۲۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبر: 83820905
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کرونا و چالش مصرف بی‌رویه آب در لرستان

۲۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبر: 83820905
کرونا و چالش مصرف بی‌رویه آب در لرستان

خرم آباد - ایرنا - همزمان با شروع فصل گرما مصرف آب شرب به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد اما امسال با شیوع ویروس کرونا و رعایت نکات بهداشتی این چالش بیش از گذشته در لرستان نمود پیدا کرده است.

همواره با شروع فصل تابستان مصرف آب شرب در شهرها و روستاهای لرستان به دلیل استفاده از کولرهای آبی چند برابر افزایش می یابد که این مساله امسال با شیوع ویروس کرونا به یک چالش مهم تبدیل شده است.

مردم با رعایت و صرفه جویی در مصرف آب می توانند ضمن کاهش مصرف، بسیاری از مشکلات تابستان امسال را برطرف کنند.

به گفته کارشناسان یک کولر آبی در هر شبانه روز متوسط تا ۴۵۰ لیتر آب مصرف می کند که با تنظیم سایه‌بان و تنظیم پمپ‌ آب می توان میزان مصرف آب را کاهش داد.

 رعایت نکات جزیی در استفاده از کولر آبی و همچنین رعایت مصرف و صرفه جویی نقش مهمی در کاهش میزان مصرف آب در لرستان دارد.

با شروع فصل گرما و افزایش دمای هوا همچنین شیوع ویروس کرونا مواجه شدن با افت فشار آب در ماه های تیر و مرداد دور از ذهن نیست که باید مدیریت مصرف بهینه در دستور کار مردم قرار گیرد.

تعداد مشترکین آب شهری در استان لرستان ۴۱۸ هزار مورد و آب روستایی بیش از ۱۴۰ هزار مورد است که چنانچه هر مشترک به میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفه جویی کند مشکل کم آبی نخواهیم داشت.

افزایش ۲۰ درصدی مصرف آب در لرستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: ۱۵ میلیون مترمکعب آب اردیبهشت ماه امسال در استان مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

حمیدرضا کرموند بیان کرد: افزایش بی رویه مصرف آب در استان نگران کننده است و با توجه به شروع فصل گرما و همچنین شیوع ویروس کرونا به شهروندان و روستاییان توصیه می کنیم در مصرف این نعمت خدادادی صرفه جویی کنند.

وی ادامه داد: مصرف بی رویه باعث خواهد شد قبوض به صورت پلکانی افزایش بها داشته باشد ولی اگر صرفه‌جویی صورت گیرد مشترکین از تخفیفات ویژه بر اساس قانون بهره مند خواهند شد.

ضرورت مدیریت مصرف منابع آبی لرستان در فصل گرما

وی گفت: با توجه به شروع فصل گرما، مصرف صحیح آب و نهادینه‌سازی فرهنگ صرفه‌جویی برای مدیریت منابع آبی در استان امری ضروری است.

وی افزود: کولرهای آبی در شبانه روز ۴۵۰ لیتر آب مصرف می کنند که انتظار می رود مردم نسبت به استفاده صحیح  و جلوگیری از هدر رفت آب اقدام کنند، نشتی کولر و تنظیم نبودن شناور همچنین نشتی از شیلنگ آبرسانی به کولر بر اثر فرسودگی باعث هدر رفت آب می باشد.

وی ادامه داد: عدم نصب سایه بان بر روی کولر باعث تبخیر آب به میزان ۱۰ الی ۱۵ درصد می گردد که باید مردم نکات قابل کنترل را انجام دهند چرا که تابش مستقیم نور خورشید می تواند در میزان مصرف آب موثر باشد.

کرموند تصریح کرد: استفاده از کلیدهای ترموستات بنحوی که این کلیدهای هوشمند باتوجه به اندازه گیری دمای محیط، روشن و خاموش شده و از مصرف بیهوده آب جلوگیری می نمایند ضروری است.

وی با اشاره به ضرورت مصرف بهینه آب در فصل گرما ادامه داد: در صورت رعایت نکات، مصرف آب کولر به میزان ۲۰ الی ۳۰ درصد کاهش می یابد.

مصرف آب در لرستان در ۲۰سال گذشته بی سابقه بوده است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در اسفندماه ۹۸ تاکنون، مردم لرستان ۱۵ میلیون مترمکعب آب شرب مصرف کرده‌اند که در ۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

کرموند اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون مصرف آب شرب شهری و روستایی در لرستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه افزایش مصرف ناشی از شیوع ویروس کرونا می‌باشد افزود: با توجه به نزدیک شدن فصل گرما این میزان مصرف بی‌سابقه آب شرب در لرستان یک هشدار بوده و احتمال دارد در تابستان با مشکل کمبود و یا افت فشار مواجه شویم.

وی تصریح کرد: در بسیاری از روستاها از آب شرب به‌عنوان مصارف کشاورزی و دامداری استفاده می کنند که تقاضا داریم از این امر اجتناب کرده و از استفاده غیر ضروری آب آشامیدنی خودداری کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان افزود: الگوی مصرف در هر دوره زمانی ۴۵ روزه برای هر خانوار ۲۰ مترمکعب می‌باشد که از مشترکان تقاضا داریم نسبت به تجهیز شیرآلات خود به کاهنده‌های مصرف آب اقدام کنند.

کرموند همچنین به مصرف بیش از حد آب توسط مشترکان برای شست و شوی اتومبیل اشاره کرد و گفت: برای شستن هر خودرو ۶۰۰ لیتر آب شرب مصرف می‌شود که در صورت بسته بندی کردن این میزان در بطری‌های آب معدنی، بیش از هشت میلیون ریال درآمد کسب می‌شود.

وی میزان مصرف آب شرب در سال گذشته را ۸۴ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: شرکت آب و فاضلاب لرستان با تاکید بر استفاده از شیرآلات و تجهیزات کاهنده مصرف آب در ادارات این استان سعی در کاهش مصرف و استفاده بهینه آب شرب دارد.

تاکنون ۱۸۴ هزار و ۹۵۵ نفردر ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۸ هزار و ۷۳۰ نفر رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha