رسانههای پاکستانی روز دوشنبه با انتشار نتایج پژوهشهای اخیر محققان کالج سلطنتی لندن، نوشتند: میزان تلفات جانی ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در پاکستان تا ۲۰ مردادماه (۱۰ اوت) به ۸۰ هزار نفر خواهد رسید.
محققان انگلیسی درحالی از وضعیت وخیم در پاکستان در ماههای آینده خبر میدهند که رئیس ستاد ملی عملیات و مدیریت مبارزه کرونا در پاکستان روز گذشته هشدار داد که اگر مردم این کشور به مقررات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی پایبند نباشند دست کم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تا دهه اول مرداد (آخر ماه ژوئیه) به کرونا مبتلا خواهند شد.
«اسد عمر» با اشاره به اینکه شمار بیماران کرونایی در پاکستان در حال رسیدن به ۱۵۰ هزار نفر است، افزود: این تعداد تا پایان ماه جاری دوبرابر خواهد شد.
براساس این گزارش، پژوهشگران کالج سلطنتی لندن مدعی شدند که پاکستان تا ۲۶ ژانویه ۲۰۲۱ (هفته اول بهمن) شاهد پایان کرونا خواهد بود اما تعداد جان باختگان ناشی از این بیماری به بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید و در صورت عدم اعمال محدودیتها این آمار ممکن است حتی از مرز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قربانی عبور کند.
کارشناسان کالج لندن که این گزارش را تحت حمایت دولت انگلستان انجام دادند، تاکید کردند: شیوع کرونا در پاکستان تا ۲۰ مردادماه امسال به اوج خود خواهد رسید و تا آن روز دست کم ۸۰ هزار بیمار کرونایی جان خود را از دست خواهند داد.
به گفته این محققان، اگر پاکستان از هفتم اسفندماه گذشته (۲۷ فوریه، یک روز پس از شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونا در شهر کراچی) اجرای قرنطینه ۳۲ درصدی را تا ۲۱ تیر (۱۱ ژوئیه) ادامه دهد، روز چهارم اوت نقطه اوج کرونا خواهد بود و تا آن روز ۱۳ میلیون و ۵۷۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا به ثبت خواهد رسید.
کالج سلطنتی لندن روز ۱۰ اوت (۲۰ مرداد) را بدترین وضعیت برای پاکستان درخصوص مرگ و میر ناشی از کرونا تلقی نمود و پیش بینی کرد: تا آن روز شمار قربانیان به بیش از ۷۸ هزار نفر رسیده و سپس منحنی فوتیها پایین خواهد آمد.
ستاد ملی عملیات و مدیریت مبارزه کرونا در پاکستان امروز اعلام کرد: بیش از ۵ هزار نفر تنها طی ۲۴ ساعت گذشته به بیماری کرونا مبتلا شده و دست کم ۹۴ نفر نیز طی یک روز جان باختند.
تازهترین آمار رسمی دولت پاکستان، عبور تعداد مبتلایان به این ویروس از مرز ۱۴۴ هزار نفر و جان باختن بیش از ۲۷۲۹ نفر را نشان میدهد. شیوع کووید-۱۹ هفتم اسفندماه گذشته توسط وزارت بهداشت پاکستان با شناسایی نخستین مورد در شهر «کراچی» اعلام شد.
نظر شما