان حکمت در دیشب در سخنانی در تلویزیون «العهد» عراق گفت که فراکسیون السند بهزودی از مجموعهای از نمایندگان که تصمیم گرفتهاند از تاثیر و تاثر رهبران سیاسی فاصله بگیرند و مستقل عمل کنند، اعلام موجودیت میکند.
«حسن المسعودی» خاطر افزود که این فراکسیون جدید، فقط منافع ملت و کشور را مورد توجه قرار میدهد و تحت تاثیر سیاستهای دیکته شده دیگران، نخواهد بود.
وی اضافه کرد که جریان حکمت با وجود این اینکه برای تشکیل یک فراکسیون تلاش میکند، اما در اداره و مدیریت و رهبری آن نقشی ندارد و هنوز در خصوص رهبری این ائتلاف تصمیمگیری نشده است.
تاکنون اعضای این ائتلاف جدید درباره تعداد کرسیهایی که در پارلمان عراق خواهند داشت، اظهار نظر نکردهاند، اما معتقدند که ائتلاف جدید، در تصویب قوانین در پارلمان، یک فراکسیون تعیین کننده خواهد بود.
تاکنون جریانهای سیاسی کرد و اهل سنت در خصوص پیوستن به ائتلاف جدید عمار حکیم اظهارنظر نکردهاند.
آنچه مسلم است این که تشکیل این ائتلاف وزن حکیم را در معادلات سیاسی عراق تعیین کننده خواهد کرد.
نظر شما