بر اساس گزارش دریافتی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد، کارگاه آشنایی با زنان و آموزش عالی در ایران به همت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در این شهر با حضور دکتر شیدا اصغرزاده کارشناس حقوق بینالملل سفارت ایران در ترکمنستان و جوانان علاقمند ترکمن در محل اتاق ایرانشناسی این رایزنی، برگزار شد.
در این برنامه که برای نخستین بار برگزار شد، رضا خانیان رایزن فرهنگی ایران در سخنانی هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی جوانان ترکمنی با پیشرفت های زنان در نظام آموزش عالی ایران خواند و گفت: در دو کشور همسایه ایران و ترکمنستان اکنون دختران حضور موثری در اجتماع دارند و زمینههای این حضور را از طریق موفقیت در کسب مدارج عالی تحصیلی فراهم میکنند.
وی افزود: قربانقلی بردی محمداف رییس جمهوری ترکمنستان برای آموزش عالی جوانان ترکمن برنامه های فراوانی را در ترکمنستان به اجرا گذاشت، به گونه ای که امروزه شاهد دختران ترکمنی هستیم که حضور فعالی در این عرصه دارند و در حال طی مدارج عالی علمی هستند.
خانیان گفت: در ایران نیز پس از انقلاب اسلامی پیشرفت های زنان در این عرصه شگفت آور بوده و این کارگاه برای آشنایی با آن برگزار شده است.
دکتر شیدا اصغر زاده نیز در این نشست گفت: اکنون در ایران آمار حضور دختران و زنان در دانشگاه ها بسیار چشمگیر است به صورتی که هم اینک ۲۵ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه ها یعنی حدود ۱۸ هزار نفر را زنان تشکیل میدهند و دختران ایرانی هر سال رتبه های اول کنکور را کسب میکنند.
وی افزود: قبولی دختران در دانشگاه های ایران در رشته های پزشکی ۵۳ درصد و شیمی و فیزیک به ۶۵ درصد رسیده و این در حالی است که هر سال روند رشد قبولی دختران در رشتههای مختلف همچنان ادامه دارد.
دکتر اصغر زاده همچنین با اشاره به طی مراحل تحصیلی خود در دانشگاه های ایران تا اخذ دانشنامه دکتری اقتصاد که برای شرکت کنندگان در کارگاه بسیار جالب بود، گفت: دانشگاه های ایران اکنون به سطحی رسیدهاند که بسیاری از آنها هر ساله در رتبه بندی، در شمار دانشگاه های برتر جهان قرار میگیرند و پیشرفت های فراوان امروز ایران در عرصه های مختلف مرهون بهرهمندی از دانش دانشجویان ایرانی در رشته های مختلف است و زنان هم در آن نقش فعالی را ایفا میکنند.
وی تاکید کرد که این پیشرفت ها در طول ۴۰ سال گذشته و به تدریج حاصل شده است. در ادامه کارگاه جلسه با پرسش و پاسخ جوانان علاقمند ترکمنی ادامه یافت و مهمانان نشست به سوالات فراوان و مختلف شرکت کنندگان در خصوص چگونگی حضور زنان تحصیل کرده ایرانی در عرصههای اجتماعی و حتی فعالیتهای اقتصادی به تفصیل پاسخ دادند.
در این کارگاه همچنین کلیپ های موسیقایی از جمهوری اسلامی ایران به نمایش در آمد که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.
نظر شما