۲۴ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۰۰
کد خبرنگار: 1483
کد خبر: 83819822
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هشدارهای بدون ضمانت اجرایی سازمان ملل درباره یمن

۲۴ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۰۰
کد خبر: 83819822
هشدارهای بدون ضمانت اجرایی سازمان ملل درباره یمن

تهران- ایرنا- سازمان ملل سرانجام با صدای رساتری هشدار داد که با ادامه جنگ و روند جاری، سیستم بهداشتی یمن در آستانه نابودی است و بزودی از هم خواهد پاشید و از همین رو از کشورهایی که برای کمک به این کشور وعده داده اند، خواست هرچه سریعتر وارد عمل شوند اما از کشورهایی که بعضا خود عامل این فاجعه انسانی هستند، نامی نبرد و از متجاوز اصلی یعنی دولت سعودی، درخواستی برای قطع حملات و بمباران ها نکرد.

روبرت کلفیل سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در نشست مطبوعاتی دیروز جمعه گفت که نگرانی ما این است که یمنی ها نه فقط به دلیل کرونا که بخاطر وبا و مالاریا و دیگر بیماری ها جان خود را از دست بدهند.

آخرین برآوردهای سازمان ملل حکایت از آن دارد که در جامعه ۲۴ میلیون نفری یمن، از هر ۵ یمنی ۴ نفر نیازمند کمک برای ادامه حیات هستند و وضعیتشان بعد از گذشت ۵ سال از تجاوز ائتلاف عربی به رهبری سعودی، هر روز بدتر می شود.

دوم ژوئن جاری نشستی در ریاض برگزار شد و کشورهایی در آن شرکت کردند تا راهکارهای کمک به این کشور مصیبت زده از تجاوز خارجی را جست وجو کنند. در پایان هم هر یک وعده کردند که در کمک به بازسازی این کشور مشارکت کنند، با اینحال معلوم نیست تا زمانی که متجاوز یعنی کشور میزبان این نشست، متوقف نشود و دست از بمباران های کور و ضد حقوق بشری زنان و کودکان برندارد، چگونه می توان به این کشور کمک کرد؟

موسسه "عین الانسانیه"، یک مرکز مستقل با عنوان "حقوق بشر و رشد و توسعه" دیروز جمعه  با انتشار گزارشی از تجاوز ۱۹۰۰ روزه ارتش سعودی با حمایت آمریکایی ها اعلام کرد که حدود ۴۲ هزار و ۷۵۱ تن از غیرنظامیان یمنی در این مدت شهید و یا زخمی شده اند که از این میان فقط ۶ هزار زن و کودک به شهادت رسیده اند.

امروزه ملت یمن بعد از گذشت بیش از ۵ سال تجاوز سعودی ها ، در معرض تهدید جدی کرونا قرار گرفته اند؛ مانند همه کشورها، اما با یک تفاوت، اینکه سایر کشورها در شرایط عادی به جنگ کرونا رفته اند و یمنی ها زیر بمباران بی وقفه سعودی ها به اماکن مسکونی و غیر نظامی!

سعودی ها طی حملات هوایی ، زمینی و دریایی خود در ۱۹۰۰ روز گذشته  ۵۷۳ هزار و ۱۰۲ مرکز خدمات رسانی از جمله ۵۶۲ هزار و ۶۸۷ منزل ، یک هزار و ۸۵ مدرسه ، ۳۸۷ بیمارستان و مرکز بهداشت ، ۱۷۵ دانشگاه و مرکز آموزش عالی ، ۶ هزار و ۶۳۲ قطعه زمین کشاورزی ، یک هزار و ۳۵۵ مسجد و ۴۷ مرکز رسانه ای و ۲۴۲ مرکز باستانی و ۳۶۱ مرکز توریستی را هدف قرار داده و نابود کرده اند.

همچنین ۸ هزار و ۸۴۳ تاسیسات زیربنایی از جمله ۱۵ فرودگاه و ۱۶ بندر و ۲ هزار و ۶۷ تانکر و شبکه آبرسانی و ۳۰۰ ایستگاه برق رسانی و ۳ هزار و ۹۶۹ جاده و پل و ۵۲۵ شبکه مخابراتی توسط ائتلاف عربی صهیونیستی آمریکایی بمباران و نابود شده که توسط موسسات و مراکز حقوق بشری مستند شده است.

علاوه بر این ۲۱ هزار و ۸۶۸ موسسه اقتصادی از جمله ۳۹۰ کارخانه و ۱۰ هزار و ۹۹۸ موسسه تجاری و ۶۷۱ بازار و ۴۰۰ مزرعه پرورش مرغ و چهارپایان و ۸۶۹ انبار مواد غذایی و ۳۸۸ پمپ بنزین و ۶ هزار و ۶۳۸ وسیله نقلیه و ۲۸۶ خودرو سوخت رسان و ۷۶۸ محموله مواد غذایی و ۴۶۰ قایق صید ماهی در طول این مدت ،  هدف ائتلاف عربی به رهبری سعودی ها قرار گرفته است.

تهدید کرونا درشرایطی که سعودی ها تمامی  زیر ساخت های بهداشتی و درمانی این کشور را منهدم کرده اند، امروزه به دغدغه و نگرانی های جامعه جهانی تبدیل شده، اما برای ملت یمن این همه نگرانی ها نیست، بطوری که حتی سازمان ملل هم اذعان کرده که نه فقط کرونا که وبا و مالاریا و سایر بیماری ها هم در کمین یمن است.

 اکنون به نظر می آید که سازمان های بین المللی به موقعیت ملت یمن بیش از همیشه واقف شده اند و هشدار روز جمعه کلفیل موید همین موضوع است، اما نهادهای بین المللی که دنبال جلب حمایت کشورها جهت کمک به ملت یمن هستند، ابتدا باید مشخص کنند که این کمک ها را از چه راه هایی باید به یمنی که در محاصره است، برسانند؟

بی شک قبل از هر کمکی به ملت یمن، جامعه جهانی ابتدا روند حملات و بمباران های سعودی ها را متوقف کند تا مردم یمن قبل از آنکه از کشتار کرونا مصونیت یابند، از تسلیحات اهدایی آمریکا به ارتش عربستان در امان باشند. با این همه ، درک مجامع حقوق بشری و سازمان ها و موسسات بین المللی از شرایط حاضر و رنجی که به ملت یمن تحمیل شده، خود می تواند یک گام مثبت تلقی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha