کرونا، کنسرت موسیقی و ابهام از بازگشت سرمایه‌

تهران- ایرنا- با توجه به چراغ سبز دولت بر بازگشایی فعالیت‌های هنری و فعالیت‌های نمایشی علاقه‌مندان اجراهای زنده موسیقی در انتظار آغاز فروش بلیط برای کنسرت‌های رسمی هستند. اما گویا برگزارکنندگان اجراها هنوز از میزان استقبال مردم در شرایط فعلی و در نهایت توجیه اقتصادی این رویداد هنری مطمئن نیستند.

ستاد ملی مقابله با کرونا از چندی قبل موافقت خود را برای برگزاری کنسرت های موسیقی اعلام کرده و دفتر موسیقی نیز از آمادگی همه جانبه خود برای برگزاری کنسرت‌ها و نظارت بر افزایش قیمت بلیت‌ها و رایزنی با سالن ها برای در نظر گرفتن تخفیف برای اجراها سخن گفته است. اما هنوز از برگزاری کنسرت‌ها خبری نیست و سامانه های رسمی فروش بلیط اجراهای زنده موسیقی عملا مرحله فروش بلیت را آغاز نکرده‌اند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری روز گذشته (یکشنبه، ۲۵ خرداد) گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستورالعمل‌های لازم برای همه مشاغل را تدوین و ابلاغ کرده و در اختیار مردم است. ما هر گشایشی برای مبارزه با بیکاری و معیشت مردم انجام می‌دهیم باید به بیماری هم توجه داشته باشیم و همه دستورالعمل‌ها را اجرا کنیم. از سوی دیگر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ  ارشاد اسلامی، ۱۷ خرداد در نامه ای به ستاد ملی مبارزه با کرونا موافقت این ستاد را برای بازگشایی سالن های موسیقی از اول تیر به دست آورده بود.

اما چرا هنوز درخواست مجوزی از سوی برگزارکنندگان کنسرت به دفتر موسیقی ارائه نشده است؟ یک مقام آگاه در پاسخ به این پرسش به خبرنگار موسیقی ایرنا گفت: با توجه به لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اینکه اگر اجراهای زنده موسیقی از سر گرفته شود پیش بینی می‌شود سالن ها با نیمی از ظرفیت خود پذیرای علاقه‌مندان باشند احتمال دارد تهیه کنندگان و برگزار کنندگان اجراهای زنده موسیقی با توجه به نگرانی از برگشت سرمایه های خود فعلا تمایلی به برگزاری اجراهای زنده نداشته باشند.

سود کنسرت‌ها به میزان فروش بلیط بستگی دارد

محمد الهیاری فومنی مدیر کل دفتر موسیقی پیش از این در گفت‌وگو با ایرنا گفته بود: در جلسات این موضوع مطرح شد که با توجه به آگاهی مردم نسبت به کرونا حتی اگر اجراهای زنده موسیقی از سر گرفته شود، با استقبال روبرو نمی شود و برخی دوستان پیش بینی کرده بودند دست کم تا پایان شش ماه اول امسال اجراهای صحنه ای با اقبال مواجه نخواهد شد. اما به خاطر نقش موسیقی در ایجاد آرامش ذهنی برای مردم از طرفی و از سوی دیگر جلوگیری از ضرر اقتصادی دفتر موسیقی نمی‌توانست نسبت به این زیان مالی بی تفاوت باشد.

نظر دفتر موسیقی این بود که طرفین را به توافق برسانیم. از یک طرف هم سالن‌ها تخفیفاتی را در نظر بگیرند چون به هر شکل حتی در صورت بازگشایی باید با نیمی از ظرفیت خود پذیرای هنرمندان و مردم باشند و از طرف دیگر قیمت بلیت‌ها به گونه‌ای افزایش یابد که ضررهای مالی هنرمندان را پوشش دهد و مردم برای خرید بلیت با مشکلات اقتصادی بیشتری روبرو نشوند.

با توجه به این احتمال که شاید اجراهای زنده موسیقی با استقبال مردم حتی با تمهیدات بهداشتی اندیشیده شده روبرو نشوند می توان این موضوع را از چند منظر بررسی کرد.

اول اینکه با توجه به لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در سالن‌های کنسرت می‌توان پیشی بینی کرد برای بازگشت سرمایه تهیه کنندگان این کنسرت‌ها با افزایش قیمت بلیط همراه باشند اما مدیر کل دفتر موسیقی در این خصوص گفت: قرار شد سالن‌ها تخفیف بدهند اما همین سالن‌ها هم هزینه هایی از قبیل نیروی انسانی و هزینه های دیگری دارند. شاید برخی هنرمندان موسیقی با توجه به درآمدهای دوران قبل از کرونا بتوانند مدتی ولو یک سال تاب آورند. اما نوازندگان و صدابرداران از چنین پشتوانه مالی برخوردار نیستند و حتی اگر سالن‌ها مجبور به بازگشایی با نیمی از ظرفیت شده و برای اجراهای صحنه ای تخفیفاتی قایل شوند؛ قطعا با توجه به ضررهای مالی چند ماه گذشته ناچار به افزایش قیمت بلیت‌ها خواهیم بود؛ اما اینکه مردم این افزایش قیمت را در کنار پذیرش حضور در سالن‌ها بپذیرند موضوعی است که در حال حاضر پاسخ روشنی برای آن نداریم. اما بعد از اینکه ستاد ملی کرونا اعلام کند اینگونه اجتماعات می‌توانند شکل بگیرند حتما دفتر موسیقی در این بازه زمانی قبل از رسیدن به ایام محرم و صفر بر روی قیمت بلیت‌ها نظارت دقیقی خواهد داشت.

حال علاقه‌مندان اجراهای زنده موسیقی چاره ای جز انتظار برای آغاز رسمی بلیط فروشی کنسرت‌ها و مواجهه با افزایش احتمالی قیمت بلیط نخواهند داشت. از طرف دیگر باید منتظر ماند و دید آیا تهیه کنندگان و برگزارکنندگان اجراهای زنده موسیقی با توجه به میزان افزایش احتمالی قیمت بلیط ها و نگرانی مردم از ابتلا به کرونا در این خصوص چاره ای خواهند اندیشید؟ یا پیش بینی یکی از تهیه کنندگان و برگزارکنندگان موسیقی مبنی بر اینکه برگزاری کنسرت‌ موسیقی تا پایان شش ماه اول سال توجیه اقتصادی نخواهند داشت به حقیقت خواهد پیوست یا خیر.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha