مدرسه خان شیراز که در قرن یازدهم هجری محل تحصیل ملاصدرای شیرازی فیلسوف مشهور ایرانی بود و امروز کانون تحصیل علوم دینی است، روز چهارشنبه بنا به سنت هرساله میزبان آیین سوگواری بود.
در این آیین که با حضور آیتالله لطفالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز و حجتالاسلام والمسلمین علیرضا حدائق رییس مدرسه علمیه منصوریه شیراز، اقشار مختلف مردم و برخی مسئولان استانی برگزار شد، رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از کرونا مورد توجه بود.
رئیس حوزه علمیه مدرسه خان شیراز در سخنانی در این آیین با اشاره به ابعاد زندگی و شخصیت امام جعفر صادق (ع) ششمین امام شیعیان جهان، با بیان اینکه امامت حقیقت اسلام است، اظهار داشت: امام به معارف دین، حقایق هستی و علمی به امروز ما آگاه است.
آیتالله سید شرفالدین ملک حسینی گفت: امام تجسم اخلاق است و جلوه های حلم، عدل و شجاعت در حیات امام صادق (ع) برجسته است.
نماینده مردم کهگیلویه و بویر احمد در مجلس خبرگان رهبری با یادکرد از سخنی از امام صادق (ع) بیان کرد: به گفته این امام معصوم، شیعه نه دروغ می گوید و نه خیانت میکند؛ نه واقعیتی را واژگون میکند و نه حقی را ضایع میکند.
همچنین شامگاه سه شنبه آیین سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) با سخنرانی آیتالله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) برگزار شد.
در این ویژه برنامه که به منظور پیشگیری از شیوع کرونا بدون حضور زائران و به صورت پخش زنده تلویزیونی برگزار شد، در رثای شهادت این امام همام، مرثیه سرایی صورت گرفت.
حرم مطهر حضرت علی بن حمزه بن موسی الکاظم (ع) نیز شامگاه سهشنبه میزبان آیین مشابهی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان بود.
کار و تلاش و دستگیری از مستمندان، ساده زیستی و همرنگی با مردم، شجاعت، همزیستی و مدارا با مسلمانان از سیره های امام صادق (ع) است.
ششمین پیشوای شیعیان هفدهم ربیعالاول ۸۳ هجری قمری (۷۰۲-۷۰۳ میلادی) در مدینه بدنیا آمد و در ۲۵ شوال ۱۴۸ هجری قمری در سن ۶۵ سالگی توسط منصور دوانیقی، خلیفه عباسی مسموم شد و به شهادت رسید.
این حضرت در طول زندگی مبارک خود توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع نماید و پایههای علمی مکتب شیعه را محکم کند تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان مذهب جعفری و از آن حضرت با عنوان رئیس این مذهب یاد میشود.
نظر شما