۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۲۰:۲۳
کد خبر: 83824565
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تاکید اعضای اروپایی برجام بر تداوم راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران

لندن – ایرنا – سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و المان با صدور بیانیه ای در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار تداوم راستی آزمایی فعالیت های هسته‌ای ایران شدند.

در این بیانیه مشترک که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شده آمده است: ما از آژانس انرژی اتمی بابت انجام مأموریت خود در زمینه راستی‌آزمایی اجرای برجام توسط ایران با بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری تقدیر می‌کنیم. ما به عنوان مشارکت‌کننده در برجام حمایت و تعهدمان را برای همکاری در جهت حفظ و اجرای کامل این توافق مورد تاکید قرار می‌دهیم.
این بیانیه می‌افزاید: ما به شدت از نقض تعهدات هسته‌ای توسط ایران که تبعات جدی و برگشت‌ناپذیر اشاعه‌ای داشته نگران هستیم.
سه کشور اروپایی عضو برجام مدعی شدند که اقدام آنها برای فعال کردن سازوکار موسوم به  حل و فصل اختلافات در برجام از روی حسن نیت و به امید یافتن راهی دیپلماتیک جهت حرکت رو به جلو، در عین حفظ توافق برجام است.
کشورهای اروپایی خاطرنشان کردند که این تصمیم به معنای قدم گذاشتن در مسیر خودکارِ منتهی به شورای امنیت سازمان ملل نبود. 
آنها بدون اشاره به تعلل در اجرای تعهدات در برجام عنوان کردند؛ ما ایران را به تعامل سازنده در این خصوص طی رایزنی‌های جدی با ما و طرف‌های باقی‌مانده در بجام ترغیب می‌کنیم.
تروئیکای اروپایی از «خروج آمریکا از برجام» ابراز تأسف و تصریح کردند؛ «ما در ابراز تأسف و نگرانی در خصوص خروج آمریکا از برجام و من‌جمله عدم تمدید معافیت‌های تحریمی مربوط به پروژه‌های منع اشاعه که از بخش‌های کلیدی برجام بوده و به تأیید قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت رسیده همواره صراحت داشته‌ایم.»
آنها ادعا کردند که در کسوت تروئیکای اروپاِ، رفع تحریم‌ها به نحو پیش‌بینی‌شده در برجام را ادامه داده و با عملیاتی کردن کامل اینستکس تلاش‌هایی اضافه برای تسهیل تجارت مشروع با ایران انجام داده‌اند.
طرف‌های اروپایی برجام در پایان بار دیگر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بابت صدور گزارش فصلی خود در خصوص اجرای برجام توسط ایران تقدیر کردند.
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی دیروز دوشنبه نشست فصلی خود را در شهر وین آغاز کرد و تا جمعه ادامه خواهد داشت. 
گزارش سالانه سال ۲۰۱۹، گزارش همکاری‌های فنی سال ۲۰۱۹، نظارت و راستی آزمایی در جمهوری اسلامی ایران با توجه به قطعنامه ۲۲۳۱ سال ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل، گزارش اجرای پادمان‌ها در سال ۲۰۱۹ از جمله مباحث نشست این دوره خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha