نگاهی به وضعیت آموزش هنر در دانشگاه‌های مشهد 

مشهد- ایرنا - آموزش هنر به عنوان یکی از رشته های آکادمیک و دانشگاهی در شهر مشهد با امّا و اگرهایی رو به روست.

از یک سو شهر مشهد و استان خراسان رضوی، قطب پرورش بعضی از هنرمندان کشوری است و از سوی دیگر نبود یک مرکز دانشگاهی دولتی در زمینه آموزش هنر خود به عنوان سوالی برای اهالی فرهنگ و هنر این خطه مطرح است.  
سوال مشخصی که بعضی از هنرمندان در محافل و مجالس رسمی و غیر رسمی مطرح می‌کنند این است که چرا دانشگاه فردوسی مشهد دانشکده هنر ندارد؟
از نزدیک‌ترین نمونه این درخواست‌ها می توان به مراسم سالگرد ۷۰ سالگی دانشگاه فردوسی مشهد اشاره کرد که در آن داریوش ارجمند به عنوان یکی از افتخارات بازیگری این کشور که مشهدی است از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین رییس دانشگاه فردوسی مشهد خواست تا همّت کنند و دانشکده هنر را در این دانشگاه افتتاح نمایند.
وی افزود: امیدوارم تا در مراسم افتتاحیه دانشکده هنر این دانشگاه نیز حضور داشته باشم.
او تاکید کرد: همه سینمای ایران را بچه‌های مشهد راه می‌برند و می‌توانند در این امر نیز تدریس کنند اما باید این دانشگاه ایجاد و آموزش‌ها آکادمیک باشد.  

درخواستی برای راه اندازی رشته های هنری داده نشده است

معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: تا کنون و از سوی ۶۳ دپارتمان آموزشی این دانشگاه تقاضایی برای ایجاد رشته‌های هنری وجود نداشته است.
دکتر رضا پیشقدم افزود: اگر دانشکده معماری و شهرسازی در این مورد تقاضای خود را طبق روال قانونی به ثبت برساند درخواست ایجاد سایر رشته‌های هنری هم به وزارتخانه ارسال خواهد شد.  

داریوش ارجمند: همه سینمای ایران را بچه‌های مشهد راه می‌برند و می‌توانند در این امر نیز تدریس کنند. اما باید این دانشگاه ایجاد و آموزش‌ها آکادمیک باشد.  وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد یک دانشگاه جامع علمی است و هیچ محدودیتی برای ایجاد رشته و گرایش ندارد و می تواند در تمام رشته‌های مصوب، دانشجو جذب کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برای ایجاد و یا حذف رشته‌ای تا کنون اعمال سلیقه از داخل و یا خارج دانشگاه بر ما نشده است و این که گاهی گفته می شود بعضی افراد در استان خراسان رضوی بنا به دلایلی خواستار عدم تشکیل و ایجاد رشته گرایش‌های هنر هستند را تائید نمی‌کنم.

نقل قول‌های تایید نشده
بعضی نقل‌ها از مخالفت امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی برای ایجاد رشته‌های هنری در شهر مشهد دارد اما آنچه که ایشان به صورت رسمی و در محافل و نشست‌ها مورد تاکید قرار داده اند مخالفت با ابتذال است.
به عنوان مثال آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در نشستی با جمعی از دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد به مناسبت "روز دانشجو" گفت: برخی کارها را به من نسبت می‌دهند که خلاف واقع است.

وی ادامه داد: یک اختلاط و بحث مغرضانه‌ای صورت گرفته است، من مخالفتی با موسیقی ندارم و در این شهر تعداد مراکزی که به آموزش موسیقی می‌پردازند نیز بسیار است ولی آنچه که در کنسرت‌ها رخ می‌دهد ابتذال است و با انواع ابتذال مخالف هستیم.
امام جمعه شهر مشهد گفت: عده‌ّای که به واسطه عدم برگزاری کنسرت‌ها وضع مالی‌شان به خطر افتاده است این مسائل را مطرح می‌کنند و کنسرت را به موسیقی گره زده‌اند و مسوولانی که با جریان فساد مبارزه می‌کنند باید با موسیقی زیرزمینی فاسد که همانند غذای ناسالم برای بدن مضر است مقابله کنند.  

فعالیت حدود ۲۵ مرکز آکادمیک هنر در استان خراسان رضوی 
دبیر هیأت نظارت و ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم تحقیقات و فناوری در استان خراسان رضوی هم گفت: تاکنون حدود ۲۵ مرکز دانشگاهی شامل دانشکده، آموزشکده، مرکز علمی-کاربردی و همچنین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیر دولتی غیرانتفاعی در استان خراسان رضوی به آموزش رشته‌های هنری اختصاص یافته‌اند.  
حسین جعفری ثانی افزود: از این تعداد، ۱۵ مرکز دارای رشته‌های تجسمی شامل، عکاسی، نقاشی و ارتباطات تصویری هستند.  
وی ادامه داد: برای ایجاد رشته و یا دانشکده هنری باید درخواست ایجاد از سوی مراکز درخواست کننده به وزارت علوم داده شود و بعد از تایید درخواست، وزارتخانه، نامه را به هیأت نظارت و ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم تحقیقات و فناوری استان خراسان رضوی ارجاع می دهد تا کارشناسان بعد از بررسی و در صورت نیاز بازرسی، پاسخ لازم را به وزارتخانه ارائه دهند.  

تا کنون هیچ یک از ۶۳ دپارتمان آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد تقاضایی برای ایجاد رشته‌های هنری ارائه نکرده انداین مسوول در پاسخ به اینکه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابراهیم رئیسی تولیت سابق آستان قدس رضوی در دیدار سال ۹۷ خود با هنرمندان گفته بود "به دنبال فعال کردن دانشگاه هنر رضوی در مشهد مقدس هستیم " گفت: تاکنون درخواستی برای ایجاد دانشکده و یا مرکز مستقّل آکادمیک آموزش هنر از سوی آستان قدس رضوی به دست این هیات نرسیده است.  

 کمک به ارتقای سطح دانش آکادمیک هنرمندان استان خراسان رضوی 
رییس گروه امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی گفت: درست است که این استان لایق توسعه بیشتر در آموزش و گسترش هنر است اما این توسعه باید با اصول و ضوابطی همراه باشد.
جواد روشندل با اشاره به این که افرادی مطالبه ایجاد رشته های هنری را در دانشگاه فردوسی مشهد دارند افزود: این درخواست به حقی است که پاره‌ای از علاقه‌مندان به هنر مطرح کرده اند زیرا حضور در آموزشگاه های هنری منتج به دریافت مدرک و دانشنامه دانشگاهی نمی‌شود.
وی ادامه داد: ممکن است هنرمندان تجربی خوبی در استان خراسان رضوی فعال باشند که حتی مراتب دانش هنریشان از دانش آموختگان مراکز دانشگاهی هنر هم بیشتر باشد ولی آنچه پذیرفته شده داشتن، دانشنامه دانشگاهی است.
رییس گروه امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که با وجود ۲۵ مرکز دانشگاهی آموزش هنر شامل دانشکده، آموزشکده و مرکز علمی - کاربردی در سطح استان آیا نیاز هست که دانشگاه فردوسی مشهد هم دانشکده هنر داشته باشد؟ گفت: هم اکنون رشته هایی چون ادبیات، مدیریت و روانشناسی  هم در این دانشگاه و هم در سایر دانشگاه‌های خراسان رضوی تدریس می شود پس چه بهتر که هنر هم در دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان بزرگترین مرکز دانشگاهی شرق کشور مورد توجه قرار گیرد.  
روشندل افزود: حُسن دیگر وجود دانشکده هنر در دانشگاه فردوسی مشهد کمک به ارتقای تعداد افراد هنرمند این استان است که دارای دانشنامه مدرک هنری از مراکز دانشگاهی دولتی خواهند بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha