نظامی سابق آمریکایی: تبعیض نژادی در ارتش آمریکا نهادینه شده است

نیویورک – ایرنا – یک مقام سابق نیروی دریایی آمریکا گفت پنتاگون و ارتش آمریکا تجسم نژادپرستی سیستمی هستند و تبعیض علیه سیاهپوستان و زنان در تمام سطوح ارتش مشهود است.

"لیه بلگر" روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره اعتراض‌ها در آمریکا و بالا گرفتن مطالبات برای پایان دادن به نژادپرستی در نهادهای نظامی آمریکا این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: نژادپرستی سابقه‌ای طولانی در ارتش آمریکا دارد. این واقعیت که درصد سیاهپوستان در ارتش آمریکا تناسبی با نسبت آنها در جمعیت مردم آمریکا ندارد، خود نشانگر نژادپرستی سیستمی در ارتش است.

رئیس کمیته هماهنگی جهان ماورای جنگ، رئیس جمهوری آمریکا را به شعله‌ور ساختن تنش‌های نژادی در کشور متهم کرد و ادامه داد: ترامپ یک نژادپرست تمام عیار است و از آسیب دیدن روابط میان نژادها در داخل ارتش هیچ نگرانی ندارد. او طرفدار ناسیونالیسم و مدافع برتری نژاد سفیدپوست است که در ایالات متحده، به ویژه در جنوب کشور  رو به گسترش است.

شکاف میان ترامپ و ژنرال‌ها

ایرنا پرسید مرگ جورج فلوید و به دنبال آن اعتراض‌های گسترده علیه برخورد پلیس با سیاهپوستان آمریکایی به اختلاف بی‌سابقه ای میان ترامپ و ژنرال‌های پنتاگون منجر شده است. اینکه "مارک اسپر" وزیر دفاع وی و دیگر فرماندهان نظامی فعلی و پیشین، آشکارا  ترامپ را به چالش می کشند چه معنایی دارد؟

بلگر پاسخ داد: جدایی ارتش و دولت مدنی یکی از اصول اساسی دموکراسی است و به همین دلیل است که رئیس جمهوری فرمانده کل قوا نیز هست. این رابطه تعریف شده از این جهت مهم است که مانع از دیکتاتوری نظامی می‌شود.

وی تصریح کرد: وقتی افراد وارد ارتش می‌شوند، باید قسم بخورند که "از قانون اساسی ایالات متحده حمایت و دفاع کنند ... و از دستورات رئیس جمهوری ایالات متحده و دستورات فرماندهان منصوب شده پیروی کنند". این بدان معنی است که حتی بلندپایه‌ترین فرماندهان ارشد نظامی موظف هستند از دستورات رئیس جمهوری پیروی کنند.

این نظامی سابق آمریکا توضیح داد: اما سوگند یاد شده شامل حمایت و دفاع از قانون اساسی نیز می‌شود. بنابراین اگر دستوری صادرشود که مغایر با قانون اساسی باشد، واکنش به آن نشان داده خواهد شد.

بلگر افزود: همچنین، ایالات متحده قانونی فدرال به نام «پوز کامیتتیوس» دارد که در سال ۱۸۷۸ به تصویب رسیده و استفاده از نیروی نظامی فدرال را برای امور داخلی در ایالات متحده ممنوع می‌کند.  بنابراین وقتی ترامپ خواستار اعزام نیروهای ارتش برای خاموش کردن اعتراض‌ها شد، وزیر دفاع نگرانی خود را از آن مطرح و با آن مخالفت کرد.

 وی خاطرنشان کرد: با وجود ابراز نگرانی وزیر دفاع، نیروهای گارد ملی در خیابان‌ها مستقر شدند، اسلحه حمل کردند و با گاز اشک‌آور به معترضان غیر مسلح حمله کردند.

متیس و پاول دردسری برای انتخابات ترامپ

این فعال مدنی و سیاسی تاکید کرد: مشکل اساسی این است که ترامپ کمترین درکی از ابتدایی‌ترین مفاهیم قانون اساسی و  نقش خود به عنوان فرمانده کل قوا ندارد. نظامیان زیر دست  ترامپ از وی پشتیبانی نمی‌کنند و او را فردی خود رای و عجول می‌دانند. با این حال سران ارتش بسیار منضبط هستند و به طور علنی از وی انتقاد نمی‌کنند.

بلگر یادآور شد: به نظر من، درخواست ترامپ برای آوردن نیروهای نظامی به خیابان علیه شهروندان آمریکایی عبور از خط قرمز بود که باعث شد ژنرال متیس وزیر دفاع پیشین از ترامپ انتقاد کند. "کالین پاول" وزیر خارجه پیشین ایالات متحده هم نظر منفی خود را درباره ترامپ علنی کرده است.

وی تصریح کرد: اگر چه نه متیس و نه  پاول سمت نظامی رسمی ندارند، نفوذ و احترام آنها در افکار عمومی مردم آمریکا باعث دردسر برای ترامپ در روز انتخابات خواهد شد.

تبعیض نژادی و جنسیتی در ارتش

ایرنا پرسید که اعتراض‌های پس از مرگ جورج فلوید باعث بالا گرفتن مطالبات برای پایان تبعیض نژادی در ارتش آمریکا شده است. نژادپرستی و تبعیض بر اساس رنگ پوست، چه تاثیری بر ارتش آمریکا داشته است؟

بلگر پاسخ داد: نژادپرستی سابقه‌ای طولانی در ارتش آمریکا دارد. این واقعیت که درصد سیاهپوستان در ارتش آمریکا تناسبی با نسبت آنها در جمعیت مردم آمریکا ندارد، خود نشانگر نژادپرستی سیستمی در ارتش است.

وی تصریح کرد: گروه‌های مسئول استخدام و جذب  نظامی در شهرهای کشور برای اقشار و گروه‌های کم درآمد طعمه می‌اندازند تا جوانان ۱۷ ساله‌ای را جذب کنند که هیچ‌گونه شغل یا پولی برای رفتن به دانشگاه ندارند. جالب اینجاست گرچه ۱۳ درصد از جمعیت ایالات متحده سیاهپوست هستند اما ۴۳ درصد ارتش را سیاهپوستان تشکیل می‌دهند.

این نظامی سابق آمریکا خاطرنشان کرد: تبعیض نژادی همچنین در نسبت فقط پنج درصدی سیاهپوستان در رده‌های بالای ارتش نمایان است. ارتش تا بعد از جنگ جهانی دوم ادغام نشده بود و کار سیاهپوستان در داخل ارتش از لحاظ تاریخی به تخصص‌های لجستیکی محدود شده است که به اندازه کارهای مربوط به امور جنگیدن زمینه ارتقا در داخل نظام را ندارند.

بلگر با اشاره به سازوکار بسته ارتقای درجه در ارتش آمریکا اظهار کرد: هیات‌های تصمیم‌گیرنده برای ارتقا، محدود به چهره‌های خاصی هستند. شکایت‌ها نیز فقط از طریق زنجیره فرماندهی مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرد و هیچ نهاد بیرونی به آن رسیدگی نمی‌کند. زنان هم با بسیاری از مشکلات مشابه روبرو هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha