به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در نشست کمیسیون ایمنی راههای کشور که با حضور وزیر راه و شهرسازی، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، رئیس سازمان راهداری و حملو نقل جادهای و معاون عملیات پلیس راهور و جمعی از مسوولان دولتی و دانشگاهی برگزار شد، گزارشی از وضعیت تردد و تصادفات راههای کشور ارایه شد.
«محمد اسلامی» در این جلسه خواستار نظارت بیشتر در اجرای «سامانه سپهتن» شد و گفت: باید با تخلفات رانندگان اتوبوس در همان لحظه برخورد شود. جان مردم بسیار مهم است و نباید منتظر حادثه بمانیم.
وی با بیان اینکه در بحث پیشگیری از وقوع حادثه باید تمهیدات مناسب ترافیکی اندیشیده و اجرایی شود، افزود: موضوع دیگر شرایط پس از وقوع حادثه و زمان رسیدن به محل و اقدامهای امداد و فوریتهای پزشکی است و این دو موضوع در کنارهم میتوانند بسیار اثرگذار باشند.
«رضا نفیسی» رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت تردد و تصادفات راههای کشور در سال ۹۸ و مقایسه با سال قبل از آن ارایه کرد.
بر اساس این گزارش در سال ۹۸ میزان تصادفات منجر به فوت در داخل و خارج از حریم راهها، ۱۶ هزار و ۹۴۷ مورد بوده است که این میزان نسبت به سال قبل از آن ۱.۴ درصد کاهش داشته است.
تصادفات جادهای در بهار امسال کاهش داشت
نفیسی افزود: همچنین از ابتدای سال ۹۹ تا ۱۸ خرداد، ۱۰ هزار و ۴۳۲ فقره تصادف منجر به فوت و جرح در شبکه جادهای ثبت شده که منجر به فوت هزار و ۵۶ نفر در صحنه شده است.
رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی، گفت: در مدت مشابه سال گذشته ۱۴ هزار و ۲۲۳ مورد تصادف ثبت شده که منجر به فوت هزار و ۳۶۷ در صحنه شد. در مجموع تعداد تصادفات ۲۶.۷ درصد، تعداد فوتیها ۲۲.۷ درصد و تعداد تصادفات منجر به جرح ۲۷ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش در سال ۹۸ تردد ساعتی محورهای برون شهری ۳۵۸ وسیله نقلیه در ساعت بوده است که نسبت به سال گذشته ۱.۹ درصد کاهش داشته است. همچنین در این سال در مجموع ۶۸۸ میلیون تردد بین استانی در کشور صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن یک دهم درصد کاهش داشته است.
تاثیر قیمت سوخت بر کاهش فوتیها حوادث جادهای
در این گزارش، متوسط ماهانه جانباختگان تصادفات راههای برونشهری قبل و بعد از تغییرات قیمت سوخت و شیوع کرونا نیز مورد بررسی قرار گرفته و بر این اساس در ۸ ماه نخست سال ۹۸ تعداد جانباختگان ۸ هزار و ۴۳۹ نفر بوده و در ۴ ماه پایانی سال گذشته این تعداد ۲ هزار و ۹۲۵ مورد ثبت شده است.
در سه سال گذشته استانهای یزد، بوشهر، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و گلستان به ترتیب دارای بیشترین میزان افزایش شاخص فوتی به تردد بوده است. در این مدت استانهای قم، اردبیل، کردستان، گیلان، البرز و اصفهان نیز به ترتیب دارای بیشترین میزان کاهش شاخص فوتی به تردد بودهاند.
نظر شما