مهدی صفی خانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ۶ دستگاه دمنده با استفاده از منابع ملی خریداری و به کار گرفته شده است و تا ۲ ماه آینده تعدادی دستگاه جدید نیز خریداری می شود.
وی اضافه کرد: دستگاه دمنده با شدت بسیار زیاد هوا را به سمت آتش هدایت کرده و مانع از پیشروی آتش به سمت جلو می شود همچنین این دستگاه علاوه بر پیشگیری از پیشروی آتش، موجب خاموش شدن حریق نیز می شود.
معاون محیط انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست همدان سبکی و سهولت در حمل و جابجایی را از مزیت های این دستگاه برشمرد و گفت: میزان آتش سوزی سالجاری در مناطق تحت مدیریت محیط زیست این استان بسیار اندک است.
صفی خانی بیان کرد: پیش از خرید این دستگاه ها از بیل، آتش کوب و دیگر وسایل برای خاموش کردن آتش استفاده می شد هر چند با خرید دستگاه دمنده هوا همچنان از تجهیزات قدیمی برای مهار حریق استفاده می شود.
وی ادامه داد: امسال به منظور پیشگیری از بروز حریق در مناطق تحت مدیریت منابع طبیعی، به محیط بانان تکلیف شده که بی درنگ پس از مشاهده دود یا شعله های آتش موضوع را اطلاع رسانی کنند که این اقدام موجب شده اندک حریق به وجود آمده نیز به سرعت مهار شود.
معاون محیط انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: پیشتر از «فلکسی بک» که به شکل دستگاه سم پاش است نیز برای مهار آتش استفاده می شد اما به علت محدودیت دسترسی به آب در ارتفاعات، این وسیله کاکرد چندانی در مهار آتش نداشت.
وی یادآوری کرد: میزان و وسعت آتش سوزی از سال ۹۴ که برنامه کنترل، پیشگیری و اطفای حریق آغاز شد تاکنون روند کاهشی داشته است و از ۲۴ مورد با وسعت ۲۲۶ هتکار در سال ۹۴ به هفت فقره به وسعت ۳۹ هکتار در سال ۹۸ رسید.
نظر شما