منصور پوریان روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به وجود دام مازاد در کشور ، توجیهی برای بالا نگه داشتن کاذب قیمت گوشت قرمز نیست و باید حلقه معیوب تولید و توزیع گوشت قرمز اصلاح شود تا به مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گوشت قرمز بیش از این فشار وارد نشود.
وی دلالان و شرکتهای بسته بندی گوشت که در بسته بندی لوکس ، گوشت قرمز را با قیمت بالا عرضه میکند را ۲ عامل بالا نگه داشتن گوشت قرمز بیان کرد و گفت:قصابیها نیز دنباله رو شرکت های بسته بندی و دلالان هستند و حاضر نیستند گوشت قرمز را به قیمت منصفانه به دست مصرف کنندگان برسانند.
تولیدکنندگان دام زیرفشار هستند
رییس شورای تامین کنندگان دام کشور در ادامه با اشاره به گرانی خوراک دام در ماههای اخیر و فشاری که از این ناحیه به دامداران سنتی و صنعتی کشور وارد میشود افزود: از سویی قیمت انواع نهادههای دامی بالا است و از سویی دلالان با قیمت پایین ، دام زنده را از دامدار میخرند و با قیمت ناعادلانه به مصرف کنندگان عرصه میکنند.
پوریان، از وزارت جهادکشاورزی خواست حداقل مجوز صادرات محدود دام سبک را صادر کند تا دامدار و تولیدکننده ما بیش از این زیر فشار قرار نگیرد.
وی گفت: هم اکنون ذخایر دام سبک و سنگین کشور به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی در ۲ سال گذشته مطلوب است و باید چارهای برای عرضه مناسب آن به بازارهای داخلی و کشورهای همسایه اندیشیده شود در غیر این صورت تولیدکنندگان دچار ورشکستگی خواهند شد.
به گفته وی با توجه قیمت دام زنده ، قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گاو باید در بازار داخلی در حد ۶۵۰ هزار ریال و گوشت گوسفند حداکثر تا ۷۵۰هزار ریال باشد در حالی که در بازار قیمتها فراتر این ارقام هستند.
هم اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند در اهواز از یک تا ۱/۱ میلیون ریال و گوشت گاو و گوساله تا ۹۵۰ هزار ریال عرضه میشود.
در این حال شرکت پشتیبانی امور دام کشور از چند ماه گذشته برای حمایت از دامداران ، هرکیلوگرم دام سنگین (زنده) را ۳۳۰هزار ریال خریداری کرده ولی با این حال هنوز در بازار قیمت گوشت دام سبک و سنگین بالا است.
نظر شما