سید مهدی حیدرآبادی عصر دوشنبه در جلسه بسیج ملی کرونا در تالار امام رضا (ع) فرمانداری قم اظهار داشت: این تعداد بیکاری از ۴۶ واحد گردشگری قم میباشد.
وی با بیان اینکه کرونا بخش گردشگری قم را تقریبا به حالت تعطیل درآورده است، بیان داشت: موضوع اقتصاد و امرار معاش مردم از اهمیت زیادی برخوردار است و باید مانند بهداشت و سلامت یکی از اولویت های مسئولان باشد.
معاون میراث فرهنگی قم همچنین عملکرد بانک های قم در حوزه گردشگری را مورد انتقاد قرار داد و گفت: در حالی که هتل ها و اماکن گردشگری قم در تامین هزینه خود با مشکل مواجه هستند، از سوی برخی از بانک های این استان مورد توجه و همراهی قرار نمی گیرند.
وی افرود: برغم سه ماه مهلت تعیین شده از سوی دولت برای بازپرداخت بدهی ها، ولی مراکز گردشگری قم برای پرداخت بدهی تسهیلات دریافتی، از سوی بانک ها تهدید میشوند.
حیدرآبادی با اشاره به نقش مهم اصناف در تامین اشتغال و کارآفرینی برای جامعه گفت: هتل ها و مجتمع های گردشگری با ایجاد دست کم ۱۰۰ شغل سهم پر رنگ تری را در این خصوص ایفا میکنند.
وی گفت: بخش گردشگری و زیارت مهمترین محور توسعه قم است، از این رو این حوزه باید از جنبه های گوناگون بویژه مالی بیش از پیش حمایت شود.
قم دارای ۳۵ واحد هتل، ۲۷ واحد هتل آپارتمان، ۵۵ واحد مهمانپذیر، ۱۷۰ خانه مسافر و ۹۷ واحد مجتمع بینراهی و پذیرایی با ظرفیت ۱۲ هزار تخت است.
توزیع نذورات توسط هیات های مذهبی قم مجاز نیست
مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: توزیع مواد خوراکی نذری در آیین های عزاداری ممنوع است.
نرگس جعفری بیان داشت: در شرایط کنونی به دلیل رعایت مسائل بهداشتی، توزیع غذاهای پخته که منجر به ازدحام جمعیت در اماکن و معابر عمومی می شود، را نخواهیم داشت.
وی گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت هیچ مانعی برای ارائه سهمیه به هیات های مذهبی ندارد، ولی هیات امنای مساجد باید در خصوص رعایت بهداشت، مراقبت های لازم را داشته باشند.
جعفری همچنین با ارایه گزارشی از اقدام های صورت گرفته در مورد فاصله گذاری اجتماعی در قم گفت: در حال حاضر درخواست های متعددی برای صدور مجوز برگزاری اردو و یا جلسه های انجمن اولیا و مربیان از مرکز بهداشت استان صورت می گیرد، ولی هیچ گونه مراسم یا گردهمایی مگر بر حسب ضرورت نباید انجام شود.
نظر شما