خانه سینما دارای ۳۲ صنف است که تنها ۱۰ صنف آن سایت و اطلاعات منتشر شده دارند. این صنوف عبارتند از: برنامهریزان و دستیاران کارگردان، منتقدان و نویسندگان سینمایی، دستیاران فیلمبردار، سازندگان فیلم کوتاه، کارگردانان، عکاسان فیلم، انیمیشن، تهیهکنندگان سینمای مستند، فیلمبرداران و تدوینگران.
این امر در دنیای دیجیتال و دورانی که بیش از هر زمانی بر شفافسازی اطلاعات و به روز بودن اطلاعرسانی تاکید میشود، آن هم در مورد صنعت پرمخاطبی چون سینما سئوالات زیادی را مطرح کرده است. در راستای این مساله و اهمیت و لزوم شفافسازی اطلاعات و به روز بودن اطلاعرسانی صنوف سینمایی با حسن آقاکریمی از اعضای هیات مدیره انجمن مدیران تولید سینمای ایران به گفتوگو نشستیم.
آقاکریمی در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه اخبار و اطلاعات مربوط به انجمن در کانال تلگرام و پیامرسان واتس آپ در اختیار اعضا قرار میگیرد، اظهار داشت: فعلا سایت اختصاصی برای بارگذاری اطلاعات مربوط به انجمن نداریم اما خوشبختانه این سایت در مرحله طراحی است. در حال حاضر اگر اخبار مربوط به این انجمن جنبه عمومی داشته باشد، روی سایت خانه سینما بارگذاری میشود و اگر جنبه داخلی داشته باشد از طریق واتس آپ و تلگرام اطلاع رسانی میشود.
به احتمال زیاد اواخر تابستان سایت اختصاصی انجمن مدیران تولید سینمای ایران راه اندازی خواهد شد. معرفی حرفه مدیریت تولید فیلم، سوابق شکلگیری و اساسنامه انجمن، اهداف و فعالیتهای جانبی و اخبار مرتبط با امر تهیه و تولید در سینمای ایران و جهان از بخش های مختلف این سایت خواهد بود.
وی تاکید کرد: همچنین در این سایت اعضای انجمن به صورت جداگانه معرفی و سوابق و پروژههایی که در حال حاضر مشغول به کار هستند، بارگذاری میشود. ضمن اینکه هر یک از اعضا میتوانند اطلاعات و سوابق مربوط به خود را در سایت تکمیل و به روز کنند.
یکی از اعضای هیات مدیره انجمن مدیران تولید با اشاره به اینکه اساسنامه و آیین نامه عضویت در اختیار خانه سینما قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر این اطلاعات در سایت خانه سینما قرار ندارد و درباره انتشار صورت جلسه آخرین انتخابات باید بگویم انتخابات زمانی که با حضور اعضا و در مجمع عمومی برگزار میشود، موضوع پنهانی نیست. یک نسخه از این صورت جلسه را باید به وزارت کار ارایه بدهیم و هیات مدیره جدید را نیز معرفی کنیم. لذا در صورت لزوم صورت جلسه را روی سایت قرار میدهیم.
آقاکریمی با اشاره به اینکه این انجمن در حال حاضر بالغ بر ۸۵ نفر عضو رسمی دارد، افزود: بر مبنای اساسنامه جدید، عضویت اعضا در انجمن مانند گذشته نیست. ما در حال حاضر فقط عضو فعال و پیوسته و اعضای افتخاری داریم که البته عضو افتخاری در اساسنامه پیش بینی نشده است.
وی ادامه داد: بر اساس آیین نامه داخلی و مصوبات شورای مرکزی،انجمن دارای تعدادی عضو افتخاری است که این گروه از اعضای پیشکسوت انجمن مدیران تولید هستند که در حال حاضر عمدتا به امر تهیهکنندگی اشتغال داشته و رسما فعالیتی در مدیریت تولید ندارند اما عضو افتخاری انجمن هستند. همچنین اعضایی که بازنشسته و یا کم کار میشوند همچنان عضو افتخاری انجمن باقی میمانند. با احتساب اعضای افتخاری اعضای فعلی این انجمن بالغ بر ۱۱۰ عضو دارد.
این عضو هیات مدیره انجمن مدیران تولید در پاسخ به این پرسش که آیا اسامی اعضای انجمن روی سایت خانه سینما قرار دارد یا نه، گفت: ما صورت اسامی اعضای رسمی انجمن را به هیات مدیره خانه سینما ارایه کردهایم اما در حال حاضر این اطلاعات روی سایت خانه سینما قرار ندارد. البته اسامی اعضای رسمی انجمن در سایت وزارت ارشاد و سازمان سینمایی موجود است.
وی با اشاره به اینکه این انجمن طبق اساسنامه هر ساله معادل ۱۰درصد از تعداد اعضای خود عضو جدید میپذیرد، تصریح کرد: حدود ۵ تا ۸ نفر را همه ساله به صورت رسمی به عضویت میپذیریم. همچنین برای علاقهمندان و افرادی که متقاضی عضویت در انجمن هستند مکانیزم دیگری داریمکه آن هم اجازه فعالیت در راستای مدیریت تولید در قالب صدور تک مجوز به درخواست تهیهکننده معتبر و شناخته شده است.
این عضو هیات مدیره انجمن مدیران تولید، افزود: بدین صورت است که اگر تهیه کننده رسمی شخصی را به عنوان مدیر تولید پروژه در دست ساخت خود معرفی کند به درخواست او ما تک مجوز فعالیت در حرفه مدیریت تولید فیلم را صادر میکنیم و این مجوز فعالیت در صورت اجرای موفق آمیز و قابل قبول پروژه تحت مدیریت ایشان جزو سوابق آن فرد محسوب شده و این موضوع در بررسی شرایط عضویت رسمی ایشان در انجمن خواهد داشت. البته حداکثر تعداد صدور تک مجوزها برای هر متقاضی ۳ عدد است و پس از آن شرایط عضویت دائمی او در کمیته عضوگیری بررسی میشود.
آقاکریمی درباره شرایط پذیرفتن عضویت جدید، ادامه داد: متقاضیان قطعا باید مدرک تحصیلی کارشناسی و یا بالاتر از آن در رشتههای مرتبط با مدیریت و رشتههای سینمایی و هنری و یا معادل آن و همچنین سوابق اجرایی در زمینه تولید فیلم را داشته باشند.
وی ادامه داد: قطعا فعالیتهای انجام شده در زمینه مدیریت فیلم چنانچه با اطلاع ما صورت بگیرد جزو سوابق آنها محسوب خواهد شد. علاوه بر آن سابقه فعالیت در سینما و یا مدیریتهای فرهنگی و هنری نیز مدنظر قرار میگیرد. این فعالیتها امتیازبندی شده و اگر متقاضی میانگین نمرات ما را بیاورد به عضویت انجمن درمیآید.
این عضو هیات مدیره انجمن مدیران تولید، خاطرنشان کرد: انجمن هر ساله طی دو نوبت در پایان شهریور و اسفند ماه از طریق کمیته عضوگیری متشکل از برخی اعضای شورای مرکزی و افراد پیشکسوت و باسابقه انجمن، پرونده متقاضیان را بررسی و واجدین شرایط را پذیرش میکند.
نظر شما