اسحاق خسروپناه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شمارشگرهایهوشمند از هشت سال پیش در این شهرستان نصب شده است، اظهار داشت: در این هشت سال، ۱۰ میلیون مترمکعب آب از چاه های مجاز شهرستان اضافه برداشت شده است.
وی گفت: اضافه برداشت آب از چاه های مجاز شیروان شامل مصرف شمارشگرهای هوشمند و شارژ کارت شمارشگرها براساس حجم آب مندرج در پروانه بوده است.
خسروپناه افزود: شارژ کارت هوشمند به صورت سالانه و میزان سهم آب براساس پروانه است و روزانه و ماهانه محاسبه نمی شود، فقط سالانه است چرا که حجم پروانه چاه سال به سال است و شبکه آنلاینی نداریم و میزان اضافه برداشت در آخر سال و زمان تمدید پروانه محاسبه می شود.
مدیر امور منابع آب شیروان با بیان اینکه در هشت سال گذشته میزان اضافه برداشت آب سالانه ۲۰ درصد کاهش داشته است، گفت: همچنین در هشت سال گذشته، ۱۹۵ حلقه چاه آب مجاز در این شهرستان شناسایی شده است.
خسروپناه افزود: افرادی که اقدام به اضافه برداشت آب کنند از طریق کارشناس ماده ۳۰ جریمه و به دادگاه معرفی می شوند و از کسانی نیز که بیش از حجم مندرج در پروانه خود آب استفاده کنند اخطار و تعهد گرفته می شود.
وی با اشاره به کمیت و کیفیت منابع آبی گفت: وضعیت کمیت و کیفیت آب به یکدیگر مرتبط است و هرچه کمیت آب کمتر شود به تبع آن کیفیت آب نیز کمتر و مشکل آفرین خواهد شد.
۴۱ درصد آب مصرفی شهرستان شیروان از منابع زیرزمینی و ۵۹ درصد از منابع سطحی تامین می شود.
۸۱ درصد آب این شهرستان در بخش کشاورزی، ۵.۴ درصد در حوزه صنعت و ۱۳.۶ درصد در بخش آشامیدنی مصرف می شود.
شهرستان شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کمآبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاهای منطقه مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
بجنورد- ایرنا- مدیر امور منابع آب شیروان گفت: سالانه ۱.۵ تا ۲.۲ میلیون مترمکعب آب از چاههای مجاز این شهرستان اضافه برداشت میشود.
اخبار مرتبط
-
کاهش افت آب در سفرههای زیرزمینی شیروان
بجنورد- ایرنا- مدیر امور منابع آب شیروان گفت: کاهش افت آب در سفرههای زیرزمینی این شهرستان…
-
افزایش ۵۵ درصدی بارندگیها در شیروان
بجنورد- ایرنا- از ابتدای سال آبی جاری ۳۵۳ میلیمتر بارندگی در شهرستان شیروان صورت گرفته که…
نظر شما