مینو کبریایی زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اظهار داشت: مسمومیت با سرب در کودکان می تواند منجر به بروز اختلالات رفتاری، کند ذهنی، اختلال در یادگیری، اختلال در رشد و منجر به بروز تشنج شود به همین دلیل شست وشوی مرتب دستها در کودکان مانع تماس آلودگی سرب محیط با دهان آنها می شود.
وی تاکید کرد: از دسترسی کودکان به اسباب بازی های پلاستیکی بازیافت شده و یا اسباب بازی های رنگ آمیزی شده ای که دارای ورقه های پوسته پوسته رنگ هستند، خودداری کنید و از آنجایی که کودکان نوپا همه چیز را به دهان می برند اگر تخت و گهواره رنگ آمیزی شده ای دارند، از تماس این وسایل با دهان کودک خودداری شود.
کبریایی زاده اظهار داشت: افراد اگر به واسطه شغل خود با مشتقات سرب در تماس هستند، برای جلوگیری از انتقال آلودگی، قبل از ورود به منزل لباس کار خود را تعویض کنند و برخی از لوازم آرایش خصوصاً غیر استاندارد و حتی سرمه، حاوی مقادیر بالای سرب بوده و از مصرف آنها خودداری شود.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است والدین، داروها و مواد سمی (مانند محلول های شوینده) را در بسته بندی اصلی خود و جایی دور از دسترس کودکان، نگهداری کنند و شماره تلفن های ضروری (پزشک خانواده یا اورژانس) را بدانند تا در صورت نیاز از آن ها کمک بگیرند.
به گفته کبریایی زاده، زمانی که به کودکان دارو می دهند، برچسب دارو و همه هشدارهای روی بسته دارو را بخوانند و داروهای غیرقابل استفاده و چیزهایی را که نیاز ندارند، نگهداری نکنند و از بین ببرند.
نظر شما