۲۶ خرداد ۱۳۹۹، ۷:۵۷
کد خبر: 83820981
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بازارگرمی بازار تبریز برای کرونا

۲۶ خرداد ۱۳۹۹، ۷:۵۷
کد خبر: 83820981
بازارگرمی بازار تبریز برای کرونا

تبریز - ایرنا - بازار تبریز که از آن به عنوان بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان یاد می‌شود، پنج هزار و ۵۰۰ واحد صنفی - تجاری فعال دارد و روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در آن تردد می‌کنند، از اماکن پرخطر از نظر شیوع کرونا محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود ۵ هزار و ۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته‌بازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه به ‌عنوان اصلی ‌ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و آذربایجان شناخته می‌شود؛ این امر هرچند در شرایط عادی باعث شکوفایی اقتصاد محلی و ملی و چرخش چرخ اقتصاد خانوارها می شود، اما در شرایط کنونی بحران کرونا، تجمع و رفت و آمد زیاد زیستگاه مناسبی برای شیوع کرونا محسوب شده و متعاقب آن فاجعه انسانی به همراه دارد.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تبریز علت اصلی ۹۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا در آذربایجان شرقی حضور در بیرون از خانه و اجتماعات است و تنها ۱۰ درصد مبتلایان بر اثر ارتباطات خانوادگی دچار بیماری کووید ۱۹ شده اند؛ در این میان بازار تبریز از اصلی ترین کانون های شیوع و گسترش کرونا است که در صورت نادیده گرفتن مساله و عدم اتخاذ تدابیر لازم و جدی وضعیت قرمز استان را قرمزتر و خطرناک تر خواهد کرد.

تعطیلی بازار تبریز ضروری است

از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا در آذربایجان شرقی و تبریز، کارشناسان و متخصصان عفونی بر تعطیلی بازار تبریز به عنوان کانونی ترین محل شیوع کرونا تاکید کردند که با تعطیلی خودجوش چند روزه بازار توسط اصناف تا حدودی بیماری در تبریز کنترل شد که با فعالیت مجدد اصناف با اجازه ستاد مقابله با کرونا، بازار تبریز نیز فعالیت خود را آغاز کرد.

مهستی علیزاده متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی در گفت وگو با ایرنا، با تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر سخت و سنجیده برای مبارزه با کرونا ویروس، گفت: در این زمینه تعطیلی اماکن عمومی و پرتجمع از جمله بازار تبریز بسیار لازم و ضروری است.

وی افزود: در این راستا تاکید کارشناسان برای جلوگیری از گسترش روزافزون ویروس کرونا و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تعطیلی تمام صنوف بازار تبریز به جز  واحدهای خوراکی و البته تعطیلی ادارات و سازمان های دولتی و غیردولتی جهت جلوگیری از سرازیر شدن مردم به کلانشهر تبریز به ویژه از روستاهای اطراف امری اجتناب ناپذیر است.

علیزاده اظهار کرد: علاوه بر تعطیلی موارد یاد شده، مداخلات آموزشی در محلات، جمع‌آوری دست فروشان، انتشار اطلاعیه‌های صوتی از بلندگوهای مساجد، استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی در محلات می‌تواند در مسیر مبارزه با ویروس کرونا مفید واقع شوند.

وی توزیع شیرینی و مواد خوراکی در بازار تبریز و سایر تجمعات انسانی را، زمینه بیشترین زیان به شهروندان دانست و خواستار رصد و نظارت دقیق