شکستن پلمب بهداشتی بدعتی به قیمت جان مردم

بندرعباس-ایرنا- سه شنبه هفته گذشته (۲۰خرداد) بازرسان مرکز بهداشت بندرعباس مجتمع تجاری زیتون را به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی پلمب کردند اما مدیران آن، در اقدامی غیرقانونی و بدعتی که می تواند به قیمت جان شهروندان تمام شود، یک روز بعد پلمب را شکستند.

رییس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس پس از شکسته شدن غیرقانونی پلمب مجتمع گفت: در چندین بازدید بازرسان از مرکز تجاری زیتون رعایت نکردن فاصله اجتماعی و استفاده نکردن از ماسک گزارش شد که به تعطیلی و پلمب این مجتمع منجر شد.

هرچند دکتر یحیی میرزاده همان روز شکسته شدن پلمب، (چهارشنبه ۲۱خرداد) اظهار داشت: شکایتی به دلیل شکستن پلمب به مراجع قضایی ارسال شده اما ۵ روز از این ماجرا گذشته و مجتمع تجاری همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.

مدیرسلامت مرکز بهداشت استان با اظهار تاسف از این رویداد، بی تفاوتی نسبت به شکسته شدن پلمب را موجب ناامیدی بازرسان و دیگر کارکنان مرکز بهداشت دانست و گفت: هر چند دادستان بندرعباس دستور پلمب مجدد را صادر کرده اما به دلایل نامشخص این دستور قضایی اجرا نشده است.

ماشاالله مریدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: هم اکنون مجتمع تجاری زیتون بدون برطرف کردن مشکلات قبلی فعال است و می توان آن را یک کانون خطر در شرایط طغیان کرونا در هرمزگان دانست.

وی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره پشتوانه حقوقی و قانونی پلمب از سوی بازرسان مرکز بهداشت گفت: طبق ماده‌۱۳ آیین نامه قانون‌ مواد خوردنی‌ ، آشامیدنی‌ ، آرایشی‌ و بهداشتی‌، بازرسان می توانند پس از تذکر و اخطار، با گرفتن حکم قضایی واحد صنفی را پلمب کنند که با توجه به شرایط کشور و شیوع کرونا این مقررات تغییر کرد.

مریدی توضیح داد: قوانین قبلی تحت تاثیر شیوع کرونا تغییر کرد و در شرایط جدید بازرسان اجازه دارند واحد صنفی متخلفان بهداشتی را به صورت آنی پلمب کنند.

به گفته این مسوول دستگاه قضایی در هرمزگان ضمن همکاری با متولیان حوزه بهداشت و درمان ، حکم قضایی برای برخورد و پلمب آنی را صادر کرد.

به گفته مریدی، با وجود صدور این حکم، بازرسان مرکز بهداشت همچنان روند تذکر و اخطار را طی می کنند.

مدیرسلامت مرکز بهداشت استان درباره این پرونده خاص(زیتون) با شرح ماجرا گفت:بازرسان پنج یا ۶بار از زیتون بازدید کردند و دو هفته قبل به دلیل توجه نکردن به توصیه ها و رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی ویژه کرونا، پرونده آن تا مرحله پلمب پیش رفت.

مریدی اضافه کرد: مدیر مجتمع در آن مقطع تعهدکتبی داد که ایرادها برطرف و قوانین رعایت شود که به این تعهد عمل نکردند و اخطار مجدد صادر و در نهایت، کار به پلمب رسید.

وی یادآور شد: البته اجرای پلمب نیز به سادگی امکان‌پذیر نشد و در اولین مراجعه بازرسان برای پلمب برخی مراجعی که باید همراهی و از بازرسان حمایت می کردند، در این زمینه همکاری نکردند و در دومین مراجعه، قانون اجرا و مشکلات بهداشتی نیز دوباره اعلام شد.

وی با تاکید بر حمایت و همکاری دستگاه قضایی استان و به ویژه دادستان بندرعباس، پس از شکسته شدن غیرقانونی پلمب، دادستان مرکز استان دستور پلمب مجدد و بازداشت خاطیان را صادر کرد که به دلایل نامعلوم این دستور اجرا نشد.

بازرسان امنیت جانی ندارند

مریدی تاکید کرد: با توجه به این وضعیت بازرسان مرکز بهداشت حتی برای حضور و بازرسی مجدد احساس می کنند امنیت جانی ندارند و دیگر مراجعه نکردند.

راضی به تعطیلی هیچ واحد صنفی نیستیم

مدیر مرکز سلامت یادآور شد: ما نیزراضی به تعطیلی هیچ واحد صنفی نیستیم و برایمان ارزش محسوب نمی شود و  از تمام بازرسی ها و تذکرها و اخطارها و در آخر کار پلمب ها، اطمینان از رعایت و اجرای قوانین بهداشتی است.

به گفته وی از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۶۰۰مکان به دلیل تخلف بهداشتی بسته شده چون در برابر آنچه با سلامت و جان مردم ارتباط مستقیم دارد نمی توانیم چشمپوشی کرده و کوتاه بیاییم.

سنگ روی سنگ بند نمی شود

اما آنچه که شاید بیشتر از اصل ماجرای پلمب اهمیت دارد، شکسته شدن غیرقانونی آن است.

این در حالیست که در قانون به صراحت آمده است: پس ازدادن تعهدمحضری توسط متصدی مکان تعطیل شده،به دستور مسوول بهداشت، محل فقط برای رفع نواقص بهداشتی وبدون اجازه بهره بـرداری از مکـان پلمـب، برداشته و درصورتی که رفع ایرادهای بهداشتی به تایید مسوول بهداشت برسد، فعالیت مجدد صادر می شود.

اگر این روند قانونی دقیق نادیده گرفته شود و بدعت شکستن غیرقانونی پلمب باب شود، در این حوزه دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و هر واحد صنفی بدون ترس، مقررات بهداشتی را نقض خواهد کرد و متولیان بهداشت و درمان مهمترین ابزار بازدارندگی خود  را از دست خواهند داد.

در چنین شرایطی دیگر تشخیص فرد یا افرادی که جان شهروندان را با خطر جدی مواجه کرده اند چندان دشوار نخواهد بود و خواسته عمومی نیز چیزی جز برخورد و جلوگیری از ادامه این روند ناصواب نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۸۷ هزار و ۴۲۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۰۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۸۸۳۷ نفر رسید.

سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۶۴ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۸۷ هزار و ۴۲۷ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۸۳۷ نفر رسید.

معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۴۸ هزار و ۶۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۲۷۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری بیان کرد: تاکنون یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۷۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی افزود: استان‌های آذربایجان غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: این ویروس چموش و پیش بینی ناپذیر است. نیازمند عزم همگانی برای جدی گرفتن پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی هستیم.

وی اظهار کرد: یکی از انسان دوستانه‌ترین اعمال در این روزها، جدی گرفتن فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمع‌های غیرضروری است تا در روزهای آینده شاهد کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌ها باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha