دکتر حامد روحانی زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود : بر اساس این طرح ، بیماران مشکوک مبتلا به کرونا شناسایی شده و در قرنطینه قرار می گیرند و پس از آن علاوه بر خانواده ، افراد دیگری که با این بیمار در ارتباط بودند نیز شناسایی و آزمایش کرونا از آنها انجام خواهد شد.
وی گفت : در این مرحله تمامی افرادی که با شخص اول مبتلا به کرونا در ارتباط بودند نیز شناسایی می شوند و چنانچه تست این افراد مثبت باشد ، تمام افرادی که با آنها در ارتباط بودند نیز شناسایی می شوند و این کار برای تمام افراد مرتبط به صورت زنجیره ای ادامه خواهد یافت.
قائم مقام ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت : در اجرای این طرح افراد مبتلا به کرونا برای ۲ هفته که دوره پیش بینی شده انتقال نامیده می شود ، در قرنطینه قرار و تحت نظارت قرار می گیرند و اجازه ندارند از منزل خارج شوند.
وی افزود : اجرای درست این طرح با همکاری بیماران و خانواده هایشان و رعایت درست قرنطینه خانگی در دوران اولیه ۲ هفته ای ، می تواند زنجیره انتقال این بیماری را از ناحیه افرادی که ناقل هستند به سایر افراد جامعه قطع کند.
دکتر روحانی زاده دلیل اجرای این طرح را پس از گذشت حدود چهار ماه از همه گیری ویروس کرونا در استان مازندران کاهش آمار ابتلا به این ویروس در استان و شناخت درست مردم از این بیماری بیان کرده است.
رییس مرکز بهداشت مازندران گفت : در حال حاضر سرعت انتقال ویروس کرونا در مازندران به حدود یک درصد در مازندران کاهش یافته در حالی که در ماههای گذشته سه درصد بود.
وی این کاهش را مرهون تلاش درمانگران و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم دانست و اظهار داشت : سفرهای پس از تعطیلات عید فطر به استان حدود سه دهم درصد سرعت انتقال ویروس کرونا را در استان مازندران افزایش داد و سرعت انتقال را که پیش از تعطیلات هفت دهم درصد بود به حدود یک درصد رساند.
ضرورت معرفی بیماران و ناقلان
دکتر روحانی زاده گفت : به هر حال در استان مازندران ویروس کرونا به حالت کنترل و ثبات در آمد و این رویه به ما اجازه می دهد که بتوانیم برنامه های ردیابی سیستمی را به درستی با کمک مردم به خصوص خانواده بیماران مشکوک به کرونا اجرا کنیم.
وی از مردم خواست تا بیماران مشکوک به کرونا را معرفی کنند و چنانچه خودشان نیز با بیماران مشکوک به این ویروس در ارتباط مستقیم بودند، قطعا به مراکز درمانی برای تست گیری مراجعه کنند و این فرایند می تواند درمانگران را در کنترل این بیماری و جلوگیری از انتقال آن به سایر افراد کمک کند.
این مسئول در مورد وضعیت تست کرونا در مازندران هم گفت : به طور استاندارد به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت ما باید روزانه ۱۵۰ تست از افراد مشکوک به کرونا داشته باشیم که هم اکنون با توجه به حدود ۲.۶ میلیون جمعیتی که زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران قرار دارند ، میانگین تست حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر است.
وی علت بالا بودن آمار نسبت به میانگین در نظر گرفته شده و دیگر استان های کشور را ناشی از ردیابی بیماران احتمالی و انجام تست برای آنان دانست.
دکتر روحانی زاده گفت : این رویه از سوی دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از ۲ دانشگاه دیگر استان نیز در همین سطح انجام می شود و با کمک مردم ما موفق به کنترل و ثبات بیماری کرونا در استان شده ایم.
نخستین بار بیماری کرونا با شناسایی ۲ بیمار مشکوک از سوی دانشگاه علوم پزشکی بابل در سی ام بهمن ماه سال گذشته در مازندران شیوع یافت . طبق تازه ترین آمار هم کنون ۸۱ بیمار در بیمارستان تحت پوشش علوم پزشکی بابل و ۲۲۴ بیمار در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند و به طور میانگین روزانه ۵۰ بیمار شناسایی و بیش از ۶۰ تا ۷۰ نفر نیز پس از بهبودی مرخص می شوند.
با وجود روند کاهشی بیماران مبتلا به کرونا در استان مازندران از اول اردیبهشت ماه سال جاری و بازگشایی بیش از ۹۰ درصد از مشاغل پرخطر همچنان هشدارهای بهداشتی به دلیل افزایش سفر و تردد غیر بومیان به استان مازندران در حد بالا قرار دارد.
نظر شما